Denne Low Carb mysli er bare et udtryk for en müsli uden korn og tilsat sukker. Det kan man lave på mange måder, og denne er en af de absolut simpleste. Nøddemyslien her smager så dejligt, synes jeg, som drys på græsk yoghurt eller chiagrød.
Low Carb mysli med nødder og kokos
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
ca. 400 g
- 1 dl hasselnødder
- 1 dl mandler
- 1 dl pekannødder
- 1 dl valnødder (mine var udblødt i 5 timer forinden og herefter tørret i ovn i 1 time ved 50 grader. Det fjerner den bitre smag)
- 2 dl hørfrø
- 2 dl Kokosflager eller 1½ dl kokosmel, hvis du ikke har flager
- 1 spsk Sukrin Gold ca.
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 tsk kanel
Sådan gør du
- Hak nødderne og kokosflagerne groft og læg dem ud på en bageplade og bland med hørfrø, sødning og krydderier. Bag dem 1-1½ time ved 100 grader og husk at røre lidt rundt i dem ind imellem.
- Bagningen fremhæver nøddernes smag men ellers har denne müsli kun en diskret smag. Det er mere “knas på toppen”.
- Nøddemyslien kan opbevares på glas – hvor længe ved jeg faktisk ikke, men ret længe. Jeg har haft den i lukket beholder i mange uger.
Noter
- 60 g = 1 dl hasselnødder
- 60 g = 1 dl mandler
- 60 g = 1 dl pekannødder
- 60 g = 1 dl valnødder
- 130 g = 2 dl hørfrø
- 70 g = 2 dl kokosflager (reklamelink) eller 1½ dl kokosmel, hvis du ikke har flager
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det er ikke altid, at den type morgenmad bekommer mig bedst men jeg spiser det alligevel en gang imellem. Og jeg har næsten altid et glas Low Carb mysli / granola i mit køkken, jeg kan bruge til drys.
Lækker morgenmad i skål
Morgenmad i skål, hvad enten det er græsk yoghurt, chiagrød eller diverse smoothie/greenie-bowls drysset med Low Carb müsli er på mange måder bare så meget mere appetitvækkende end kød, grønt og fedt, som er det, jeg spiser normalt. Og når du har set billederne herunder, tror jeg, du vil give mig ret.
Ærgerligt at det ikke mætter lige så godt…
Kære Jane,
Opskriften på low carb mysli er virkelig lækker og med 184 kcal og en fordeling på makroernæringsstofferne på 4-4-17 pr. portion et fantastisk alternativ til traditionel mysli.
Men du skriver ikke, hvor meget der er i en portion?
Jeg har også prøvet flere af dine opskrifter på brød, som ligeledes er en kulinarisk oplevelse, og her angiver du også nogle steder kcal. “pr. skive”🤤?
Jeg bruger MADLOG, er der taster jeg dine opskrifter, men her kræves kcal/100 gr.
Er der en særlig grund til,cat du vælger “pr. portion/skive”…og har du mulighed for at ændre (eller supplere) dine opskrifter med “kcal pr. 100 gr”?
Bh Kurt
hej Kurt
Jeg beregner opskriften til 12 personer. Det er det, energiberegningen er lavet på og det svarer så til 1/12 af den fulde opskrift. Energiberegningen er altid lavet på den portionsangivelse, der står øverst i opskriften.
Vi har måtte vælge mellem pr. 100 g og pr portion og har valgt pr. portion, da det er mest brugervenligt, så brugeren ikke skal stå og veje sin mad. At få at vide at en ret med svinemørbrad med kålsalat indeholder XXX kcal pr. 100 g er uanvendeligt for hvad er så svinemørbrad og hvor meget er kålsalat osv. Desuden ville pr. 100 g krævede at vi lavede samtlige 1800 opskrifter igen og vejede dem efter tilberedning, hvis det skulle være bare nogenlunde præcist. Det ville være en fuldstændig uoverstigelig opgave.
Fint👍, så bruger jeg bare dén model – det så jeg bare ikke, at der stod…😊.
Mvh Kurt
Ka jeg erstatte valnødder med noget andet? Jeg ka ikk tåle dem desværre.
Du kan fint erstatte dem eller udelade dem og sammensætte myslien nøjagtigt som det passer dig bedst :)
Hej Jane?
Jeg har lige et mere generelt spørgsmål til lchf. Der er mange avokadoer til menuerne men de er jo både dyre og ikke særlig klimavenlige at fremstille. Jeg absolut elsker dem men kan de erstattes af andet tilsvarende ?
Mvh Hanne
Hej Hanne
Du kan bare lade være med at spise avokado. De er så absolut ikke nødvendige. Jeg har også skrevet om erstatninger osv. her: https://www.madbanditten.dk/avocado-og-keto/
Hej
I opskriften til LCHF mysli, kan man så undlade sukrin/kokossukker og vaniljepulver?
Jeg tænker det vel primært bare giver en sødlig smag?
Mvh david
Ja det kan du fint tage væk. Vaniljepulveret giver en dejlig smag men det koster jo en milliard i øjeblikket, så det ville jeg nok også godt kunne undvære.
Det smager helt fantastisk, men hvor mange kh skal man ca påberegne for 2 spsk
Det kan du estimere ved at tage kulhydratindholdet for fx 2 spsk solsikkekerner, mandler eller lign.
Kan man overhovedet regne ud hvor mange kulhydrater der vil være på 1-2 spsk af denne nøddemusli. Jeg har det svært med det salte morgenmad og vil gerne 1-2 dage om ugen kunne tage 100 gram græsk yoghurt 10% med lidt knas på. Er på Keto på 5.dag og det er bare fantastisk, når man først har knækket kulhydratkoden.
Jeg ville bare regne det som 1-2 spsk mandler, solsikkekerner eller noget i den retning. Det vil nogenlunde give det samme, tænker jeg.
man kan jo blive helt kulhydratforskrækket, når man er på keto:)
Kan man det? Jeg har aldrig lidt af det, så det har aldrig lige været et issue for mig ;)
Hej Jane,
Skal der slet ikke noget kokosolie i? Noget der “binder” massen sammen/gør det klisteret? Ligesom honning fx gør i ikke-LCHF-myesli?
Tak på forhånd
Altså det går jeg faktisk ikke. Jeg nyder bare smagen af de ristede nødder. Men jeg har set andre opskrifter, hvor der bruges smør eller kokosolie.