Denne her LCHF lasagne er lavet med Low Carb lasagneplader også kaldet proteinpasta. Det er simpelthen en pasta stort set uden kulhydrat, lavet af æg og flødeost.
I denne her opskrift viser jeg hvordan den kan bruges i en lasagne, men den er også oplagt at skære ud i strimler og bruges som en slags linguini. Så laver du bare opskriften om til “pasta med kødsovs”.
LCHF-lasagne
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Lasagneplader – eller proteinpasta
- 4 æg
- 125 g flødeost naturel
- 5 tsk loppefrøskaller (reklamelink)
- 1 tsk frisk oregano (eller anden smagstilsætning – hvidløg er også lækkert!)
Bechamelsauce
Kødsovs
- 2 løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- Smør eller kokosolie til stegning
- 800 g hakket oksekød
- 500 g tomatsauce købt eller hjemmelavet
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk tørret basilikum
- Salt og friskkværnet peber
Topping
- 150 g revet ost til toppen af lasagnen.
Sådan gør du
Lasagneplader
- Opvarm ovnen til 150 grader.
- Pisk æggene luftige og tilsæt resten af ingredienserne. Sørg for, at loppefrøskallerne er pisket godt ind i æggemassen, så de ikke klumper.
- Kom dejen over på en bageplade med bagepapir og fordel den jævnt over hele pladen med en dejskraber. Portionen passer præcist til en bageplade.
- Kom bagepladen i ovnen og bag dejen i ca. 13-15 minutter.
- Tag pladen ud og afkøl. Skær herefter ud med en pizzaskærer i den størrelse lasagneplader, du ønsker. Hvis du bruge dejen til proteinpasta, er det nemmest at rulle dejen sammen og skære tynde strimler med en skarp kniv.
Bechamelsauce
- Giv fløden et hurtigt opkog i en kasserolle og lad osten smelte heri.
- Tilsæt muskatnød, salt og hvid peber efter behag. Rør godt rundt.
Kødsovs
- Varm smør eller kokosolie op i en gryde og sauter hvidløget og løgene heri.
- Brun herefter kødet og tilsæt tomatsaucen og krydderierne. Lad saucen simre under låg, indtil du er klar til at samle lasagnen.
- Saml lasagnen i et ovnfast fad og start med lidt kødsovs i bunden. Læg delene lag på lag og afslut med et lag revet ost på toppen.
- Bag lasagnen i ca. 10-15 minutter i ovnen ved 200 grader.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lasagneplader på Low Carb eller Keto
LCHF-lasagne smager forbavsende godt, og det synes ikke-LCHF-spisende også. Pasta er en af de ting, som de fleste frygter at måtte leve uden. Hvad så med kødsovsen og lasagnen? To gode familiefavoritter lige der, som er i fare for udryddelse.
Med denne opskrift, kommer du ret tæt på frisk pasta. Men det er jo derudover helt oplagt at bytte pastaen eller pastapladerne ud med spiraleret squash og lasagnepladerne med squash, hvidkål eller aubergine, men den kan altså være en anelse sværere at få solgt ind hos ungerne!
Derfor får I i dag grundopskriften på den populære proteinpasta, som kan skæres både til linguini eller til lasagneplader.
LCHF lasagne – lækker og mættende opskrift
Opskriften på LCHF-lasagne er en gammel kending, hvis du har spist LCHF længe. Jeg har taget versionen fra min bog LCHF – Spis dig mæt og glad og har også lånt det smukke lasagnebillede taget af Columbus Leth.
Et smart tip er at lave en portion af lasagnepladerne i weekenden og opbevare den på køl. Så kan du lave lyn-lasagne på hverdagene!
Bemærk, at lasagnen ikke skal have lige så lang tid i ovnen som en almindelig lasagne. Hvis du har lavet dine lasagneplader i forvejen, er denne version faktisk hurtigere end Knorr’s!
Bemærk i øvrigt også, at lasagne med denne slags plader mætter markant mere end versionen med de traditionelle pastaplader. Tænk på det, før du skærer stykker ud til familien!
Kan lasagnepladerne fryses?
Mvh Anne
Det har jeg til gode at prøve men det tror jeg fint, de kan👍🏼
En lidt ny konsistens, der for mit vedkommende vil kræve lidt tilvænning. Men øj det er nemt at lave! Kødsauce havde jeg i forvejen dog.
Kan man bruge denne opskrift til tortillas? Konsistensen var skøn og elastisk og den er nem at få tynd.
Har du prøvet det?
Uuuh smart, nej faktisk ikke. Jeg har mest bare lavet varianter af ‘æggetortillas’. Men denne her ville være nem at lave i ovnen…
Virkelig god opskrift. Er overrasket over hvor god kødsovsen bliver. Har flere gange brugt knoldselleri som plader, hvilket giver en et ekstra kick til smagen. Kør dem på mandolinjern og kog kort inden.
Bundene her virker også super godt og mætter rigtig meget.