Low Carb mysli med nødder og kokos


Denne Low Carb mysli er bare et udtryk for en müsli uden korn og tilsat sukker. Det kan man lave på mange måder, og denne er en af de absolut simpleste. Nøddemyslien her smager så dejligt, synes jeg, som drys på græsk yoghurt eller chiagrød.

Low Carb mysli med nødder og kokos

Low Carb mysli med nødder og kokos

Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
1 t 30 min

Ingredienser

ca. 400 g

 • 1 dl hasselnødder
 • 1 dl mandler
 • 1 dl pekannødder
 • 1 dl valnødder (mine var udblødt i 5 timer forinden og herefter tørret i ovn i 1 time ved 50 grader. Det fjerner den bitre smag)
 • 2 dl hørfrø
 • 2 dl Kokosflager (reklamelink) eller 1½ dl kokosmel, hvis du ikke har flager
 • 1 spsk Sukrin Gold ca. (reklamelink)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2 tsk kanel

Sådan gør du

 • Hak nødderne og kokosflagerne groft og læg dem ud på en bageplade og bland med hørfrø, sødning og krydderier. Bag dem 1-1½ time ved 100 grader og husk at røre lidt rundt i dem ind imellem.
 • Bagningen fremhæver nøddernes smag men ellers har denne müsli kun en diskret smag. Det er mere “knas på toppen”. 
 • Nøddemyslien kan opbevares på glas – hvor længe ved jeg faktisk ikke, men ret længe. Jeg har haft den i lukket beholder i mange uger.

Noter

 • 60 g = 1 dl hasselnødder
 • 60 g = 1 dl mandler
 • 60 g = 1 dl pekannødder
 • 60 g = 1 dl valnødder 
 • 130 g = 2 dl hørfrø
 • 70 g = 2 dl kokosflager (reklamelink) eller 1½ dl kokosmel, hvis du ikke har flager
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det er ikke altid, at den type morgenmad bekommer mig bedst men jeg spiser det alligevel en gang imellem. Og jeg har næsten altid et glas Low Carb mysli / granola i mit køkken, jeg kan bruge til drys.

Lækker morgenmad i skål

Morgenmad i skål, hvad enten det er græsk yoghurt, chiagrød eller diverse smoothie/greenie-bowls drysset med Low Carb müsli er på mange måder bare så meget mere appetitvækkende end kød, grønt og fedt, som er det, jeg spiser normalt. Og når du har set billederne herunder, tror jeg, du vil give mig ret.

Ærgerligt at det ikke mætter lige så godt…

Chiagrød
Yoghurt med nøddedrys
Greenieskål
Smoothie Bowl med broccoli og blåbær - sund morgenmad til børn og voksne
Græsk yoghurt med nøddemysli
Græsk yoghurt med LCHF mysli

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

64 kommentarer til “Low Carb mysli med nødder og kokos”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Du kan fint erstatte dem eller udelade dem og sammensætte myslien nøjagtigt som det passer dig bedst :)

   Svar
  • Hej Jane?
   Jeg har lige et mere generelt spørgsmål til lchf. Der er mange avokadoer til menuerne men de er jo både dyre og ikke særlig klimavenlige at fremstille. Jeg absolut elsker dem men kan de erstattes af andet tilsvarende ?
   Mvh Hanne

   Svar
 1. Hej

  I opskriften til LCHF mysli, kan man så undlade sukrin/kokossukker og vaniljepulver?

  Jeg tænker det vel primært bare giver en sødlig smag?

  Mvh david

  Svar
  • Ja det kan du fint tage væk. Vaniljepulveret giver en dejlig smag men det koster jo en milliard i øjeblikket, så det ville jeg nok også godt kunne undvære.

   Svar
 2. Kan man overhovedet regne ud hvor mange kulhydrater der vil være på 1-2 spsk af denne nøddemusli. Jeg har det svært med det salte morgenmad og vil gerne 1-2 dage om ugen kunne tage 100 gram græsk yoghurt 10% med lidt knas på. Er på Keto på 5.dag og det er bare fantastisk, når man først har knækket kulhydratkoden.

  Svar
  • Jeg ville bare regne det som 1-2 spsk mandler, solsikkekerner eller noget i den retning. Det vil nogenlunde give det samme, tænker jeg.

   Svar
 3. Hej Jane,
  Skal der slet ikke noget kokosolie i? Noget der “binder” massen sammen/gør det klisteret? Ligesom honning fx gør i ikke-LCHF-myesli?

  Tak på forhånd

  Svar
  • Altså det går jeg faktisk ikke. Jeg nyder bare smagen af de ristede nødder. Men jeg har set andre opskrifter, hvor der bruges smør eller kokosolie.

   Svar