LCHF indtager Island


Kan man mon kalde sig internationalt udgivet forfatter, hvis ens bog er udkommet på Island?

I dag kom posten med en kasse til mig med en masse bøger af de forskellige specialudgaver, vi har fået fremstillet til bl.a. Dansk Supermarked og Gyldendals Bogklub. Og så var der denne fine en. Södd og sátt – Án kolvetna. Iflg. Google Translate har de kaldt bogen Fed & Glad – uden kulhydrater. Det kan godt bekymre mig lidt. Men den er da sød, ikke?

LCHF - spis dig mæt & glad - Island

Jeg forstår ikke meget af, hvad der står i den, men jeg ved nu, at vafler hedder “vöfflur”, og det er da bare herligt!

I øjeblikket er vi ved at finde en titel til den næste bog, og det er slet ikke spor nemt. Men før vi har en titel, kan vi ikke lave en forside (duuuh!). Og apropos forside. Så elsker jeg forsiden på denne, selvom den er lidt fedtfattig, men hver gang jeg kigger på den, svæver mine øjne hen til højre, hvor den slatne persille hænger ud over posen. Hold nu op, et hyr, vi havde med at få den til at stå ret op. Det var lige før, fru redaktrice måtte finde hårlakken frem. Nå, men jeg vil vædde på, at der ikke er en eneste af jer, der har tænkt, at det var da en slatten persille, vi havde puttet i, men det er så hermed afsløret. Man skal trylle lidt, når man står og skal få mad til at se frisk og forårsagtigt ud midt i den kolde december måned. Godt man har tryllekunstere som ham her på sit hold.

Men LCHF gør sit indtog på Island! Det er da megasejt! Hvornår den udkommer, ved jeg ikke. “Sidst i august”, har jeg hørt, men jeg kan ikke finde den på det islandske forlags hjemmeside. Skulle der sidde en dansk bosiddende islænding og læse med her, som brændende ønsker sig et signeret eksemplar af bogen, så har jeg et par stykker i overskud. Jeg må naturligvis ikke sælge dem før udgivelsesdatoen, så den skal jeg dog lige kende først.

Men hep hep Island!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “LCHF indtager Island”

Skriv en kommentar

 1. Jeg kunne ikke finde din bog nogen stader her i Island. Jeg fik den sent fra dk. Jeg er simpelthen så glad for den. Super opskrifter…. ! Men jeg endelig fået svar fra vaka helgagell. Den udkommer ikke før sidst i januar her oppe. Jeg havde tænkt at din bog var julegaven til veninderne i år….. Øv øv altså.

  Svar
 2. Stort tillykke med bogen. Her oppe i Island er jeg sikker på at den bliver modtaget godt. Jeg venter i hvert fald meget spændt på at kunne købe den. Ved du hvor i Island den bliver solgt…?

  Svar
 3. Hej Jane
  Jeg er jo nok lidt gammeldags, og tænker omkring din næste bog, hvorfor ændre udseendet. Alle ved hvordan din første bog ser ud. Hold det enkelt, man kan jo skrive efterfølgeren til bestselleren. Man skal ikke kimse af genkendelsens magt! Forrygende bog, og vi ser frem til efterfølgeren!

  Svar
 4. Det er SÅ vildt, hvad du har nået Jane!!! Nå jeg tænker på loven om tiltrækning, om universet og om at turde springe ud og nære tillid, så kan jeg huske, at du havde dine bekymringer og din skepsis, men den må godt nok være overvundet. Det er bare så flot godt :-) :-) Kæmpe tillykke!

  Svar
 5. Det kan godt være at der måske mangler lidt fedt, men til gengæld synes jeg at det ser virkelig appellerende ud og signalerer sund, naturlig, velsmagende og lækker mad, man både har lyst til at lave og spise :)

  Svar
  • Det var faktisk også det, vi gik efter. Sundt og grønt. Jeg ville rigtig gerne have haft noget smør på forsiden, men sådan en pakke smør er bare ikke særlig sexet. Det er det altså bare ikke…

   Svar
 6. tillykke med udgivelsen, jeg ved at der er mange hjemme på Island som bliver glade da jeg har hørt at lchf er meget populært der oppe :)

  Svar
 7. Jeg synes jævnfør det Pernille skriver, at din nye bog skal hedde “Fodret og harmoni”. :D
  Glæder mig megameget, til den kommer.

  Svar
 8. Som du har skrevet, så betyder “södd” absolut ikke fed – men synes at “Mæt og tilfreds” er en udmærket oversættelse :)
  Og ja, ja, JA! jeg ville elske at få et signeret eksemplar af bogen! Hjemme hos os er vi virkelige glade for dine opskrifter, og da vi ikke er alle 100% dansktalende der laver mad herhjemme, ville det være så skønt at have en på islandsk. :D

  Svar
 9. Du skal da klart sende et signeret reklame eksemplar til Tina Dickow, så hun kan gøre lidt reklame deroppe …. ;)

  Svar
   • Til Lykke med Island. Stort :-)
    Jeg synes jo også forlaget skulle arbejde på at få udgivet i Sverige. Der er rigtig mange LCHF folk, og rigtig mange LCHFkogebøger, I know, men din bog skiller sig voldsomt ud og er meget bedre end de svenske, som mestendels er hældenmasseflødeogcremefraicheimaden retter.
    You rock! :-)

    Svar
    • Mjaah, de svenske forlag er ikke rigtigt interesserede i min. Der udkommer omkring 20 LCHF-bøger i Sverige om året, så de har jo rigeligt. Jeg er enig med dig i, at min er klart lækrere (jamen, det er den jo!), og hvis jeg kunne slippe afsted med at have retter bestående af dåsemakrel med mayonnaise i min bog, så kunne jeg jo spytte mange bøger ud om året. Men svenskerne vil jo helst have bøger af svenske forfattere, ligesom danskere helst vil have en dansk repræsentant. Tyskland derimod er et spændende marked… drømme, drømme :-)

     Svar
 10. Tillykke Jane – det er jo for vildt!

  Jeg har aldrig tænkt på den slatne persille som slatten, men mere som at posen er så spækket med grønsager, at det hænger ud over kanten ;-)

  Svar
 11. Jeg har også grint af det hele dagen! En islænding har dog rettet mig og sagt, at det snarere betyder “Mæt og tilfreds”. Det kan jeg noget bedre lide lyden af – ha ha! :-)

  Svar
 12. Åh undskyld, men jeg kan ikke rigtig lade være med at grine. Jeg håber din bog ikke rigtig hedder “Fed og glad”, måske er det sådan en fast vending ting, som Google Translate ikke rigtig forstår sig på. Min påstår, at det betyder “fodret og harmoni”, og det kan jeg egentlig meget godt lide. Sådan kan jeg godt føle mig efter et godt måltid nogle gange :-D

  Og tillykke med udgivelsen. Det er da mega stort sådan at blive international forfatter!

  Svar