10 kommentarer til “LCHF-film”

Skriv en kommentar

  1. https://www.youtube.com/watch?v=86-HJ962XTY Denne mand er en helt utrolig skarp fætter, og han antaster her den “hellige ko” nemlig at stege i kokosolie. Hvad mener du om det ?: ) Min kæreste er HELT vild med dig, og har stegt lystigt i kokosolie siden i sommers, jeg synes det er lidt betænkeligt, men nu er jeg også et smørøre :p

    Svar
    • Hvad er indvendingen? Sorry, har ikke lige haft tid til at se klippet. Smør er også et fint valg som stegeolie (især klaret smør, som ikke branker)…

      Svar
      • Argumentet er, at alle olier oxiderer når de varmes op, og dette er uheldigt. Kokosolie er den langsomste til at oxidere, men den oxiderer stadig hurtigt. Oxidation er ikke noget vi behøver fremskynde, det er nedbrydning, den kører automatisk og det er ikke smart at speede den op. Derfor mener han, at vi alle er bedre tjent med at stege i smør eller “lard” som er svinefedt, ummenum… da disse ikke oxiderer med mindre man virkelig ønsker det. Det er nyt for mig, jeg tænkte at det måske var noget at se på, da du jo har ansvaret for at alle dine fans steger løs i kokosolie :p

        Svar
        • Hov, uheldigt formuleret, dine fans må jo selv stå til ansvar for deres stegning, det er frivilligt at følge dine råd, men du har et ansvar som en autoritet på området som folk lytter til :)

          Svar
  2. Hej Jane

    Jeg har bare lyst til kort at fortælle, at vi, min mand og jeg, i sommers blev inspireret af gode bekendte og nu er i fuld gang og SÅ godt tilpas på “rigtig mad”. Vores to piger, 11 og 14 år, nyder iblandt den samme mad. De har på nogle områder frit valg.

    Vi er så netop nu hjemkommet fra sygehuset efter en uges indlæggelse med et stk. barn, 11 år, med nyopdaget diabetes, type 1. :-/
    Det viser sig, at alt imens vi slog over på rigtig mad, var hun netop startet på de første symptomer. I bakspejlet er vi glade for, at hun, under udviklingen af sygdommen, ind imellem fik et måltid, som var fri for kulhydrater og således sænkede et ellers og ofte meget højt blodsukker. Dernæst og vigtigst af alt, har det været en ualmindelig let overgang at rumme sygdommen. Dette skyldes især, at vi allerede havde fokus på kulhydrater og opskrifter inden. Vi oplever begge, at vi nærmest var halvvejs i mål, da hun fik diagnosen. Hele kostsnakken var og er slet ikke et emne. Dette betyder også, at snakken med diætisten var en sjov udfordring :-) Det er jo supernemt for os at give hende noget, hvor hun ikke skal tage insulin – og det nyder hun, særligt nu :-)

    Så ganske kort, mange tak for dine inspirerende indlæg, bøger osv. De har stor betydning – nu med overbygning :-)
    Kh. Anette og familie, Kolding

    Svar
    • Kære Anette
      Hvor bliver jeg bare glad, når jeg får kommentarer som din. Altså selvfølgelig ikke over at høre, at din datter og familie nu skal leve med en kronisk sygdom men at I ved hjælp af kosten allerede føler jer godt hjulpet. Gid der var mere oplysning om den slags :)

      KH. Jane

      Svar
  3. Hej Jane

    Tak for dejlig inspiration!! Håber din næste bog har fokus og inspiration til hvordan madpakken til vores kære unger kan se ud? På trods af, at mine børn “kun” er hhv. 10 og 7, synes jeg allerede nu det er svært at servere noget til dem fra LCHF princippet. Det smager anderledes og de er vant til deres rugbrødsmadder med pølsepåløg og en figenstang og agurk.
    Det er en udfordring for dem som det er for mig selv, at ændre kosten og bryde med de gamle vaner.
    Jeg håber du vil overveje, at starte en debat på din fremragende hjemmeside, hvor alle har mulighed for at komme med indspark og ideér til, hvordan madpakken kan se ud?
    Bedste hilsner
    Kristina

    Svar
    • Hej Kristina

      Næste bog bliver ikke om madpakker. Det kan jeg sige med garanti. Der er få ting, jeg hader så meget som at lave madpakker, så på det punkt bokser jeg med de samme ting. Men jeg brygger på et madpakkeindlæg her på bloggen, for du er langt fra den eneste, der spørger til det. Mine børn får i øvrigt også rugbrød i madpakken. Ikke hver dag. Men ofte.

      Ellers er det jo et oplagt diskussionsemne til LCHF-forum!

      Svar