LCHF i danske medier


I dag har flere store aviser, heriblandt Berlingske Tidende, BT og Jydske Vestkysten bragt en kort notits om LCHF. Vinklen er, at LCHF nu er så stort i Sverige, at Arla kan mærke det på deres salg af fede mælkeprodukter.

Efterspørgslen på fedtholdige produkter stiger, mens lightprodukterne bliver stående på hylderne,siger PRchef for Arla Foods Inger Söderlund til den svenske avis, Dagens Industri.

 

Webaviserne, som bl.a. Business.dk, bruger lidt mere spalteplads på sagen. Naturligvis med en lidt bekymret mine over det manglende indtag af frugt, men det må vi tage med. LCHF er kommet i fint selskab her i de landsdækkende medier, og det kan vi godt glæde os over.

 

Vidste I, at man anslår, at hver 4. svensker spiser efter LCHF-kostprincipperne? Det er altså ikke længere en undergrundsbevægelse på den anden side af Øresund. Og Danmark er på vej til at følge efter.

 

Men ligesom i eventyr skal helten og heltinden så grueligt meget igennem, før historien kan få en lykkelig afslutning. Det gælder så mange ting ;-)

 

 

 

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “LCHF i danske medier”

Skriv en kommentar

 1. Hvor det glæder mig at høre. Men i det hele taget er det så SMÅT gået op for mange, at hvidt mel og raffineret sukker, fx, har en negativ indflydelse på kroppen og dens manglende evne til at omsætte det fornuftigt. Overordnet glæder det mig endnu mere, at der er så stor fokus på hvad vi propper i hovedet. Det må da med tiden give folk en større kropsbevidsthed og forståelse for fødevares indflydelse på helbredet? Bare min teori. (Eller håb, om man vil) :-)
  Ænywæjs, er jeg personligt glad for hvad jeg ved i dag og kan MÆRKE på min krop hvad LCHF har gjort for mig.

  Svar
  • Jeg deler i høj grad dit håb! Så du Sandheden om Sukker for noget tid siden? Bjarne Stigby udtalte, at hans personlige mening var, at 80% af alle sygdomme skyldtes for stort indtag af sukker og stivelse. Jeg kunne være faldet ham om halsen. Det er jo ikke til at sige, om han har ret. Men det er saftsuseme modigt af ham at udtale som læge! Hurra! :-)

   Svar
 2. Hej Jane
  Har du eller kunne du tænke dig at skrive lidt om paleo versus lchf? Der er mange “snitflader”, men også forskelle ikke mindst, hvis man kører paleo 1.0 (= minus mælkeprodukter). Jeg synes, at stenalderkosten har masser af gode elementer, som jeg prøve rat tænke over i forhold til det, jeg propper i munden. Men forstår ikke helt, at fx tørrede bønner er et no go. Jo, forstår godt, at man ikke havde det i stenalderen … Men ud fra et sundhedsperspektiv, kan jeg ikke helt se det. Synes at paleo bliver utroligt meget … kød, kød og kød.
  Mette

  Svar
  • Ja, det kunne jeg godt tænke mig. Men jeg synes også, det er lidt farligt stof. For det flyder meget sammen, særligt efter at mælkeprodukter er blevet en del af stenalderkosten (2.0 – haha, det er bare lige komisk i sin rene form). Selv befinder jeg mig nok mest et sted i midten. Når jeg har valgt at læne mig op af LCHF, er det fordi jeg synes, det er meget vigtigt at øge fedtet. Det er det, der har gjort den største og mest positive forskel for mig. Jeg skal prøve at skrive et separat indlæg om mine tanker om det. :-)

   Svar
 3. Jeg skrev mit første indlæg om LCHF den 22 oktober 2008 -og jeg var mildest talt skide skør.
  Der var ingen af mine venner der nogen sinde havde hørt om LCHF – eller om stenalderkost – kun om den der skøre fyr Atkins som sagde bacon og masser af ost og æg var godt – samt en masse salm produkter med soja og sødemidler.
  Nøj hvor er der sket meget – egentlig også med mig og min tilgang til mad :)
  Jeg bemærkede også igår at Litsfeldt kommer med en bog om LCHF på dansk !!! Store sager ;)

  Svar
 4. Jeg har levet efter principperne i ca. 6 uger. Det er ikke så meget vægttabet jeg hæfter mig ved( jo jo er da tilfreds med de knapt 5 kg), men mere mit blodtryk der er faldet, mine maveproblemer der er gået i orden, energien jeg har -HELE dagen og så det at jeg stadig kan spise ting jeg synes er lækre. Prøver at få andre til at forstå principperne, og langt hen af vejen er mange med…. De forstår bare ikke at Fedt er ok, ja nærmest det vigtigste. Men resultaterne taler jo for sig selv:-).

  Svar
 5. Man må jo også gerne spise frugt, bare ikke i store mængder :-) Jeg spiser mit frugt efter diabetis-frugtskema :-)

  Og jeg kan kun tilslutte mig andres kommentarer, man får det bare meget bedre uden indtag af alle de kulhydrater.

  Svar
  • Jeg spiser også en smule frugt. Dog mest om sommeren, hvor lysten til lettere mad er større. Jeg er moderat LCHF’er, tror jeg, man kan sige :-)

   Svar
 6. Fedt, fedt, fedt og med lidt ekstra fedt på :-) Hihi… Og Paleo-folkene følger efter, med deres Paleo 2.0, hvor fuldfede mælkeprodukter er ok :-)
  Arhmen det er jo skønt, at flere og flere folk får øjnene op for naturlig mad! Weehee – laver lige en lille sejrsdans… (I virkeligheden har jeg ikke sat mig så meget ind i LCHF at jeg ved, om tilsætningsstoffer og raffineret mad er go eller no go?!? Meeen, mon ikke det er no go?)
  Ihvertfald synes jeg, at alle mennesker burde tage bare én mdr. i deres liv, hvor de udelukker korn, sukker og tilsætninsstoffer, spiser godt med naturligt fedt og kød og masser af grøntsager. De vil undre sig over, hvor meget bedre man får det! GØR DET!!! :-) :-) :-)

  Svar