Eiskonfekt eller ischokolade


Eiskonfekt eller ischokolader er noget, jeg bare har spist meget af som barn – og okay også som ung voksen. Da jeg var barn var jeg tosset med det tyske eiskonfekt eller ischokolade, som man også kaldte dem. Selvom det er alt for flatterende overhovedet at kalde dem “chokolade”. Men jeg elskede dem. Få ting kunne skyde mit blodsukker afsted som dem, og selvom de nærmest voksede i munden på mig, blev jeg aldrig rigtig mæt af dem. Well, well…

Eiskonfekt eller ischokolader i en sundere variant

Det er faktisk ingen sag at lave dem i en sundere version. Faktisk kan man vel nærmest ikke lave dem usundere – haha!

Her er i hvert fald en farligt god opskrift på dem lavet med ordentlige ingredienser.

Prøv også den frække version med anis/lakridssmag.

Eiskonfekt - opskrift på hjemmelavet ischokolader uden sukker

Eiskonfekt eller ischokolade

Føj til favoritter Udskriv Pin
150
|
1 t

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt chokoladen i vandbad og rør kokosolien heri.
 • Hæld den flydende chokolade – og den bliver ret flydende – i små konfektforme. Disse hjerteformede har jeg fundet i Tiger.
 • Stil på køl til de er stivnet og opbevar dem på køl, til de skal spises.
 • Jeg har ikke tilsat ekstra sødning. Det synes jeg faktisk ikke er nødvendigt. Men de er jo selvfølgelig ikke så hvinende søde som originalen. Til gengæld smelter de i munden på samme måde som jeg husker det fra de andre.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Eiskonfekt - opskrift på hjemmelavet ischokolader uden sukker

Så faktisk er det jo bare chokolade med ekstra fedt. Ret meget ekstra fedt faktisk. Så det er ikke her, man skal sætte et helt glas til livs. Dette var mest ment som en note til mig selv :-)

Se også: Madbandittens Juleopskrifter (e-bog)

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

17 kommentarer til “Eiskonfekt eller ischokolade”

 1. Ja, hvor enkelt kan det være. Det handler vel i bund og grund, om at komme tilbage til, hvordan, man egentligt lavede disse lækkerier. Det er jo en gammel kending, fra dengang jeg var barn. Årgang 1956! Der var ikke så mange enumre dengang. Men slikket smagte også bedre. Velkommen til fortiden????

  Svar
 2. Du skriver at der er meget fedt i (jubii for lchf) men hvis de nu skal være mere generelt low carb, er det så ikke muligt at skære lidt ned på kokosolien? Vil gerne have et sundere alternativ end de købte men syntes det lyder af pænt meget olie…

  Svar
 3. Uhmm! Jeg lavede dem igår også med kokosolie med smag og så med en toppet tsk. sukrinmelis, det gav den der vedvarende kolde fornemmelse i munden, som sukring jo giver, så det var med rigtig “eis-effekt” :)

  Svar
 4. Orv, de er gode!! :) Og du nævner et sted en kokoslatte – det blev jeg lige lidt inspireret af, så jeg puttede halvdelen af et ischokolade-hjerte (havde da også fundet de rigtige forme ;) ) i kaffen og spiste den anden halvdel ved siden af – uhmmmmm, siger jeg bare! :)

  Tak for en skøn blog! :)

  Svar
  • Øj hvor lækkert! Selv havde jeg en anelse svært ved at administrere ischokoladerne op til jul sidste år. De var jo svært vanedannende :-)

   Svar
 5. Har nu masseproduceret eiskonfekt i tre varianter (au naturel, med kakaonips og med hakkede mandler) og venter spændt på at smage :-D godt nok med 85% chokolade og lidt sødning, men mon ikke det også bliver helt ok :)
  Tak for opskriften!

  Svar
 6. Lige en kommentar, som ikke passer ind til indlægget.
  Jeg lavede i dag dine RAW brunkage kugler og fortalte om dem på min egen blog. Jeg har selvfølgelig linket til her til, og skrevet, at det er din opskrift.
  De smagte virkelig godt – hele familien er vilde med dem! :-)

  Svar
 7. Uhm ja, de er gode, dem lavede jeg også den anden dag, dog med et drys hakket hasselnød i bunden af hver form, det blev godt med lidt “crunch” :)

  Svar
  • Årh god idé. Jeg ledte forgæves efter nogle kakaonibs til crunch men havde ingen og droppede det. Skulle jo have tænkt på nødderne :-)

   Svar