Juleopskrifter – Low Carb, LCHF og glutenfri
Her finder du alle mine juleopskrifter til en sundere juletid.
Jeg er ikke nødvendigvis fortaler for at julen skal være en tid med strikse kostregler men jeg er kæmpe fortaler for at komme igennem december måned uden at stå nytårsaften med en kjole, der buler alle de forkerte steder.
Mine opskrifter her hjælper mig til det. De er sukkerfri, glutenfri og low(er) carb. Enkelte indeholder dadler og det kan være et valgfrit tilvalg.
Tag hvad du kan bruge, og lad resten være.
Print juleopskrifterne ud og tag dem med i køkkenet
Vil du have et udvalg af de 24 bedste og mest nødvendige opskrifter sat op i et komplet hæfte, du kan printe ud og have med i køkkenet, kan du hente e-bogen Madbandittens Juleopskrifter for bare 59,- her: Madbandittens Juleopskrifter
Julemaden
9 lækre idéer til julefrokostbordet
Andelår – de bedste møreste andelår (confit de canard)
Flæskesteg – svigermors hemmelige opskrift
Flæskestegssandwich i Low Carb bolle
Frisk rødkålssalat med granatæbler og mynte
Grønkålssalat med appelsin og valnødder
Lun rødkålssalat uden sukker – klassisk julerødkål
Lun rødkålssalat med granatæbler
Rødkålssalat med blåbær og basilikum
Rødkålssalat med rødbede og ristede hasselnødder
Salat af julerester (perfekt til juledagene)
Svinerillette – 100 % økologisk
Søde juleopskrifter
5 sunde julelækkerier, der smager bedre end originalen
Chokoladetrøfler med julekrydderier
Dadel-appelsinkugler med pebernøddesmag
Græskarsmoothie med smag af brunkagedej
Hjemmelavet marcipan – grundopskrift
Hvid chokolade med pistacienødder og lakrids
Julechokolader helt uden sukker
Marcipan – grundopskrift på marcipan uden sukker
Marcipan med orange og hindbær
Marcipan med lakrids og chokolade
Pebermyntepastiller med chokoladeovertræk
Pistaciemassse – grundopskrift
Småkager – basisdej til småkagefigurer
Sødt butternutbrød med julekrydderier
Pebernødder – ny og forbedret opskrift
Risalamande – altså uden ris…
Æbleskiver – klassisk men glutenfri/melfri
Æbleskiver – med æbler
Hej
Har i ikke en opskrift på snebolde
Nej desværre. Hvad er det ydre lag egentlig lavet af? For det er lidt sprødt, ikke? Marcipanfyldet i midten kan vi jo fint lave og chokoladeovertræk også – men der mangler noget sprødt i overtrækket så? Og det tænker jeg desværre kommer fra sukker…
Fantastisk julehæfte! Jeg kan se, at i opskriften på brun sovs kommer du mel i. Jeg plejer at lave brun sovs på denne måde:
50g smør
50g philadelphia
2,5 dl fløde
bouillon (okse, and osv)
Lidt Kulør, glutenfri
Salt og peber
Det giver en dejlig sovs, som jeg indtil videre ikke har fået klager over 🙂
Fedt tak 🙂
Hej Jane
Er super glad for dine opskrifter og kommentarer. Jeg spiser glutenfrit og helst ingen sukker uden af være super fanatisk, men har ikke som mål at tabe mig 🙂 at det så er en side gevinst er kun perfekt.
Jeg kæmper med arvelig difus åreforkalkning hvisket indtil nu har betydet ballonudvidelser og stents i lange baner…. med udsigtt til by-pass, så derfor har jeg tænkt at det eneste som jeg kan gøre er at ændre min kost og fortsætte med at motionere. Gruden til det lykkedes for mig at tabe mig er at jeg på ingen måde tænker på ændringerne som en kur – men som mit liv. Jeg skal have ændret min tarmflora –
for jeg kan blive helt skræmt over hvilke dårligdomme der stammer fra tarmene. Det er kæmpe inspiration at læse dine lækre opskrifter og nyde din lige-ud-af-posen tilgang
og svar på de emner du tager under kærlig behandlig 🙂
Foreløbig har jeg sluppet en af kolesterol pillerne og mit LDL var helt nede på 1,1.
Sku ikke dårligt af en halvgammel kragee som mig (55) 🙂
Så et stor tak til dig og din ildhu.
Juleopskrifterne er hentet.
Hilsen Lone og herlig dag til dig
Hvor er du bare god, Lone! Godt gået af dig!
Jeg har prøvet at lave marcipanen, men uanset hvor længe mandlerne kører i foodprocessoren så bliver det altid meget grynet og slet ikke mel og så kan den endelige marcipan ikke rigtig hænge sammen til at jeg kan lave kugler af det. Hvad gør jeg forkert? Kan man bruge købt mandelmel (funktionel mad) med samme resultat?
Hej
Kan ikke finde din julebog fra sidste år. Jeg lavede opskriften med andelår flere gange, men nu kan jeg ikke huske om det er 4 timer og 80 grader. Skønne opskrifter du laver 🙂
Hej
Sidst jeg var inde på din hjemmeside her, faldt jeg over en opskrift på risengrød/risalamande ikke med normal grødris, men nogle andre, og i risalamanden var der blandet skyr i stedet for flødeskum… Jeg kan bare ikke finde den opskrift nu. Kan kun finde den uden ris, tror bare ikke min fam. Vil blive super begejstret hvis jeg juleaften serverede en gang hytteost:) håber du kan hjælpe mig:)
Hej Elisabeth. det tror jeg ikke har været her på min side. Jeg bruger ikke rigtig skyr og jeg har vist ikke rigtigt lavet risalamande. Jeg har lavet en risifrutti-kopi, som kan bruges men som er et godt stykke fra den ægte risalamande. Se den HER
Hej Jane
Nu faldt jeg jo lige over dine juleopskrifter – og selvom det ikke helt er sæson, så bliver jeg nødt til at høre dig om du har opskrifter på vaniljekranse og jødekager også ?
Forresten en rigtig flot blog som jeg bruger meget – er “ny” indenfor LCHF verdenen, så lidt god inspiration er altid velkommen. Må sige at især din Koldskåls-shake er faldet i god jord !
Nej desværre. Småkager bliver jo aldrig helt det samme, da de jo ikke bliver sprøde… :-/
Du skulle vel ikke ske at have et kreativt alternativt til brune kartofler? 😉
Nej, det har vi aldrig spist i vores familie. Min løsning ville umiddelbart være at spise dem, som de er, den ene gang. Brune kartofler er næppe på menuen på ugentlig basis 😉
Jeg har skiftet de brune kartofler ud, med søde kartofler, altså de røde sweet potatoes. Hele familien synes de smager endnu mere af brunkartofler end de brune kartofler gør:D Jeg skærer den i pommes
frites stænger, vender den i kokos olie, drysser med salt og i ovnen 30-40 min. De må gerne branke lidt….det er det der karamelliserer så dejligt:)
Hvis man nu ikke kan tåle mandler, er der så andet man kan komme i, i stedet for mandler i wannabe risengrøden?
Hvis man ikke kan tåle mandler kan cashew-nødder måske bruges i “risengrøden”? Eller usaltede peanuts, hvis man er til det.
Vi laver risenrød af knækkede byggryn (købt i en 500grs pose i superbest) og letmælk evt sødmælk. Prik på samme måde som almindelig risenrød. Den bliver også brugt til ris alamanden.
Mvh anette
Hvor finder man den hemmelige jule e-bog? Den ser superspændende ud!
Shhhh…. den er ikke helt færdig endnu 😉
vil gerne vide hvor meget mel der bliver af 400g mandler da jeg har mandel mel jeg kan bruge
Af 400 g mandler får du 400 g mel. Eller måske forstår jeg ikke spørgsmålet?