Fastelavnsboller med to slags skum


Fastelavnsboller er en af de glæder, vi har her i årets tristeste måneder. Og disse Low Carb fastelavnsboller med flødeskum (eller semlor) er uden mel, gluten, sukker og alle de ting, folk helst undgår her i starten på året. Og så smager de oven i købet stadig megalækkert.

Fastelavnsboller - opskrift - glutenfri, sukkerfri, Low Carb

Fastelavnsboller med to slags skum

3 fra 1 stemme
Føj til favoritter Print Pin
7 stk
|
45 minutter

Ingredienser

Boller

Hindbær og vaniljeskum

Sådan gør du

Boller

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Pisk æg godt og tilsæt fløde og smeltet smør. Pisk igen.
  • Rør alle de tørre dele i og lad dejen hvile i 10 minutter, imens fibrene suger væsken til sig.
  • Form 6-8 boller med hænderne. Dejen har en sær konsistens, men hvis du skyller hænderne i koldt vand inden, går det nemmere.
  • Bag bollerne i ovnen i 20 minutter.

Hindbær og vaniljeskum

  • Lav et opkog med hindbær, og 1 tsk vaniljepulver i en kasserolle. Lad afkøle.
  • Pisk fløden stiv med SukrinMelis og vanilje og del portionen i to.
  • Pisk den ene med den afkølede hindbærcoulis og lad den anden være, som den er.
  • Skær bollerne over og fyld dem med det ønskede fyld og sigt lidt SukrinMelis over dem.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Januar og februar er jo ubetinget årets kedeligste måneder. Februar udmærker sig dog ved at være en kort måned og ved at være måneden, hvor vi spiser fastelavnsboller. Det hjælper lidt på alt det grå, gør det ikke?

Jeg synes at ræset med fastelavnsboller starter tidligere og tidligere hvert år. Og du skal da ikke snydes selvom du spiser Low Carb. Hvis du er medlem af MadbandittenPLUS kan du se energiberegningen og indholdet af kulhydrat pr. fastelavnsbolle, og se om det passer ind i din livsstil og kontekst.

Fastelavnsboller eller semlor? – glutenfrie, sukkerfrie og Low Carb

Fastelavnsboller kan vi heldigvis godt lave i en fin og god version uden mel og sukker! Sukkerfrie fastelavnsboller med færre kulhydrater bliver jo aldrig helt det samme, og især er bollerne her jo temmelig meget mere kompakte end normale fastelavns boller. Teknisk set er disse fastelavnsboller nok tættere på de svenske semlor men uanset navn er de virkelig gode.

Selvom bollerne er lidt kompakte, bliver det altså ret lækkert med søde skum i midten af bollen. Jeg har drysset dem med SukrinMelis, bare fordi det ser fint ud. Men det kan fint udelades, hvis du som jeg også har det lidt svært med smagen af ren sødemiddel.

Flere opskrifter til fastelavn

Denne her opskrift er den jeg oftest laver til fastelavn og ungerne elsker den. Jeg har bragt flere versioner af den her på bloggen tidligere men denne er fra LCHF Brød & Kager.

Uanset om du er til semlor, gammeldags fastelavnsboller eller de åbne fastelavnsboller med creme eller syltetøj har jeg en opskrift du kan bruge. Du kan tage et kig på åbne fastelavnsboller med creme og syltetøj og gammeldags fastelavnsboller med marcipan.

Fastelavnsboller - opskrift - glutenfri, sukkerfri, Low Carb

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

67 kommentarer til “Fastelavnsboller med to slags skum”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Jeg er i gang med at overgå til grøn keto
    Mit spørgsmål er
    Jeg har skiftende arbejdstider
    Aften 15-23
    Nat 23-07
    Hvordan undgår jeg at spise om natten eller kan jeg rykke på mine måltider uden at det skader
    Hilsen Helle

    Svar
    • Hej Helle
      Jeg ved ikke hvad Grøn Keto er eftersom det ikke er mig, der har skrevet den bog.

      Men min generelle erfaring er at nattearbejde og ‘normal keto’ ikke er noget problem. I starten spiser du bare dine måltider på de tidspunkter du plejer men ændrer bare hvad du rent faktisk spiser. Senere når du mærker at appetitnedsættelsen sætter ind, får du nemmere ved at have længere tid imellem dine måltider.

      Svar
  2. Må jeg spørge hvorfor du ikke bruger monkfruit i dine opskrifter? Det smager SÅ meget bedre en sukrin syntes jeg?
    Det er lc, palæo, antiinflamatorisk og ødelægger ikke blodsukkeret ?
    Hvis du bedre kan lide sukrin er det self. ok! ? Ved du så om det er samme måleforhold hvis man bytter ud?

    Svar
    • Åh sandheden er egentlig at jeg ikke har spist sødemidler i årevis. Jeg spiser det ganske enkelt ikke mere eller i enormt begrænset mængde.

      Kan man få monkfruit i Danmark? Jeg stod med en pose i hånden i en Wholefoods i L.A. for kort tid siden men jeg endte med at konkludere, at jeg jo aldrig ville få den brugt og det derfor ikke gav mening at købe den med hjem.

      Svar
  3. Tænker philidelphia ost creme med sukrin melis,
    Et par dråber farve og lidt røde frost bær ???

    Rest boller til morgenmad
    Er det LCHF ???

    Svar
    • Jeg er ikke sikker på, jeg er helt med. Vil du spise boller med sukrin-sødet flødeost farvet med frugtfarve og bær til morgenmad?

      I så fald, nej spis noget rigtigt mad. Lchf skal ikke være mærkeligt. Det skal være grøntsager, kød og fedt :)

      Svar
        • Jeg spiser slet ingen kornprodukter, så det ved jeg desværre ikke. Umiddelbart plejer det at være nemmere at finde en opskrift, der tager udgangspunkt i at bage med (glutenfrit) mel. At bage melfrit/low carb er jo lidt en anden sag og man gør tingene lidt anderledes.

          Svar
    • Det ved jeg ikke…? Lige netop disse synes jeg er de nemmeste at få til at holde formen. Men de flader jo lidt ud..

      Svar
  4. UMM de ser bare så gode ud, men jeg er bare så vilde med fastelavnsboller med creme. Ved du om det er muligt at lave lchf-creme?

    Svar
    • Jeg har ikke erfaring med at lave en helt fast kagecreme, som bliver som vi kender dem. Men jeg har lavet en vaniljecreme til en lagkage, som blev ok vellykket (når den ikke skilte ;-))

      Svar
  5. Hej Jane, ved du, by chance, om man kan bruge pofiber i stedet for loppefrøskallerne eller blot skære ned på sidstnævnte og bruge pofiber i stedet?
    Jeg synes tit og ofte, at når man bruger loppefrøskallerne/HUSK, så får brødet/kagen en lidt underlig konsistens, som jeg er knap så pjattet med ;)

    Svar
  6. De ser lækre ud.
    Men de er ikke strikse vel?
    Kan man erstatte sukrin melis med sukrin gold når man pisker fløde?

    Svar