Denne her LCHF lasagne er lavet med Low Carb lasagneplader også kaldet proteinpasta. Det er simpelthen en pasta stort set uden kulhydrat, lavet af æg og flødeost.
I denne her opskrift viser jeg hvordan den kan bruges i en lasagne, men den er også oplagt at skære ud i strimler og bruges som en slags linguini. Så laver du bare opskriften om til “pasta med kødsovs”.
LCHF-lasagne
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Lasagneplader – eller proteinpasta
- 4 æg
- 125 g flødeost naturel
- 5 tsk loppefrøskaller (reklamelink)
- 1 tsk frisk oregano (eller anden smagstilsætning – hvidløg er også lækkert!)
Bechamelsauce
Kødsovs
- 2 løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- Smør eller kokosolie til stegning
- 800 g hakket oksekød
- 500 g tomatsauce købt eller hjemmelavet
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk tørret basilikum
- Salt og friskkværnet peber
Topping
- 150 g revet ost til toppen af lasagnen.
Sådan gør du
Lasagneplader
- Opvarm ovnen til 150 grader.
- Pisk æggene luftige og tilsæt resten af ingredienserne. Sørg for, at loppefrøskallerne er pisket godt ind i æggemassen, så de ikke klumper.
- Kom dejen over på en bageplade med bagepapir og fordel den jævnt over hele pladen med en dejskraber. Portionen passer præcist til en bageplade.
- Kom bagepladen i ovnen og bag dejen i ca. 13-15 minutter.
- Tag pladen ud og afkøl. Skær herefter ud med en pizzaskærer i den størrelse lasagneplader, du ønsker. Hvis du bruge dejen til proteinpasta, er det nemmest at rulle dejen sammen og skære tynde strimler med en skarp kniv.
Bechamelsauce
- Giv fløden et hurtigt opkog i en kasserolle og lad osten smelte heri.
- Tilsæt muskatnød, salt og hvid peber efter behag. Rør godt rundt.
Kødsovs
- Varm smør eller kokosolie op i en gryde og sauter hvidløget og løgene heri.
- Brun herefter kødet og tilsæt tomatsaucen og krydderierne. Lad saucen simre under låg, indtil du er klar til at samle lasagnen.
- Saml lasagnen i et ovnfast fad og start med lidt kødsovs i bunden. Læg delene lag på lag og afslut med et lag revet ost på toppen.
- Bag lasagnen i ca. 10-15 minutter i ovnen ved 200 grader.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lasagneplader på Low Carb eller Keto
LCHF-lasagne smager forbavsende godt, og det synes ikke-LCHF-spisende også. Pasta er en af de ting, som de fleste frygter at måtte leve uden. Hvad så med kødsovsen og lasagnen? To gode familiefavoritter lige der, som er i fare for udryddelse.
Med denne opskrift, kommer du ret tæt på frisk pasta. Men det er jo derudover helt oplagt at bytte pastaen eller pastapladerne ud med spiraleret squash og lasagnepladerne med squash, hvidkål eller aubergine, men den kan altså være en anelse sværere at få solgt ind hos ungerne!
Derfor får I i dag grundopskriften på den populære proteinpasta, som kan skæres både til linguini eller til lasagneplader.
LCHF lasagne – lækker og mættende opskrift
Opskriften på LCHF-lasagne er en gammel kending, hvis du har spist LCHF længe. Jeg har taget versionen fra min bog LCHF – Spis dig mæt og glad og har også lånt det smukke lasagnebillede taget af Columbus Leth.
Et smart tip er at lave en portion af lasagnepladerne i weekenden og opbevare den på køl. Så kan du lave lyn-lasagne på hverdagene!
Bemærk, at lasagnen ikke skal have lige så lang tid i ovnen som en almindelig lasagne. Hvis du har lavet dine lasagneplader i forvejen, er denne version faktisk hurtigere end Knorr’s!
Bemærk i øvrigt også, at lasagne med denne slags plader mætter markant mere end versionen med de traditionelle pastaplader. Tænk på det, før du skærer stykker ud til familien!
Det bliver virkelig godt hvis man bruger flødeost med smag. Prøvede med buko pikant, tester en hvidløgs flødeost næste gang.
Jeg er super glad for opskriften på proteinpasta og bruger den jævnligt under kødsauce. I dag blev den bagte dej brugt til pølsehorn 😊 ret vellykket 👍👍
Gud hvor smart at den også kunne det👍🏼
Der er en fejl i opskriften.
Jeg har rørt intrigrenserne sammen til plader og da jeg kom til bechamel sovsen så var der ikke angivet nogen mængder. Så ja jeg har blandet plader og sovs sammen. Det smager godt med få lige skrevet at det er til sovsen.
Årh for pokker ja. Der manglede lige en overskrift der – den må være glippet i overførslen til det nye site. Tak for det skarpe øje. Jeg har straks rettet det. Og dejligt at det smagte alligevel :)
Det vil jeg prøve! Du skriver man kan skære lasagnepladen ud til pasta… Tager du pladen ud af ovnen, afkøler lidt, og skærer ud i strimler, og koger du dem så bagefter? Og hvilken kvalitet pasta bliver det? Altså kan man snurre det rundt på en gaffel og spise pasta/pesto eller spaghetti/kødsovs? Spaghetti er det eneste jeg MEGA savner på LCHF under 50 kulhydrater…
Nej ingen kogning. Jeg skærer dem bare i tynde strimler og bruger dem direkte. Det er dog hundrede år siden jeg har brugt det sidst. Jeg savner slet ikke pasta og er fint tilfreds med strimlet squash eller spidskål.
Kan pladerne fryses ? :)
Yes det kan de fint :)
Hvor mange kcal er der ca. i denne ret?
Det tilbyder jeg desværre ikke at regne ud for dig men du kan se hvordan du nemt gør det her: Energiberegninger
Jeg ville høre, om lasagnepladerne kan fryses? Så man kunne lave til flere gange og lige tage frem
Yes, det kan de??
Hej. Har lavet lasagne pladerme igår og brugte halvdelen af pladerne. Er der nogen der ved om jeg kan fryse de resterende og eller hvor længe de kan holde sig på køl i tætpakket emballage?
På forhånd tak
Mvh Annemette
Jeg har tit frosset dem. Jeg lægger bare madpakkepapir imellem. Så er de nemme at skille ad.
Er ski… lidt forvirret
Hvornår bruger jeg gule loppefrøskaller
Og hvornår bruger jeg grønne ?????
Min opfattelse er at du kan bruge begge men ved den gule skal du bruge halv mængde af de grønne, fordi de er pulveriserede og suger mere væske. Dvs. hvis der i en opskrift 2 spsk loppefrøskaller/grøn husk, svarer det til 1 spsk gul fiberhusk. Håber det giver mening :)
Nu er jeg her lige igen?
Når der står Loppefrøsksller i opskrift er det så altid grønne ?
Ja loppefrøskaller svarer til den grønne husk. Loppefrøskaller er indholdet, HUSK er mærket. Og for at gøre forvirringen komplet hedder loppefrøskaller psylliums husks på engelsk :)
Men du kan fint købe loppefrøskaller fra andre mærker end HUSK. Og de er ofte billigere.
Hej
Jeg endte op med en meget våd dej. Skulle der mon ikke have stået 5 spiseskefulde i stedet for teskefulde?
Prøv med kålblade fra hvidkål eller spidskål – det smager super godt og sparer besværet med at lave alternative lasagneplader. Bare giv kålbladene et lille opkog først.
Det har jeg faktisk prøvet og det fungerer super fint.
Er det mig, der har en forkert opfattelse af, hvor mange lag og forholdet mellem kødsauce, bechamel og “pasta”?
Jeg får lavet en fin pladefuld lasagneplade, men har da ikke engang nok til 3 lag i et mellem fad… og der er vildt meget kødsauce og ikke så meget bechamel…
Ja det kan være, men der er ikke noget i vejen for, at du tilpasser opskriften, så den passer til den fordeling, du foretrækker??
Hejsa
Prøvede med pofiber (da min mave ikke er så glad for HUSK), men pladerne blev meget brødagtige og havde lavet dobbelt portion :-/. Så nu må eg prøve med fiberHUSK.
Nogle gode råd? Læste, at det var 1/2 af loppeførskalder, så tænker at jeg vil prøve med 3 tsk.
De plader var fantastisk! Lavede dem lidt for tyk- tænkte at de ikke vil holde sammen. Det gjorde de. Nu kan jeg få lasagne igen. tak.
Sidst jeg lavede dem, synes jeg de blev lige tykke nok til min smag, selvom vores ovn vist er normal størrelse, så nu prøver jeg at lave halv opskrift til èn bageplade :) har også tilføjet noget blendet spinat i denne omgang, så må vi se hvordan det går! De fungerer under alle omstændigheder for en lasagne-conisseur som mig selv, så fedt indslag! ??
bare en lille sproglig detalje, der forstyrrer -solgt ind hos – må være solgt til? Det andet lyder mere som oversættelse fra andetsprog..
Kan man bruge fiber husk i stedet for loppefrøskaller??
Ungerne brokker sig over at ‘det knaser’
Ja helt sikkert! Og det tror jeg faktisk bliver bedre. Jeg har bare altid været for doven til at anskaffe mig den. Men brug altid kun halv mængde fiberhusk. De suger mere væske, da de er pulveriserede!
Hvor længe mon bechamelsovsen kan holde sig i køleskabet, hvis man laver den på forhånd? ?
Det ved jeg ærligt talt ikke. 1-2 dage måske. Jeg har aldrig prøvet at gemme den.
Prøvede at tilføje en håndfuld friskhakket persille til portionen. Det smager fantastisk for lidt variations skyld.
Jeg har længe haft lyst til at prøve den her opskrift på lasagnepladerne, og her til aften blev de afprøvet. Jeg er så imponeret over hvor vellykket det blev og hvor meget det rent faktisk mindede om pasta. Jeg tror ikke at hvis jeg serverede den for andre, at de ville kunne gætte at der ikke blev brugt “normale” lasagneplader. TAK for opskriften