Kylling i karry smager jo alt for lækkert – især når den laves på thai-manér!
Når man nu har fået den luksus-agtige vane at tilbringe et par uger i Thailand hvert år i januar, er det ved gud brutalt at skulle holde lang og mørk vinter i Danmark. Men siden det nu er sådan det er, må Thailand jo komme til mig. I hvert fald på tallerkenen.

Kylling i karry med blomkålsris
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 700 g kyllingeinderfilet skåret i tern
- 1 spsk kokosolie reklamelink
- 1 spsk gul karrypasta mere eller mindre afhængig af styrke
- 1 lime saft og skræl
- 1 spsk frisk ingefær revet
- 400 ml kokosmælk
- 400 ml kokoscreme cremen fra 2 dåser kokosmælk
- 2 spsk fiskesovs
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 2 kaffir limeblade
- lidt sødning – kan udelades
- 1 tsk salt
Blomkålsris
- 600 g blomkålsris
Pynt
- 1 håndfuld frisk koriander
Sådan gør du
- Opvarm kokosolie i en sauterpande og rist karrypastaen af her.
- Tilsæt kyllingen og brun dem på alle sider.
- Tilsæt lime, ingefær, og kokosmælk – en hel dåse og fra de andre to bruger jeg kun cremen, som har skilt sig fra vandet. På den måde får jeg en federe og mere mættende karrysovs.
- Tilsæt også kaffr limebladene og lad simre i 20 minutter eller lign.
- Tilsæt Tamari og fiskesovs og smag til. Gør det et par gange.
- Imens river du blomkål fint i foodprocessoren. Hvis du vil have lune “ris”, overhælder du dem kort med kogende vand og dræner dem øjeblikkeligt. De er også fine rå, synes jeg.
- Når blomkålsris er klar, anretter du maden på tallerkenen og drysser med friske korianderblade. Spring ikke korianderbladene over. Doseret rigtigt giver de en supersmag her.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PERSONERKylling i karry – næsten så god som i Thailand
At lave god thai-mad inkluderer et par kompromiser. Jeg bruger fx en karrypasta, som iflg. mærkningen ikke indeholder mærkelige, kunstige smagsforstærkende emner. Desuden bruger jeg fiskesovs som smagsforstærkning, og det indeholder sukker. Dog er mængderne, man bruger, jo ganske små, så det lever jeg med.
Når man laver thai-mad, skal man arbejde sig frem. Smage til, justere og smage til igen. Så tag opskriften nedenfor som vejledende.

Hej Jane. Står lige og forsøger at lave kylling i karry. Men jeg kan ikke få sovsen til at “hænge” sammen
Det hænder at sovsen skiller, hvis den har fået for høj temperatur. Kan det være det, der sket?
Ja, tror måske det er det. Eller måske fordi det kylling jeg brugte var tilsat lage???
Super lækkert, tror jeg ville komme frisk chili i næste gang, det kan vel ikke skade LCHF mæssigt ?
Er helt ny i LCHF – så startede med denne karry kylling. Dog byttede jeg kylling filet ud med en helt kogt høne, da jeg havde en, der skulle bruges i dag. Det fungerede fint, og retten var nem og lækker at lave – Så tak for dejlig inspiration. Dog synes min dreng på 4 år, at risene var “fjollede”, men det må vist være en vanesag ;-)
Hej Jane,
Hvor meget tamari og fiskesovs putter du i?
Med hensyn til kaffe, så er det en af de ting jeg ikke kan undvære og så må jeg komme fløde i, herligt. men jeg drikker 2 krus om formiddagen og 2 krus over middag. Dem over middag nyder jeg specielt og betragter dem som mit “slik”, da jeg stadig har sukkertrangen efter 4 uger på strikt LCHF. Jeg er mæt efter de 3 måltider jeg får og ekstra fedt.
Jeg har tabt 1½ kg den første uge og vægten har kun flyttet 400 g siden. Syndet i weekenden med 1 Lchf rundstykke og et glas vin. Er det nok til at det står stille
Ja det er da i hvert fald oplagt at tage det bort og se om det hjælper…
Hej Jane!
Jeg har lige et spørgsmål til din ellers så supper lækker opskrifter.
Når jeg er på din kur kan jeg så drikke kaffe, jeg har svært ved at undvære den især om morgenen.
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Susanne Larsen
Ja drik bare kaffe. Put fløde i i stedet for mælk og undlad sukker :)
Jeg er i tvivl om, om det er ok at spise tørrede bønner, kikærter, linsetr mm?
Så tror jeg, du skal en tur omkring disse to sider:
https://www.madbanditten.dk/hvad-er-lchf/
https://www.madbanditten.dk/ma-jeg-spise-pa-lchf/
Hej Alle sammen er der nogen der har oplevet samme problemstilling som jeg beskriver i min tidligere kommentar, er meget i tvivl om jeg gør noget forkert?
De bedste hilsner
Weltz
Sorry, den havde jeg misset! Sukkertrangen kommer når du ikke får spist dig mæt i rigtig mad og enten spiser for lidt eller begynder med små snack-måltider. Jeg kan ikke rigtig sige hvorfor det sker at man mister lysten til rigtig mad. For mig skyldes det ofte ustabilt blodsukker (jeg har mest lyst til sukker – ond cirkel) eller stress. Jeg plejer at vende cirklen ved at undlade snacks så jeg bliver rigtig sulten og kan spise et rigtig måltid..
Det er helt i orden, ved jo du har travlt, du kan ikke sidde her inde hele tiden. Tak for svaret. Jeg er faktisk begyndt at spise små mellemmåltider da jeg troede det ville hjælpe, jeg bliver nemlig først sulten sidst på dagen. Jeg dropper dem igen og ser om ikke det hjælper og så “tvinger” jeg mig selv til at spise måltider på faste tidspunkter. Endnu engang tak for svaret og en super blog.
De bedste hilsner
Weltz
Det er simpelthen så fint med den stjernefrugt :)
Hvor er det bare smukt anrettet <3
Hej Jane
Hvad siger du til den nye lowcarb kasse fra årstiderne?
Kh Bonnie
Hej Jane!
Jeg har gennem lang tid nu fuldt dig på insta, hvor du jo poster billeder af de lækreste retter som jo bare lokker! Jeg har også flere gange været her inde på siden tjekke den ud, med massere af rigtig god information, inspiration og motivation til at komme igang med at få en gladere krop!
Så, nu skal det være nu.
Har i dag smidt alt ud som jeg ikke bør spise, inkluderende sukker etc., og jeg har købt ind så jeg har hele den liste at basisvarer du så fint har skrevet her inde :)
Så først tusind tak for at være så inspirerede!
Men jeg har lige et spørgsmål, normalt har jeg tænkt i kcal.. Og kan ikke helt få det til at hænge sammen, for kommer man ikke hurtigt til at spise alt for mange kacl når man skal spise så “meget” fedt, for fx at komme i ketose? Eller ændre den metode man skal tænkte kacl på, hvis man ikke indtager sukker? Jo de film du har henvist til, siger de jo at det farlige er at blande sukker og fedt… :)
Igen, tak for at være så mega inspirerede!
Altså, der er for det første nogle, der taler om, at kcal ikke betyder det helt store alligevel :) Jeg aner dog ikke, om det er rigtigt… Men anyway, nej, men spiser ikke nødvendigvis flere kcal på LCHF, da man ‘sparer’ en masse kcal på at spise grøntsager i stedet for en masse stivelse. Så hvis man f.eks. bytter pasta ud med squash til ens aftensmad, indeholder det jo langt færre kcal, og så bliver man jo nødt til at spise mere fedt, for få kcal nok ;) Så det går op alligevel :)
Og det er jeg fuldstændig enig med dig i, Helene!
Dejligt at du ihvertfald forstår det, var lidt bange for at det ikke gav mening ;)
Tak for svarene Helene og Jane.. Tænkte nok det var noget i den stil :) men, nu er jeg typen der alligevel ikke spiser brød og pasta etc, simpelthen af den simple grund at jeg ikke synes det smager GODT.. Tror jeg er kommet frem til, at det nok er det mere hardcore sukkerindtag jeg skal kontrollerer.. Ups :D
Mmm, det ser godt ud! Er helt enig mht. korianderen – det er bare helt essentielt for at ramme den rigtige thai-smag! Og så er jeg vild med rå blomkål som “ris” – også til chili con carne.
Vi lavede din lækre ‘stærk thaisuppe’ i sidste uge, dobbelt portion, og på 3 dagen lavede vi blomkålsris og puttede i suppen… Smagte fantastisk :) og det minder jo lidt om dagens opskrift :)
Tak for en super blog og bog :)
Hej Jane med risiko for at lyde som mange at de andre her på bloggen vil jeg takke for en super blog med kanon god info og en masse fede opskrifter. Jeg ved at mit spørgsmål nok ikke rigtig høre hjemme her men jeg forsøger alligevel i håb om at nogen kan hjælpe mig.
Jeg startede på LCHF den 3. januar, dog var jeg først sukker fri fra den 4. januar, dvs. at jeg i dag har 5. dag uden sukker. indtil videre er det gået som du beskriver, men de sidste par dage har jeg ikke rigtig lyst til mad og i dag har jeg igen lyst til sukker, primært kage og så det marcipan jeg ved ligger i køleskabet.
Mit spørgsmål går så på hvornår jeg ved, at jeg er på den anden side af sukker afhængigheden og om det er “normalt” at miste lysten til mad?
De bedste hilsner
Weltz
Tillykke med din bogudgivelse!! -Hvor er det sejt!
Mvh Cecilie
http://blog.fashionmom.dk/
Så fik jeg da vist lige fundet en af retter til aftensmad i næste uge. Lever ikke efter LCHF, men forsøger at spise sundt, så nu skal blomkålsrisene da vist prøves
Hvis du har en god sovs til, er blomkålsrisene geniale. I sig selv er de lidt kedelige ;-)
Kære Jane
Sikke en masse super spændende indlæg du har startet året med.
Jeg tænkte på dig igår, da min mand havde købt en lampe med infrarødt lys= varme. Det føles lidt som at sidde i en solstråle og blive gennemvarm. 90,- kr. I Lidl, så måske endnu en billig måde at få lidt sommer på. Det styrker også immunforsvaret og løsner muskler der er stive og spændte, samt mindsker smerter. Og det er derfor jeg prøver den, da jeg blev meget syg efter et flåtbid for 3 år siden og det blusser desværre op igen og igen, især om vinteren.
Pøj pøj med bogudgivelsen
Og godt nytår
Kh
Anne-Marie
Tak for det – det smitter lidt af på bloggen, at jeg er færdig med bogredigering :)
Og spændende tip med infrarødt lys. Det har jeg aldrig hørt om! :)
Det lyder lækkert. Hvad er det for en karrypasta, du bruger? Og hvis man har din bog, er der så grund til at købe ‘Ude og Hjemme’ alligevel? Vh Anne
Min karrypasta hedder bare “Yellow curry Paste”. Den har ikke noget “mærke” som sådan. Der er ikke noget i Ude&Hjemme-udgaven, som ikke findes i bogen.
Endnu engang tak – du er min største inspiration til aftensmad :)
Og i aften skal vi så have “kylling i karry…” Mums jeg glæder mig