Juleopskrifter

Juleopskrifter – Low Carb, LCHF og glutenfri

Her finder du alle mine juleopskrifter til en sundere juletid.

Jeg er ikke nødvendigvis fortaler for at julen skal være en tid med strikse kostregler men jeg er kæmpe fortaler for at komme igennem december måned uden at stå nytårsaften med en kjole, der buler alle de forkerte steder.

Mine opskrifter her hjælper mig til det. De er sukkerfri, glutenfri og low(er) carb. Enkelte indeholder dadler og det kan være et valgfrit tilvalg.

Tag hvad du kan bruge, og lad resten være.


Print juleopskrifterne ud og tag dem med i køkkenet

Vil du have et udvalg af de 24 bedste og mest nødvendige opskrifter sat op i et komplet hæfte, du kan printe ud og have med i køkkenet, kan du hente e-bogen Madbandittens Juleopskrifter for bare 59,- her: Madbandittens Juleopskrifter

Low Carb Juleopskrifter - Få Madbandittens juleopskrifter lige til at printe ud

Julemaden

9 lækre idéer til julefrokostbordet

Andelår – de bedste møreste andelår (confit de canard)

Andelår på grill

Anderillette

Andesteg med brun sovs

Flæskesteg – svigermors hemmelige opskrift

Flæskesteg med brun sovs

Flæskestegssandwich i Low Carb bolle

Frisk kålsalat til julebordet

Frisk rødkålssalat med granatæbler og mynte

Grønkålssalat med appelsin og valnødder

Grønkålssalat med flæskesteg

Hjemmelavet leverpostej

Hytte à l’amande

Kirsebærsauce – sukkerfri

Langtidsbraiserede andelår

Lun rødkålssalat uden sukker – klassisk julerødkål

Lun rødkålssalat med granatæbler

Rødkålssalat med blåbær og basilikum

Rødkålssalat med rødbede og ristede hasselnødder

Salat af julerester (perfekt til juledagene)

Svinerillette – 100 % økologisk

Wannabe risengrød

Søde juleopskrifter

5 sunde julelækkerier, der smager bedre end originalen

Brunkager uden mel

Brændte mandler

Chokolader med rom og rosin

Chokoladetrøfler med julekrydderier

Cremet jule-chai

Dadel-appelsinkugler med pebernøddesmag

Eggnog

Ferrero Rocher barer

Gingerbread cookies

Græskarsmoothie med smag af brunkagedej

Hjemmelavet marcipan – grundopskrift

Hvid chokolade med pistacienødder og lakrids

Is-konfekt – to die for!

Is-chokolader med lakrids

Juleboller med marcipanfyld

Julechokolader helt uden sukker

Julekarameller

Juletrøfler

Julevafler

Julevafler med nougatskum

Konfektagtige chokoladebrud

Low carb æbleskiver

Marcipan – grundopskrift på marcipan uden sukker

Marcipan med orange og hindbær

Marcipan med lakrids og chokolade

Nougat – grundopskrift

Pebermyntepastiller med chokoladeovertræk

Pistaciemassse – grundopskrift 

Romkugler

Rå lakridschokolade

Småkager – basisdej til småkagefigurer

Sundere chokoladekalender

Sødt butternutbrød med julekrydderier

Pebernødder

Pebernødder – ny og forbedret opskrift

Pebernøddekugler

Risalamande – altså uden ris…

Vaniljekranse

Æbleskiver – klassisk men glutenfri/melfri

Æbleskiver  – med æbler

LCHF-juleopskrifter - madbanditten.dk

22 kommentarer til “Juleopskrifter”

Skriv en kommentar

    • Nej desværre. Hvad er det ydre lag egentlig lavet af? For det er lidt sprødt, ikke? Marcipanfyldet i midten kan vi jo fint lave og chokoladeovertræk også – men der mangler noget sprødt i overtrækket så? Og det tænker jeg desværre kommer fra sukker…

      Svar
  1. Fantastisk julehæfte! Jeg kan se, at i opskriften på brun sovs kommer du mel i. Jeg plejer at lave brun sovs på denne måde:

    50g smør
    50g philadelphia
    2,5 dl fløde
    bouillon (okse, and osv)
    Lidt Kulør, glutenfri
    Salt og peber

    Det giver en dejlig sovs, som jeg indtil videre ikke har fået klager over :)

    Svar
  2. Hej Jane
    Er super glad for dine opskrifter og kommentarer. Jeg spiser glutenfrit og helst ingen sukker uden af være super fanatisk, men har ikke som mål at tabe mig :-) at det så er en side gevinst er kun perfekt.
    Jeg kæmper med arvelig difus åreforkalkning hvisket indtil nu har betydet ballonudvidelser og stents i lange baner…. med udsigtt til by-pass, så derfor har jeg tænkt at det eneste som jeg kan gøre er at ændre min kost og fortsætte med at motionere. Gruden til det lykkedes for mig at tabe mig er at jeg på ingen måde tænker på ændringerne som en kur – men som mit liv. Jeg skal have ændret min tarmflora –
    for jeg kan blive helt skræmt over hvilke dårligdomme der stammer fra tarmene. Det er kæmpe inspiration at læse dine lækre opskrifter og nyde din lige-ud-af-posen tilgang
    og svar på de emner du tager under kærlig behandlig :-)
    Foreløbig har jeg sluppet en af kolesterol pillerne og mit LDL var helt nede på 1,1.
    Sku ikke dårligt af en halvgammel kragee som mig (55) :-)
    Så et stor tak til dig og din ildhu.
    Juleopskrifterne er hentet.

    Hilsen Lone og herlig dag til dig

    Svar
  3. Jeg har prøvet at lave marcipanen, men uanset hvor længe mandlerne kører i foodprocessoren så bliver det altid meget grynet og slet ikke mel og så kan den endelige marcipan ikke rigtig hænge sammen til at jeg kan lave kugler af det. Hvad gør jeg forkert? Kan man bruge købt mandelmel (funktionel mad) med samme resultat?

    Svar
  4. Hej
    Kan ikke finde din julebog fra sidste år. Jeg lavede opskriften med andelår flere gange, men nu kan jeg ikke huske om det er 4 timer og 80 grader. Skønne opskrifter du laver :)

    Svar
  5. Hej
    Sidst jeg var inde på din hjemmeside her, faldt jeg over en opskrift på risengrød/risalamande ikke med normal grødris, men nogle andre, og i risalamanden var der blandet skyr i stedet for flødeskum… Jeg kan bare ikke finde den opskrift nu. Kan kun finde den uden ris, tror bare ikke min fam. Vil blive super begejstret hvis jeg juleaften serverede en gang hytteost:) håber du kan hjælpe mig:)

    Svar
    • Hej Elisabeth. det tror jeg ikke har været her på min side. Jeg bruger ikke rigtig skyr og jeg har vist ikke rigtigt lavet risalamande. Jeg har lavet en risifrutti-kopi, som kan bruges men som er et godt stykke fra den ægte risalamande. Se den HER

      Svar
  6. Hej Jane

    Nu faldt jeg jo lige over dine juleopskrifter – og selvom det ikke helt er sæson, så bliver jeg nødt til at høre dig om du har opskrifter på vaniljekranse og jødekager også ?

    Forresten en rigtig flot blog som jeg bruger meget – er “ny” indenfor LCHF verdenen, så lidt god inspiration er altid velkommen. Må sige at især din Koldskåls-shake er faldet i god jord !

    Svar
    • Nej, det har vi aldrig spist i vores familie. Min løsning ville umiddelbart være at spise dem, som de er, den ene gang. Brune kartofler er næppe på menuen på ugentlig basis ;-)

      Svar
    • Jeg har skiftet de brune kartofler ud, med søde kartofler, altså de røde sweet potatoes. Hele familien synes de smager endnu mere af brunkartofler end de brune kartofler gør:D Jeg skærer den i pommes
      frites stænger, vender den i kokos olie, drysser med salt og i ovnen 30-40 min. De må gerne branke lidt….det er det der karamelliserer så dejligt:)

      Svar
    • Hvis man ikke kan tåle mandler kan cashew-nødder måske bruges i “risengrøden”? Eller usaltede peanuts, hvis man er til det.

      Svar
    • Vi laver risenrød af knækkede byggryn (købt i en 500grs pose i superbest) og letmælk evt sødmælk. Prik på samme måde som almindelig risenrød. Den bliver også brugt til ris alamanden.
      Mvh anette

      Svar