Fastelavnsboller med to slags skum


Fastelavnsboller er en af de glæder, vi har her i årets tristeste måneder. Og disse Low Carb fastelavnsboller er uden mel, gluten, sukker og alle de ting, folk helst undgår her i starten på året. Og så smager de oven i købet stadig megalækkert.

Fastelavnsboller - opskrift - glutenfri, sukkerfri, Low Carb

Fastelavnsboller med to slags skum

3 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
7 stk
|
45 minutter

Ingredienser

Boller

Hindbær og vaniljeskum

Drys

Sådan gør du

Boller

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Pisk æg godt og tilsæt fløde og smeltet smør. Pisk igen.
  • Rør alle de tørre dele i og lad dejen hvile i 10 minutter, imens fibrene suger væsken til sig.
  • Form 6-8 boller med hænderne. Dejen har en sær konsistens, men hvis du skyller hænderne i koldt vand inden, går det nemmere.
  • Bag bollerne i ovnen i 20 minutter.

Hindbær og vaniljeskum

  • Lav et opkog med hindbær, og 1 tsk vaniljepulver i en kasserolle. Lad afkøle.
  • Pisk fløden stiv med SukrinMelis og vanilje og del portionen i to.
  • Pisk den ene med den afkølede hindbærcoulis og lad den anden være, som den er.
  • Skær bollerne over og fyld dem med det ønskede fyld og sigt lidt SukrinMelis over dem.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Januar og februar er jo ubetinget årets kedeligste måneder. Februar udmærker sig dog ved at være en kort måned og ved at være måneden, hvor vi spiser fastelavnsboller. Det hjælper lidt på alt det grå, gør det ikke?

Jeg synes at ræset med fastelavnsboller starter tidligere og tidligere hvert år. Og du skal da ikke snydes selvom du spiser Low Carb. Hvis du er medlem af MadbandittenPLUS kan du se energiberegningen og indholdet af kulhydrat pr. fastelavnsbolle, og se om det passer ind i din livsstil og kontekst.

Fastelavnsboller – glutenfrie, sukkerfrie og Low Carb

Fastelavnsboller kan vi heldigvis godt lave i en fin og god version uden mel og sukker! Sukkerfrie fastelavnsboller med færre kulhydrater bliver jo aldrig helt det samme, og især er bollerne her jo temmelig meget mere kompakte end normale fastelavns boller. Teknisk set er disse fastelavnsboller nok tættere på de svenske semlor men uanset navn er de virkelig gode.

Selvom bollerne er lidt kompakte, bliver det altså ret lækkert med søde skum i midten af bollen. Jeg har drysset dem med SukrinMelis, bare fordi det ser fint ud. Men det kan fint udelades, hvis du som jeg også har det lidt svært med smagen af ren sødemiddel.

Flere opskrifter til fastelavn

Denne her opskrift er den jeg oftest laver til fastelavn og ungerne elsker den. Jeg har bragt flere versioner af den her på bloggen tidligere men denne er fra LCHF Brød & Kager.

Uanset om du er til semlor, gammeldags fastelavnsboller eller de åbne fastelavnsboller med creme eller syltetøj har jeg en opskrift du kan bruge. Du kan tage et kig på åbne fastelavnsboller med creme og syltetøj og gammeldags fastelavnsboller med marcipan.

Fastelavnsboller - opskrift - glutenfri, sukkerfri, Low Carb

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

67 kommentarer til “Fastelavnsboller med to slags skum”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hvad gør man på en våd onsdag i vinterferien? Bager selvfølgelig fastelavnsboller.
    Mennnn, de blev meget bastante, ligesom de næsten ikke hævede. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke (bortset fra jeg kom lidt ekstra kardemomme i).
    Smagen var som sådan ok, men det var en “tung” omgang at tygge sig igennem.
    Hjælp, hvad har jeg gjort galt?
    Jette

    Svar
    • Hej Jette
      Du gjorde ingenting galt. Det er sådan, de er. Bagværk uden mel hæver ikke og er derfor langt fra en almindelig gærdej eller kagedej, som du kender den.

      Svar
  2. 3 stars
    Så har jeg prøvet. Og jeg ved ikke hvad jeg gjorde galt. Det blev ikke til boller ihvertfald, de flød bare helt ud.
    Men ellers smagte de ok. Jeg er ikke så god til smagen af loppefrøskaller. Smager HUSK anderledes?

    Svar
    • Husk og loppefrøskaller er det samme. Det lyder til at du brugte for lidt eller måske en forkert type kokosmel….

      Svar
        • Hej igen
          Det mel, der bruges, hedder kokosfibermel og det er en speciel meltype baseret på kokos med et ekstremt højt fiberindhold. Det er det, der får bollerne til at hænge sammen som boller og ikke flyde ud. Man kan desværre ikke erstatte det af andre typer kokosmel.

          Svar
  3. Hvor er de lækre. Jeg får en lille smule knasen som sand i mine. Er det loppefrøskallerne og kunne de i så fald undlades?

    Svar
    • Ja det tror jeg altså det er. Jeg har oplevet det i nogle andre kager og synes, det er generende. Det kan hjælpe at bruge fiberhusk i stedet og så kun bruge halv mængde. Man kan også godt selv pulveriserer loppefrøskallerne, hvis man har en kaffemølle eller lign..

      Svar
  4. Hej hej..
    Jeg ELSKER keto og ikke mindst fastelavnsboller. Jeg skal bestemt prøve denne opskrift, men jeg tåler ikke sukrin-melis eller andet med stevia.. Er der andre alternativer?
    Mvh. Louise.

    Svar
  5. Hej
    Jeg er helt ny, har kun været i gang i 14 dage og det går godt. Jeg vil gerne prøve disse fastelavnsboller, men kan ikke gennemskue hvor mange kulhydrater det vil blive pr stk.
    Håber ikke det er for dumt at spørge om?

    Svar
    • Nej bestemt ikke. Det er to meget forskellige typer og kan hverken sammenlignes eller erstattes med hinanden. Kokosfibermel er helt vildt fiberrigt og vejer ikke meget, hvorfor kulhydratindholdet i det færdige produkt bliver ganske lavt.

      Svar
  6. De blev SÅ lækre!! og meget luftige..
    Gik i køkkenet med datteren nu hvor fastelavn nærmer sig.. Stor succes hos både poder og jeg selv.
    Vi brugte 200 g. hindbær og lavede udelukkende hindbærskum. Lagde lidt hindbærmarmelade (uden tilsat sukker) på “underen” og skummet ovenpå. Super lækkert.
    Overvejer at lave bollerne i en salt udgave til pålæg og ost, som en weekendtreat feks. De er det tætteste jeg er kommet på en “brødkonsistens” indtil videre :)
    Har du testet det af?
    Bedste hilsner
    Majken

    Svar
    • Bare i en lille kasserolle og så koger du dem op, enten som de er eller med en lille my vand, til de bliver til mos.

      Svar
  7. Hej! Mega fed opskrift det vil jeg så gerne give et skud!
    Kan man evt erstatte loppefrøskaller med noget andet?

    Mvh
    Nathalie

    Svar
    • Mjaaah jeg synes, det smager mest sødligt. Jeg har ikke tænkt over at kokossmagen er specielt dominerende men jeg er heller ikke så sart overfor den smag.

      Svar