Eiskonfekt eller ischokolade


Eiskonfekt eller ischokolader er noget, jeg bare har spist meget af som barn – og okay også som ung voksen. Da jeg var barn var jeg tosset med det tyske eiskonfekt eller ischokolade, som man også kaldte dem. Selvom det er alt for flatterende overhovedet at kalde dem “chokolade”. Men jeg elskede dem. Få ting kunne skyde mit blodsukker afsted som dem, og selvom de nærmest voksede i munden på mig, blev jeg aldrig rigtig mæt af dem. Well, well…

Eiskonfekt eller ischokolader i en sundere variant

Det er faktisk ingen sag at lave dem i en sundere version. Faktisk kan man vel nærmest ikke lave dem usundere – haha!

Her er i hvert fald en farligt god opskrift på dem lavet med ordentlige ingredienser.

Prøv også den frække version med anis/lakridssmag.

Eiskonfekt - opskrift på hjemmelavet ischokolader uden sukker

Eiskonfekt eller ischokolade

Føj til favoritter Udskriv Pin
15
|
1 time

Sådan gør du

 • Smelt chokoladen i vandbad og rør kokosolien heri.
 • Hæld den flydende chokolade – og den bliver ret flydende – i små konfektforme. Disse hjerteformede har jeg fundet i Tiger.
 • Stil på køl til de er stivnet og opbevar dem på køl, til de skal spises.
 • Jeg har ikke tilsat ekstra sødning. Det synes jeg faktisk ikke er nødvendigt. Men de er jo selvfølgelig ikke så hvinende søde som originalen. Til gengæld smelter de i munden på samme måde som jeg husker det fra de andre.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Eiskonfekt - opskrift på hjemmelavet ischokolader uden sukker

Så faktisk er det jo bare chokolade med ekstra fedt. Ret meget ekstra fedt faktisk. Så det er ikke her, man skal sætte et helt glas til livs. Dette var mest ment som en note til mig selv :-)

Se også: Madbandittens Juleopskrifter (e-bog)

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Eiskonfekt eller ischokolade”

 1. Tja, nu må jeg spørge om noget så åndssvagt som hvor du køber de der minimuffins forme (eller hvad de hedder)? Jeg lavede ischokoladerne sidste år (første ketoår), og hold da op, det var bare MIN fornøjelse, mens andre spiste .. alt det andet :-)

  Sidste år måtte jeg købe formene (af papir) på nettet men kommer til at mangle i år. Kan ikke finde de samme og bliver i tvivl om størrelsen :-)

  TAK :-)

  Svar
  • Hej June
   Ja de forme er forbavsende svære at finde! Lige disse hjerteformede købte jeg i tidernes morgen i Tiger. Siden har jeg været nødt til at købe nogle andre (grimme) nogle i bagebutikker på nettet. Jeg tror, jeg søgte på konfektforme i aluminium eller lign. De fungerer bedre i praksis end dem af papir men kønne er de ikke…

   Svar
   • TAK for svar! Det er så rart, når man finder ud af, at “man ikke er den eneste”. Sådan føles det ofte – man er den eneste, som roder rundt i dit eller dat :-))
    Ordet “konfektforme” er et godt ord! Jeg har søgt på “minimuffins forme”, men konfektforme giver masser af hits :-)

    Svar
 2. Ja, hvor enkelt kan det være. Det handler vel i bund og grund, om at komme tilbage til, hvordan, man egentligt lavede disse lækkerier. Det er jo en gammel kending, fra dengang jeg var barn. Årgang 1956! Der var ikke så mange enumre dengang. Men slikket smagte også bedre. Velkommen til fortiden????

  Svar
 3. Du skriver at der er meget fedt i (jubii for lchf) men hvis de nu skal være mere generelt low carb, er det så ikke muligt at skære lidt ned på kokosolien? Vil gerne have et sundere alternativ end de købte men syntes det lyder af pænt meget olie…

  Svar
 4. Uhmm! Jeg lavede dem igår også med kokosolie med smag og så med en toppet tsk. sukrinmelis, det gav den der vedvarende kolde fornemmelse i munden, som sukring jo giver, så det var med rigtig “eis-effekt” :)

  Svar
 5. Orv, de er gode!! :) Og du nævner et sted en kokoslatte – det blev jeg lige lidt inspireret af, så jeg puttede halvdelen af et ischokolade-hjerte (havde da også fundet de rigtige forme ;) ) i kaffen og spiste den anden halvdel ved siden af – uhmmmmm, siger jeg bare! :)

  Tak for en skøn blog! :)

  Svar
  • Øj hvor lækkert! Selv havde jeg en anelse svært ved at administrere ischokoladerne op til jul sidste år. De var jo svært vanedannende :-)

   Svar
 6. Har nu masseproduceret eiskonfekt i tre varianter (au naturel, med kakaonips og med hakkede mandler) og venter spændt på at smage :-D godt nok med 85% chokolade og lidt sødning, men mon ikke det også bliver helt ok :)
  Tak for opskriften!

  Svar
 7. Lige en kommentar, som ikke passer ind til indlægget.
  Jeg lavede i dag dine RAW brunkage kugler og fortalte om dem på min egen blog. Jeg har selvfølgelig linket til her til, og skrevet, at det er din opskrift.
  De smagte virkelig godt – hele familien er vilde med dem! :-)

  Svar
 8. Uhm ja, de er gode, dem lavede jeg også den anden dag, dog med et drys hakket hasselnød i bunden af hver form, det blev godt med lidt “crunch” :)

  Svar
  • Årh god idé. Jeg ledte forgæves efter nogle kakaonibs til crunch men havde ingen og droppede det. Skulle jo have tænkt på nødderne :-)

   Svar