Savner du din havregrød om morgenen, er her en gave til dig. Vaskeægte LCHF-grød! Lun og med en mild smag og med mulighed for at toppe den med alverdens lækre toppings. Morgengrøden har desuden den bonus, at den mætter helt vildt.
Ingredienser
- 2 æg
- 1 dl kokosmælk
- 1 spsk kokosfibermel
- 1 spsk kokosolie kan udelades
- 0,5 tsk kanel
- 0,25 tsk vaniljepulver
Til topping kan du bruge:
- 25 g friske eller frosne bær
- 1 tsk frysetørrede bær
- 1 spsk mandelsmør
- 1 tsk kakaonibs
- 1 spsk rabarberkompot eller syltetøj
Sådan gør du
- Slå æggene ud i en kasserolle og hæld kokosmælk, kokosfibre og dine ønskede krydderier i.
- Varm langsomt op, imens du rører hele tiden. Den brænder let fast i bunden. I starten skal den måske lige piskes med et piskeris for at få udlignet klumperne fra kokosfibrene.
- Når grøden har den tilpasse tykkelse, tager du den af og serverer med dine ønskede toppings.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Low Carb grød
Jeg er dog virkelig ikke vild med LCHF-grød, og denne bliver derfor næppe en del af mit faste repertoire, men jeg synes faktisk, den smagte rigtig dejligt.
Personligt foretrækker jeg “salt” morgenmad og vil hellere have en omelet. Men ungerne var vilde med den, og bad om at få den igen igen morgen. Og der er da også noget hyggeligt ved at sidde og lave en fin skål med diverse toppings på.
Opskriften lyder måske lidt mærkeligt, men tro mig, det bliver en dejlig blød grød.
God og mættende morgengrød med få kulhydrater.
Jeg har forsøgt at følge opskriften og uanset hvordan jeg varmer den op, ender grøden ALTID med at blive grynede og skille. Det ligner slet ikke konsistensen der er i bogen eller på siden her.
Hvad gør jeg forkert?
Jeg har forsøgt at varme grøden op langsomt, jeg har forsøgt at varme den op gradvist og justeret op for varmen lidt hurtigere og herudover har jeg forsøgt at varme op hurtig. Disse tre metoder har jeg forsøgt..
Måske det bare ikke er opskriften for mig :)
Nej jeg tror bare, det er sådan den er. Konsistensen er sådan henad ‘røræg med kokosfibermel’. Men min skiller nu ikke, det har den aldrig gjort. Men det er jo mere søde røræg end det ‘grød’. Pokkers ærgerligt at have en 1-stjerne anmeldelse stående på den baggrund😔
Hej Jane
Ved du om man kan lave grøden i mikroovn?
Jeg har ikke en mikroovn, så det ved jeg ikke. Men kan man ikke godt lave røræg i mikro? Det her er jo dybest set en slags sødlig røræg :)
Tak – jeg må give det et forsøg :)
Hej Jane
Jeg er meget interesseret i at prøve denne opskrift, men dit link til kokosfibre virker ikke, så jeg har et spørgsmål: Er kokosfibre det samme som kokosfibermel eller er det to forskellige ting?
Jeg er stadig meget ny til keto (startede efter kæresten ønske den 1/1), så jeg er stadig ved at lære, hvad forskellen er på de forskellige ting. Lærte blandt andet for nyligt, at vaniljesukker og vaniljepulver ikke er det samme.
Hej Mie
Ja, kokofibermel er det samme som kokosfibre. Jeg må lige få rettet det link, tak :)
Super. Mange tak for svar. :)
Efter beregning er der 2,2 gram kulhydrat i sådan en portion, hvor jeg så smed kakaonibs og smørklat på toppen ? Mums det var lækkert ? Tak Janne ?
Kære Jane,
Hvor mange kulhydrater er der i sådan en portion? Kører efter din keto bog, men mangler lidt nyt til morgenmaden :) og hvordan med chiagrød, er det meget kulhydratrigt?
Tak :)
Kh Caroline
Det kan jeg ikke lige i hovedet :)
Måske et program som madlog.dk kunne være en idé i en periode. Der kan du indtaste ingredienser/opskrifter og se hvad kulhydratindholdet er..
Hej Jane
Hvis nu man skal lave grøden til flere personer, ganger man så bare op eller er det bedst at lave én portion af gangen?
Stina
Så ganger du bare op! :)
Hej Jane. Jeg har forsøgt denne grød, men er i tvivl om den skal koge eller bare varmes op til rette konsistens? Ellers tak for gode opskrifter.
Jeg tror ikke, man kan tale kogning. Mere sådan varmes, til den samler sig. Som hvis du lavede røræg – det er lidt den bedste beskrivelse, jeg kan komme på :)
Har netop prøvet den her til morgen, og jeg er helt solgt! MUMS, det smager godt :-D Glæder mig allerede til jeg skal have morgenmad igen i morgen. ;-)
Hej Jane,
Først STORT tillykke med den nye bog – glæder mig til at få fingrene i den!
Hvis man som jeg nu er lidt pylret med æg ifht opvarmningen, ved du så om grøden opnår en temperatur hvor evt salmonella bakterier slået ihjel? Eller ved du om der kan bruges pasteuriserede ?
Til sidst et indskudt spørgsmål: forskel på palmin og kokosolie – er der nogen udover at palmin er raffineret og dermed mister nogle af de gode egenskaber?
Hej Henriette
Jeg ved desværre ikke det med ægget. Men du ved godt, at salmonella-risikoen i danske æg er så minimal at se Fødevarestyrelsen har fjernet advarslen mod at spise rå æg, ikke? Ellers kan du sagtens bruge pasteuriserede, men det er jo buræg så… :(
Palmin og kokosolie kan på ingen måder sammenlignes. Palmin er et hårdt forarbejdet og kemisk renset produkt. Hvor den gode kokosolie fra helsekosten er en gave til din krop, vil palminen kun skabe ballade. Det er altså ikke et spørgsmål om, at palmin bare er “lidt mindre godt”. Palmin er slet ikke godt!! Jeg ville aldrig – som i aldrig nogensinde – bruge palmin. Så hellere købe en god øko-smør fx og bruge den i stedet.
Det vidste jeg faktisk ikke – tak! Det gjorde lige valget lidt nemmere
Bliver en klon mellem røræg og meget stift grød, hvis man tilbereder i microovn
elsker kokosgrøden og laver den både med fløde og kokosmælk og behøver ingen sukkertilsætning
Er der nogen med erfaringer med ar tilberede denne grød i mikroovnen..?
Vi laver nemlig havregrød i mikroen, og det fungerer virkelig godt.. Men ved ikke hvordan. Det arter sig når det er æg i..??
Lyder rigtig lækker må snart prøve, men er bare ikke sulten endnu..!!
Det tror jeg ikke, man kan. Jeg tror æggene vil klumpe, men jeg ejer ikke en mikroovn, så jeg har af gode grunde ikke prøvet. Men det tager under 5 min fra start til slut at lave den i kasserolle, så det burde være til at overskue…