Kakaogrød med hindbær og kokos


Det er pudsigt, at jeg, som aldrig har kunnet lide grød af nogen art, pludselig er begyndt at have lyst til grød om morgenen! Nu spiser jeg det måske 1-2 gange om ugen og synes, det er en dejlig variation til de stegte æg, jeg plejer at spise.

Jeg varierer mellem kokosgrød og mandelgrød. Kokosgrøden er mere fluffy i det, mens mandelgrøden har en smule mere struktur. Men ellers handler smagen mest om, hvad jeg putter i og ovenpå.

Jeg eksperimenterede også med en kakaoversion, som både mig og Vega syntes var et hit.

Kakaogrød med hindbær

Kakaogrød med hindbær og kokos

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 portion
|
5 minutter

Ingredienser

Drys og diverse

Sådan gør du

 • Hæld alle ingredienser (ikke drys og diverse) i en kasserolle og lad den koge op, imens du rører heftigt. Den brænder nemt på i bunden, så rør godt.
 • Når grøden begynder at tykne, tager du den (delvist) af blusset og fortsætter med at røre, til grøden har passende konsistens. I alt tager det 5 minutter!
 • Bland hakkede valnødder i grøden og drys med hindbær (jeg lever livet farligt og bruger frosne – dog øko) og kokosmel inden servering.

Noter

*vand og fløde kan erstattes af 1 dl kokosmælk.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Kakaogrød med hindbær

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

31 kommentarer til “Kakaogrød med hindbær og kokos”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane

  Min søn drikker Smoothie hver morgen og vi har også “levet livet farligt” og brugt de frosne bær direkte i drikken. Nu kan jeg se at Coop har fået nogle hindbær og jordbær “Cubes” der er varmebehandlede og frosset ned i små firkanter. De er dog IKKE økologiske – men man kan jo håbe på at det kommer.

  Prisen er stort set den samme som for de andre frosne bær.

  Svar
 2. Hej Jane
  Jeg har tænkt mig at bage nogle kager men desværre kan man ikke købe Yaconsirup lige nu – EU har vist ikke godkendt den som fødevare. Vil du så anbefale at bruge Agavesirup i stedet? Og tak for alle de lækre opskrifter. Jeg er lige begyndt med LCHF men det er så lækkert at jeg nok bliver ved.

  Svar
 3. Hej Jane!
  Du skriver i ovenstående at du veksler mellem kokosgrød og mandelgrød. Hvad består mandelgrøden af? Har forsøgt mig med Chiagrød i dag. Det viste sig at det nok ikke lige er mig ;) Så nu vil jeg gerne prøve andre grød-alternativer :)

  Svar
 4. Hej Jane. Det ser vel nok lækkert ud. Er det sådan en morgenmad man kan spise hver dag eller kun en gang i mellem, hvis man skal tabe sig? Tak:-)

  Svar
  • Den synes jeg egentlig fint kan gå an – også hvis man vil køre striks LCHF. Grøden kan sagtens være striks LCHF men man skal måske lige tænke på toppings..

   Svar
 5. Vil starte med at sige, super god bog, har været i gang i små 3 uger nu, og har aldrig følt mig så mæt:0)
  men hvordan er det med flæskesvær? Noget som man må spise uden skrupler?
  Mvh Christa

  Svar
  • Flæskesvær er ikke noget, jeg ville basere min kost på, men som en knasende snack kan det være ok. Jeg har en opskrift på hjemmelavet flæskesvær i Mæt & Slank med LCHF :)

   Svar
 6. Hej
  Kan se at du bruger kokosolie. Et der ikke rigtig meget mættet fedtsyre i kokosolie, men det betyder måske ikke noget i denne her forbindelse?? Tænker at jordnøddeolie måske bar bedre. Det må også gerne opvarmes…..

  Svar
 7. Hejsa!
  Ville bare sige 1000tak for en fantastisk blog, den har virkelig fået mig igang med LCHF.

  Jeg har et begynder spörgsmål!
  Efter mange år med “low fat” slankekure har jeg et bizart forhold til hvor meget fedt er meget. Synes det er meget syndigt med rigtig ost eller 38% flöde ;)
  Er der en god tommelfinger regel jeg kan gå ud fra?
  Jeg er ikke bange for fedtet, jeg er bare slet ikke vandt til bevidst at spise fedt, så har ingen ide om hvor meget fedt om dagen der skal til for at min kost har nok fedt til at opveje at jeg spiser få kulhydrater.

  På forhånd tak og keep up the good work!!

  Svar
  • Ja, det er grænseoverskridende i starten! ;-)

   En tommelfingerregel er, at du spiser nok fedt, når du er mæt mellem måltiderne og ikke tænker på mad. Her mener jeg mellem hovedmåltiderne. Det kan også være en god idé at få en ren fedtkilde til hvert måltid og ikke bare lade fed ost eller fedt kød udgøre fedtet. Her mener jeg at tilføje fx et par skiver kryddersmør, noget dip lavet på mayo, en dressing på olivenolie etc.

   Svar
 8. Umm.. Det smager godt! Brugte ahornsirup, da det var det jeg havde, og små æblestykker i stedet for bær. Umm.. Som at spise slik :-) jeg kan godt lide sød morgenmad..

  Svar
 9. Jeg tilbereder ALTID grød i mikroovnen, så er man fri for at det brænder på. Husk blot at røre godt i grøden ind i mellem, så bliver den rigtig fin, når man skal spise den (og glasskålen ryger lige i opvaskemaskinen, -og ingen (brændt?) gryde til opvask). Blot et tip til dem med mikroovn.

  Svar
 10. Hej Jane!
  Først lige et tak fordi du altid er god til at lave mælkealternativer! Og denne grød må prøves!
  Lidt uden for sammenhæng her, men jeg er lactoseintolerent, og spiser derfor ikke græsk yoghurt – kan jeg som alternativ spise lactosefri cremefraice (15%)? Eller har du et andet lactosefrit forslag, som minder om græsk yoghurt?

  Svar
 11. Hej Jane.
  Hvis det er hindbær fra egen have skulle der ikke være nogle fare at spise dem fra fryseren. Din hånd hygiejne er jo helt sikkert rigtig god.
  Ha en rigtig god dag.
  Kh Camilla

  Svar