LCHF-flødeboller (eller noget, der ligner!)


Sådan lidt usportsligt starter vi ugen med en opskrift på søde sager. Jeg havde egentlig planlagt at bringe den i weekenden, men så gik jeg ned med et maveonde og derfor var jeg… ude af drift… det meste af weekenden. Men nu får I dem altså i dag.

Da Søren havde fødselsdag for nyligt satte jeg mig for at overraske ham med hjemmelavede LCHF-flødeboller. Som jeg vist har været inde på før, har han jo i et stykke tid nu levet 100 % LCHF, og han er både bedre og mere stringent, end jeg er! Ingen slinger i valsen med ham!

Måske af samme grund er kiloene raslet af ham. Well… Han er jo typen, som – hvis han skulle spise spise sukker ville vælge en lækker flødebolle fra Summerbird. Ikke et ondt ord om flødeboller fra Summerbird, men jeg kan godt nævne nogen, som ville foretage et mere usselt valg i den situation. Okay, enough said!

LCHF-flødebollerne… hvad skal jeg sige? Det var ikke en disciplin, jeg blev verdensmester i ved første forsøg, og  resultatet blev også lidt kluntet.

Men de smagte godt. Også på trods af den lidt store mængde Sukrin.

Jeg lavede to forskellelige varianter – en almindelig med kokos og en med lakrids. Begge blev gode, synes jeg. LCHF-flødebollerne her er uden en decideret bund. Havde jeg været lidt mindre doven, havde jeg lavet en bund af hjemmelavet marcipan penslet med mørk chokolade og bagt kort i ovnen. Men det må blive næste gang.

lchf-flødeboller

LCHF-flødeboller

Føj til favoritter Udskriv Pin
30 stk
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

 • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 15 minutter.
 • Pisk æggehviderne stive i en skål og tilsæt derefter SukrinMelis og vaniljepulver.
 • Hæld en lillesmule vand i bunden af en lille kasserolle og varm det op.
 • Tag de nu bløde husblas op af vandet og opløs dem i det varme vand.
 • Pisk derefter vand-husblas-massen ind i æggehvidemassen.
 • Nu kan du så vælge at dele æggehvidemassen i to og putte ca. 1 spsk lakridspulver i den ene.
 • Fordel kokos ud på et stykke bagepapir, der ligger på et spækbræt eller lign.
 • Put æggehvidemassen i en plastikpose (gøres lettest ved at lægge plastikposen ned i et bredt glas eller skål og folde posen ned om siderne, så du har begge hænder fri til at hælde æggehvidemassen ned i).
 • Klip et hul på ca. 1 cm i det ene hjørne og pres nu små boller ned ovenpå kokosmelet, som kommer til at danne bund til flødebollerne. Hvis du har valgt at lave marcipanbund, vil du springe kokoslaget over og i stedet lægge dem derpå. Jeg var ikke specielt kyndig til dette punkt, og mine fik ret så mærkelige forme.
 • Well, de stod i det mindste fint og flot. Noget sværere var det at få dem overtrukket med chokolade. En måde at gøre det på er ved at smelte chokoladen i vandbad og så dyppe dem i ved hjælp af to gafler. Det var svært synes jeg, og jeg endte ud i en delvis penslingsopgave, som heller ikke gik helt godt. Men altså, vi fik arbejdet gjort. Halvdelen blev drysset med kokos.
 • Stil hele herligheden på køl, til de skal serveres.
 • Inden servering kan du give lakridsflødebollerne et lille drys lakrids på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
lchf-flødeboller

God fornøjelse! Jeg kaster mig nok ud i projektet en gang mere. Er du kyndig flødebollemager, skal du ikke holde dig tilbage med at komme med gode tips i kommentarfeltet herunder!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

69 kommentarer til “LCHF-flødeboller (eller noget, der ligner!)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Er det mig der læser opskriften forkert?
  Iflg. kommentarerne nedenstående, oplever flere øjensynligt at skummet bliver “flydende”.
  Jeg kan ikke lige se at der står noget om ovnbagning nogen steder. Skummet burde ikke blive flydende medmindre det udsættes for varme; altså måske varm chokolade.
  Hvis det er den varme chokolade der er problemet, kan det løses ved at tempere chokoladen og så fylde forme (som når man skal lave chokoladekupler). Lad chokoladen stivne og sprøjt derefter skummet i, sæt på køl igen.
  Den bagte og afkølede marcipanbund lægges ovenpå skummet og det hele lukkes med en chokolade-forsegling (dyp bunden i chokolade eller pensel omkring kanterne).

  Svar
 2. Hej Jane,
  Jeg tror chokolade-badningen er nemmere, hvis du drukner dem i chokolade i stedet for at dyppe dem.. giver det mening? Altså at man smutter en spatel ind under (det kræver selvfølgelig at du bruger en (marcipan)bund) og hælder chokoladen ud over flødebollen. Sådan tror jeg at jeg vil gribe det an.

  Svar
 3. Vil gerne lave disse flødeboller med bunde af din sukkerfrie marcipan, nogen ide om hvor meget marcipan det kræver til portionen?
  Mvh
  Bischa

  Svar
  • Det tør jeg ikke sige. Men lav en portion marcipan og er der noget til overs, kan du bruge det i konfekt eller rive det i romkugler. Nam!

   Svar
 4. Det glæder mig at du ikke ( endnu ihvertfald) afskriver det som ubrugbart :-))
  Flødeboller er en ting jeg sommetider har savnet, så ja det er genialt at de nu kan nydes en gang imellem :-)
  Fransk nougat er en anden ting siruppen skulle kunne klare…Det er dog ikke afprøvet hér :-)

  Svar
 5. Hej Jane
  Funktionel mad har som bekendt netop lanceret en fiber sirup, som blandt andet er genial til flødeboller..Jeg har bemærket at du endnu ikke har ytret begejstring omkring produktet..Er der en grund jeg har overset..?Her tænker jeg hovedsaligt på om det ikke bør indgå i lchf kost.
  Må jo tilstå at begejstringen ingen ende vil ta’ her..Især efter de überlæke flødeboller jeg lavede igår..Fuldstændig som de bedste man kan købe :-))

  Svar
  • Åh jeg må indrømme, at jeg helt enkelt bruger færre og færre sødemidler og ikke rigtig har brugt produktet endnu. Jeg er sikker på, at det er et fint produkt, men nogle gange har jeg det også lidt sådan, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, er det det ofte også, men det er sikkert bare min naturlige skepsis, der taler. At man kan lave flødeboller med det, lyder til gengæld genialt! :)

   Svar
 6. Kære Jane,
  Jeg kigger dig mere og mere over skulderen og måske får jeg lige om lidt mod til at kaste mig ud i LCHF. Jeg er forholdsvis nybagt mor til en pige på 11 uger. Ved du om manglende kulhydrat gør noget i forhold til mælkeproduktionen?

  Nå, men tip til flødebollerne: når jeg laver almindelige flødeboller, kommer jeg lidt kakaosmør i chokoladen. Så bliver den tyndere og dermed lettere at håndtere uanset om man dypper, hælder, pensler eller noget fjerde. Den størkner fint og bliver stiv igen.

  Mange hilsner fra Louise
  – en ny, men meget nysgerrig læser :-)

  Svar
  • Hej Louise
   Jeg ved ikke lige med mælkeproduktion og LCHF. Det problematiske består i mine øjne i at LCHF ofte fører til vægttab, og vægttab giver toksiner i blodet (uanset vægttabsmetode), som går i modermælken. Det er derfor man fraråder ammende kvinder at tabe sig…

   Og tak for flødebolletip :)

   Svar
 7. Efter at have set på TV, hvordan man laver husblas, har jeg tabt appetitten.
  Hvad kan man bruge istedet for grisegelantine?

  Svar
 8. Hej Jane
  Jeg prøvede en anden lchf flødebolle opskrift i går fra nettet, elendig bund som man ikke kunne rulle ud som var lavet af sukrin gold mandelmel og æggehvide, men angående fyldet og chokoladen gjorde jeg det at når bunden var bagt og blevet helt kolde, kom jeg fyldet ovenpå så højt jeg nu kunne, det skal siges at efter fyldet var pisket sammen stillede jeg det i køleskabet imens bundende kølede af, derefter når fyldet var på bundende kom jeg dem i fryseren til de blev hårde, derefter dyppede jeg dem i smeltede chokolade, chokoladen bliver hurtig stiv da de er kolde, og bagefter i køleskabet….det fungerede fint men da de havde stået der i køleskabet ca 1 time faldt fyldet sammen, æv….så jeg tænkte om det kunne være fordi der ikke var husblads i fyldet og så når temperaturen bliver lavere at det gør sådan, ville det hjælpe med husbladsen?……ville lige høre dig hvad du tænkte inden jeg går igang med din opskrift.

  Svar
 9. Har lige lavet flødeboller på marcipanbund og de var fine ind til de kom i ovnen,som det gode råd jeg læste

  Svar
 10. Hej Jane!
  Først og fremmest tak for en super blog – meget nyttig og inspirerende :)

  Men jeg har lige forsøgt mig med at lave flødebollerne, men min “skum” blev flydende hver gang jeg tilsatte sukrin melis og vaninlepulver. Det hjalp ikke da jeg kom husblas i. Forsøgte mig 2 gange og det gik galt hver gang :(
  Hvad gør jeg galt??

  Svar
  • Det må jeg indrømme, at jeg ikke ved. Jeg har kun prøvet at lave dem den ene gang og jeg havde den fineste, stive skum… :-/

   Svar
 11. Ej altså, havde lavet dine flødeboller efter opskriften. Men så ville jeg lige give dem 5 min i ovnen og så smeltede det hele

  Svar
 12. Hej Jane,

  Tak for en fantastisk blog, jeg er flittig bruger af dine opskrifter:-)
  Har du prøvet at lave blommer i Madeira a la LCHF?
  Jeg er en hund efter selvsamme og tænker at det må kunne gøres uden sukker, og måske du har en opskrift i ærmet.. Ellers må jeg bare igang i det kreative køkken

  bh.

  Svar
 13. Hej jane :o)

  Nu har jeg ikke prøvet denne opskrift, men når jeg laver almindelige flødeboller herhjemme, hælder jeg lidt olie i chokoladen – så er den meget lettere at arbejde med.

  Når jeg har puttet guffet på bundene, sætter jeg dem i ovnen ca. 5 minutter ved 189 grader – det får guffen til at danne en “hinde”, så den ikke “splatter” ud, men igen, så ved jeg ikke, hvordan det fungerer med denne opskrift.

  Bare lidt tip :-)

  Svar
 14. Tusind tak for nogle fantastiske opskrifter – lever stort set efter din bog, og jeg glæder mig til, at den næste kommer :-)

  Nu har jeg forsøgt 2 gange med flødebollerne, og de smager rigtig godt. Men skummet er tyndt :-/ skal det være det? :-)

  Gid weekend

  Smil
  Dorte

  Svar
 15. Så blev de prøvet i aftes. Jeg lavede selv marcipanen til bunden, så det blev noget af et projekt :-)! Tålmodigheden slap derfor op, da jeg skulle overtrække med chokoladen. Det fungerede bare ikke for mig. Det hjalp lidt da de næsten færdige flødeboller lige havde været i køleskabet først i ca 20 min. Men pæne er de altså ikke :-) vil prøve nogle af de gode råd her i tråden næste gang :-)
  Ps. LCHF virker for mig, har tabt to kg. Den første uge og glæder mig faktisk til at komme på vægten igen i morgen :-)

  Svar