Det er pudsigt, at jeg, som aldrig har kunnet lide grød af nogen art, pludselig er begyndt at have lyst til grød om morgenen! Nu spiser jeg det måske 1-2 gange om ugen og synes, det er en dejlig variation til de stegte æg, jeg plejer at spise.
Jeg varierer mellem kokosgrød og mandelgrød. Kokosgrøden er mere fluffy i det, mens mandelgrøden har en smule mere struktur. Men ellers handler smagen mest om, hvad jeg putter i og ovenpå.
Jeg eksperimenterede også med en kakaoversion, som både mig og Vega syntes var et hit.
Ingredienser
- 2 æg
- 1 spsk kokosolie
- 0,5 dl fløde
- 0,5 dl vand
- 20 g kokosfibermel eller mandelmel fra Funktionel Mad
- 1 spsk kakaopulver
- 1 tsk yaconsirup
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser (ikke drys og diverse) i en kasserolle og lad den koge op, imens du rører heftigt. Den brænder nemt på i bunden, så rør godt.
- Når grøden begynder at tykne, tager du den (delvist) af blusset og fortsætter med at røre, til grøden har passende konsistens. I alt tager det 5 minutter!
- Bland hakkede valnødder i grøden og drys med hindbær (jeg lever livet farligt og bruger frosne – dog øko) og kokosmel inden servering.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Skal man bruge affedtet mandelmel til kokosgrød, eller må man gerne lave det selv i en foodprocessor? :)
Mvh Trine.
Det skal være noget fiberholdigt mel. Bruger du almindeligt mandelmel, får du bare røræg med mandelmel :)
Hvad er forskellen på at bruge fløde og kokosmælk? Er det noget med mælkesukkeret…?
Ja kokosmælk indeholder jo ikke laktose (mælkesukker), og så er det jo bare et helt andet produkt.
Hej Jane
Min søn drikker Smoothie hver morgen og vi har også “levet livet farligt” og brugt de frosne bær direkte i drikken. Nu kan jeg se at Coop har fået nogle hindbær og jordbær “Cubes” der er varmebehandlede og frosset ned i små firkanter. De er dog IKKE økologiske – men man kan jo håbe på at det kommer.
Prisen er stort set den samme som for de andre frosne bær.
Hej Jane
Jeg har tænkt mig at bage nogle kager men desværre kan man ikke købe Yaconsirup lige nu – EU har vist ikke godkendt den som fødevare. Vil du så anbefale at bruge Agavesirup i stedet? Og tak for alle de lækre opskrifter. Jeg er lige begyndt med LCHF men det er så lækkert at jeg nok bliver ved.
Nej agavesirup synes jeg ikke er så smart. Læs hvorfor her: https://www.madbanditten.dk/hvad-er-problemet-med-agavesirup/
Kokossirup måske eller bare sukrin gold eller kokossukker tror jeg vil gå i de fleste opskrifter.
Hej Jane!
Du skriver i ovenstående at du veksler mellem kokosgrød og mandelgrød. Hvad består mandelgrøden af? Har forsøgt mig med Chiagrød i dag. Det viste sig at det nok ikke lige er mig ;) Så nu vil jeg gerne prøve andre grød-alternativer :)
Nej chiagrøden er lidt speciel ;-) I mandelgrøden bruger jeg mandelmelet fra Funktionel Mad.
Ha ha ja speciel, det er vist et godt ord at bruge om chiagrøden ;) Nååh det er bare SÅ nemt med mandelgrøden, det overvejede jeg. Men tænkte der måtte være mere i det :) Tak!
Ups har nu set at det nok ikke lige var det rette sted at spørge om flæskesvær.
Hej Jane. Det ser vel nok lækkert ud. Er det sådan en morgenmad man kan spise hver dag eller kun en gang i mellem, hvis man skal tabe sig? Tak:-)
Den synes jeg egentlig fint kan gå an – også hvis man vil køre striks LCHF. Grøden kan sagtens være striks LCHF men man skal måske lige tænke på toppings..
Vil starte med at sige, super god bog, har været i gang i små 3 uger nu, og har aldrig følt mig så mæt:0)
men hvordan er det med flæskesvær? Noget som man må spise uden skrupler?
Mvh Christa
Flæskesvær er ikke noget, jeg ville basere min kost på, men som en knasende snack kan det være ok. Jeg har en opskrift på hjemmelavet flæskesvær i Mæt & Slank med LCHF :)
Hej
Kan se at du bruger kokosolie. Et der ikke rigtig meget mættet fedtsyre i kokosolie, men det betyder måske ikke noget i denne her forbindelse?? Tænker at jordnøddeolie måske bar bedre. Det må også gerne opvarmes…..
Jo, kokosolie er næsten udelukkende mættede fedtsyrer! Dem tager vi varmt imod på LCHF. Læs evt. mere her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-fedt-og-kolesterol/
Hejsa!
Ville bare sige 1000tak for en fantastisk blog, den har virkelig fået mig igang med LCHF.
Jeg har et begynder spörgsmål!
Efter mange år med “low fat” slankekure har jeg et bizart forhold til hvor meget fedt er meget. Synes det er meget syndigt med rigtig ost eller 38% flöde ;)
Er der en god tommelfinger regel jeg kan gå ud fra?
Jeg er ikke bange for fedtet, jeg er bare slet ikke vandt til bevidst at spise fedt, så har ingen ide om hvor meget fedt om dagen der skal til for at min kost har nok fedt til at opveje at jeg spiser få kulhydrater.
På forhånd tak og keep up the good work!!
Ja, det er grænseoverskridende i starten! ;-)
En tommelfingerregel er, at du spiser nok fedt, når du er mæt mellem måltiderne og ikke tænker på mad. Her mener jeg mellem hovedmåltiderne. Det kan også være en god idé at få en ren fedtkilde til hvert måltid og ikke bare lade fed ost eller fedt kød udgøre fedtet. Her mener jeg at tilføje fx et par skiver kryddersmør, noget dip lavet på mayo, en dressing på olivenolie etc.
Tak for svaret, det er da en regel der er til at forstå!
Der skal nok skrues lidt op for fedtet så :)
Umm.. Det smager godt! Brugte ahornsirup, da det var det jeg havde, og små æblestykker i stedet for bær. Umm.. Som at spise slik :-) jeg kan godt lide sød morgenmad..
Jeg tilbereder ALTID grød i mikroovnen, så er man fri for at det brænder på. Husk blot at røre godt i grøden ind i mellem, så bliver den rigtig fin, når man skal spise den (og glasskålen ryger lige i opvaskemaskinen, -og ingen (brændt?) gryde til opvask). Blot et tip til dem med mikroovn.
Njaarh, der er jeg så ikke helt enig og vil i stedet gerne tippe om ikke at bruge mikroovn pga. den stråling, som maden udsættes for! Vi har smidt vores mikro-ovn ud for mange år siden. ;-)
http://www.takepart.com/article/2013/02/26/jane-says-everything-you-know-about-microwaves-wrong?cmpid=tp-ptnr- 100 days…. Bare lige lidt interessant læsning om emnet :-)
Det var heller ikke min mening at lyde så elitær. Hvis folk vil bruge mikroovn, så feel free. Jeg vil ikke. Og på Google kan du finde alting. Alting.
Er helt enig, man kan finde alt. Din kommentar indbød bare til et modstykke. Hver sin holdning, det handler vel i bund og grund om at bruge fornuften, holde sig orienteret og så træffe et valg med både hjerne og hjerte. Min mikroovn bliver, din røg :-)
Er kokosfibre det samme som fint kokosmel? Det ser lækkert ud, det skal prøves :-)
Ja, det er det samme :)
Hej Jane!
Først lige et tak fordi du altid er god til at lave mælkealternativer! Og denne grød må prøves!
Lidt uden for sammenhæng her, men jeg er lactoseintolerent, og spiser derfor ikke græsk yoghurt – kan jeg som alternativ spise lactosefri cremefraice (15%)? Eller har du et andet lactosefrit forslag, som minder om græsk yoghurt?
Hej Jane.
Hvis det er hindbær fra egen have skulle der ikke være nogle fare at spise dem fra fryseren. Din hånd hygiejne er jo helt sikkert rigtig god.
Ha en rigtig god dag.
Kh Camilla
Desværre ikke egenproduktion. Men hvor ville det være fedt!! :)