Kylling i karry med blomkålsris – på den fede thaimåde!


LCHF kylling i karry smager jo alt for lækkert – især når den laves på thai-manér!

Når man nu har fået den luksus-agtige vane at tilbringe et par uger i Thailand hvert år i januar, er det ved gud brutalt at skulle holde lang og mørk vinter i Danmark. Men siden det nu er sådan det er, må Thailand jo komme til mig. I hvert fald på tallerkenen.

LCHF kylling i karry – næsten så god som i Thailand

At lave god thai-mad inkluderer et par kompromiser. Jeg bruger fx en karrypasta, som iflg. mærkningen ikke indeholder mærkelige, kunstige smagsforstærkende emner. Desuden bruger jeg fiskesovs som smagsforstærkning, og det indeholder sukker. Dog er mængderne, man bruger, jo ganske små, så det lever jeg med.

Når man laver thai-mad, skal man arbejde sig frem. Smage til, justere og smage til igen. Så tag opskriften nedenfor som vejledende.

LCHF kylling i karry

Kylling i karry med blomkålsris

Føj til favoritter Udskriv Pin
På den fede thaimåde!
4 personer
|
30 minutter

Ingredienser

Blomkålsris

Pynt

 • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

 • Opvarm kokosolie i en sauterpande og rist karrypastaen af her.
 • Tilsæt kyllingen og brun dem på alle sider.
 • Tilsæt lime, ingefær, og kokosmælk – en hel dåse og fra de andre to bruger jeg kun cremen, som har skilt sig fra vandet. På den måde får jeg en federe og mere mættende karrysovs.
 • Tilsæt også kaffr limebladene og lad simre i 20 minutter eller lign.
 • Tilsæt Tamari og fiskesovs og smag til. Gør det et par gange.
 • Imens river du blomkål fint i foodprocessoren. Hvis du vil have lune “ris”, overhælder du dem kort med kogende vand og dræner dem øjeblikkeligt. De er også fine rå, synes jeg.
 • Når blomkålsris er klar, anretter du maden på tallerkenen og drysser med friske korianderblade. Spring ikke korianderbladene over. Doseret rigtigt giver de en supersmag her.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
LCHF Kylling i karry - thai-opskrift uden sukker --> Madbanditten.dk

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

37 kommentarer til “Kylling i karry med blomkålsris – på den fede thaimåde!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej!
  Det lyder lækkert, jeg prøver den. Men hvad bruger du så mælken fra de sidste to dåser til? Virker som spild at bare smide det ud!
  Hilsen Dorthe

  Svar
  • Det er ikke mælken, der er tilbage, det er bare vandet. Jeg smider det som regel ud men man kan fint drikke det, putte i smoothies, hvis man laver den slags eller lign.

   Svar
 2. Da jeg elsker supper, har jeg justeret denne opskrift en anelse:
  Først steger jeg et stort fint hakket løg og et stort fint hakket æble i kokosolien. Når det er mørt, fisker jeg det op af gryden og steger kyllingen sammen med et helt (lille) glas grøn karrypasta. Tilsætter løg og æble igen og ellers følger jeg resten af din opskrift.
  Den suppe mætter mere end nogen anden jeg har smagt! Og så elsker jeg smagen af koriander, som jo virkelig træder igennem i den grønne karry.
  Ommenomme! :D

  Svar