LCHF-fastelavnsboller med tre slags fyld


LCHF fastelavnsboller er jo næsten en nødvendighed, når man kommer til denne tid på året. Det er sæson for fastelavnsboller, og bagerens vinduer bugner af lækre fastelavnsboller. Heldigvis er det jo en af de kager, vi sagtens kan spise, selvom vi hverken spiser mel eller sukker. Altså når vi laver dem selv, vel at mærke.

Her kommer de nemlig i en LCHF-version.

Jeg tog udgangspunkt i opskriften. De er tunge og mættende men smager rigtig dejligt.

Dette års udgave får du her:

LCHF fastelavnsboller

LCHF-fastelavnsboller med tre slags fyld

Føj til favoritter Udskriv Pin
7 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Fyld

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Pisk æg godt og tilsæt fløde og smeltet smør. Pisk igen.
  • Rør alle de tørre dele i og lad dejen hvile i 10 minutter, imens fibrene suger væsken til sig. 
  • Form 6-8 boller med hænderne. Dejen har en sær konsistens, men hvis du skyller hænderne i koldt vand inden, går det nemmere.
  • Bag bollerne i ovnen i 20 minutter.

Fyld

  • Lav et opkog med hindbær, en smule vanilje og en lillesmule valgfri sødning i en kasserolle. Lad afkøle.
  • Smelt en rest mørk chokolade (en rest? who am I kidding?) og lad afkøle.
  • Pisk fløden stiv med Sukrinmelis og vanilje og del portionen i tre. Pisk den ene med den afkølede hindbærcoulis, den anden med chokoladen og lad den sidste være, som den er.
  • Skær bollerne over og fyld dem med det ønskede fyld og sigt lidt Sukrinmelis over dem.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
LCHF fastelavnsboller

Der er ikke tilsat meget sødning til hverken bollerne eller cremerne. Jeg synes ikke, de behøver mere, men det er jo en smagssag. I forhold til de fastelavnsboller, du kan købe, er disse meget lidt søde, så vej sødningsgraden mod dit publikum.

Til gengæld mætter de pga. alle fibrene og det høje fedtindhold, hvilket fungerer som værn mod, at man rydder hele pladen, inden man når at servere dem for familien.

Happy baking :-)

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

26 kommentarer til “LCHF-fastelavnsboller med tre slags fyld”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. De er vildt gode: Lavede dem dog med Fiber Husk da jeg ikke havde loppefrøskaller ordinare. Dejen var ret fast og meget nem at håndtere uden våde fingre. Synes de blev gode (og ikke tørre, men måske lidt tunge), men har jo ikke smagt dem med alm. loppefrøskaller for at kunne sammenligne :)

    Svar
  2. Hej :).
    Hvor længe før kan man bage dem? Og hvor længe holder de sig? Skal nemlig holde fødselsdag i morgen, og så er det jo oplagt med en lille fastelavnsboller

    Svar
    • Du kan sagtens bage bollerne dagen før og opbevare dem i køleskab eller fryser. Og så bare fylde skum i på dagen :)

      Svar
    • Stevia tror jeg godt du kan bruge, men det er svært at sige, da der findes mange forskellige typer produkter, der kalder sig stevia på trods af at de indeholder alt fra rørsukker til maltitol… Kokosmel kan ikke erstatte kokosfibre. Det er to forskellige produkter og de ligger meget langt fra hinanden.

      Svar
  3. Morten, jeg skal viiirkelig købe stort ind, for at det skal betale sig, og så skal man huske at der også kommer 25% told oveni. Så vil jeg heller undvære produkterne ;)

    Svar
  4. Hej Jane. Kan se at flere skriver at de ikke har kokosfibre. Og jeg, som bor på Færøerne, kan ikke få fat i hverken kokosfibre, kokossukker eller sukrin (det er bestemt en udfordring at leve LCHF på Færøerne ;). Hvad er din anbefalling, at jeg bruger i stedet, når jeg ikke kan få fat i de ting?
    Og forresten, så fik mig og søsteren den lokale boghandler til at skaffe din første bog dengang, og nu har vi fået ham til at skaffe din nye. Så du er ved at blive en lille smule kendt på Færøerne også ;)

    Svar
  5. Jeg har lige så fint bagt fastelavsbollerne helt uden kokosmelet og kokossukkeret. Brugte hjemmemalet mandelmel i stedet og tilsatte en ekstra skefuld HUSK. Lavede en variant med lakridsrodspulver i flødeskummen.

    Og seriøst, det smager som flødseskumskager. Jeg elsker LCHF ;-)

    Svar
  6. Hej Jane
    Tusind tak for dine helt igennem fantastiske opskrifter! Har med stor glæde kreeret OG spist fastelavnsbollerne. Men jeg har en undren, selvom jeg ikke får samme ubehag af dem som når jeg spiser sukkerholdig mad, så går der en sukkerdjævel i mig og jeg kan ikke stoppe før fadet er tømt. Har du en ide om hvorfor sukrin kan have samme effekt som sukker selvom blodsukkeret ikke burde være påvirket?

    Svar
  7. Hej Jane
    Er kokosfiber = Kokosmel Ø Superfruit
    Indhold: 1 kg ? og kan kokossukker være
    = Coconut sugar (kokos palmesukker) Ø vil jo gerne købe de rigtige ting men det er stadig lidt en jungle for mig, tak for din fantastiske blog glæder mig vildt til at købe din bog

    Svar
    • Ja, det lyder rigtigt. Kokosfibrene har konsistens som mel og kaldes også “fint kokosmel”. Og altså ikke flager, som det vi ellers kender som kokosmel :-)

      Svar
  8. Hej Jane
    Har lige bagt dine fastelavnsboller
    og de smagte bare så godt.Jeg havde ikke kokosfibre,
    brugte istedet Ø kokosmel,det tog de ikke skade af.
    hilsen Ester.

    Svar
  9. Hej Jane
    Dem skal jeg helt sikkert prøve – og i øvrigt velkommen hjem fra de varmere himmelstrøg.
    Kokosfibrene her – er det de samme som det kokosmel fra Rawandmore?
    HIlsen Helle

    Svar
  10. De ser hapse-lækre ud :-) Minder bollerne ikke meget om dine fødselsdagsboller? Dem er jeg nemlig helt vildt med! :-)
    Vi er ved at finde ud af, hvad størstebarnet skal have til sin fødselsdag næste weekend, og dette kunne fint være et bud. Jeg har ledt efter den lagkage, som du lavede til ungernes fødselsdag – du ved, den med masser af fløde i midten ;-) – men jeg kan ikke finde den. Og så har jeg også ledt efter den raw kage, som du har lavet for laaaaang tid siden. Mener du skrev, at det var din mands ynglings raw kage. Kunne jeg måske få dig til at smide linksene til mig? :-)
    Hav en skøn søndag!

    Svar
      • Det var lige præcis denne raw kage jeg ledte efter, tak :-) Har det været på Instagram, jeg så et billede af lagkagen? Det er ikke fordi du behøver at lave et indlæg for min skyld. Jeg ledte bare efter billedet af den, så tøsen kan se den. Mindes at du bare havde lavet en tyk jordbærkagebund, som du skar over og kom hindbær- eller chokofløde i midten… Eller er jeg helt gal på den?

        Svar