LCHF-drømmekage i forbedret version


Drømmekage lavet på Low Carb maner, er det virkelig muligt? I høj grad ja. Faktisk synes jeg, at drømmekagen er en af mine allermest vellykkede Low Carb-kager.

Drømmekage – ren nostalgi

Det føles så nostalgisk at spise drømmekage. Synes du ikke? Hvor mange af jer kan ikke huske at have spist den i barndommen? De fleste vil jeg næsten gætte på.

De af jer, der har læst med længe, ved, at jeg er indehaver af et styk kagehadende barn. Silas. Han er bare ikke vild med kage, og imens vi andre sukker efter chokoladekage, kan han gå helt i baglås ved tanken om at få serveret sådan et stykke. Jamen, jeg ved ikke, hvor han kommer fra? Sidste år lavede jeg en drømmekage fra Brovst til ham, og den faldt faktisk i god jord. Og hvorfor ændre noget, der fungerer?

Jeg justerede en lille smule i opskriften  fra sidste år for at give den en bedre konsistens, og det blev virkelig vellykket. Du får derfor den nye opskrift her:

LCHF drømmekage - uden gluten og uden sukker

LCHF-drømmekage i forbedret version

Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
40 min

Ingredienser

Fyld

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Pisk æg med mælk og smeltet smør.
 • Tilsæt resten af ingredienserne og pisk dejen godt sammen. Lad den hvile et øjeblik.
 • Beklæd en lille bradepande med bagepapir og hæld dejen heri og glat den med en dejskraber.
 • Bag i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil den er gennembagt og let gylden.

Imens kagen bager, laver du fyldet.

 • Smelt alle ingredienserne sammen i en gryde.
 • Når kagen har bagt i de ca. 30 minutter, tager du den ud og fordeler fyldet ovenpå den.
 • Sæt den tilbage i ovnen og bag den i yderligere 5 minutter med fyldet på.
 • Principielt kan du servere den lun, men den smager altså bedst efter en time eller to i køleskab, så kokossnasket ovenpå har fået lov til at sætte sig og er blevet helt fast i det. Ja, det synes jeg i hvert fald.
 • Den blev faktisk virkelig god! Testet af to 8-årige og en håndfuld voksne gæster. Desuden mætter den mega-meget. Ungerne var glade og har allerede bestilt den igen til weekenden, hvor anden del af familien kommer.

Noter

*Kokossukker har lavere GI end sukker men er ikke low carb. Byt til Sukrin Gold for en kage med færre kulhydrater. Jeg bruger det for at minimere bismagen fra sødemidlerne.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Drømmekage uden mel og sukker

At bage en drømmekage, der smager dejligt selvom der ikke er brugt hverken mel eller sukker, kan føles som at vinde i lotteriet. Jeg har dog brugt en smule kokossukker, som jo teknisk set er sukker. Jeg bruger det for at bismagen fra Sukrin ikke skal blive for kraftig.

Men som du kan se på energiberegningen er den stadig ret lav i kulhydrat.

Det er samtidig en tung satan og et enkelt stykke mætter ret godt.

LCHF-drømmekage - glutenfri og sukkerfri
Foto: Columbus Leth

Virkelig vellykket drømmekage

Den blev faktisk virkelig god! Testet af to 8-årige og en håndfuld voksne gæster. Desuden mætter den mega-meget. Ungerne var glade og har allerede bestilt den igen til weekenden, hvor anden del af familien kommer.

Drømmekage LCHF

I øvrigt gik det bare rigtig fint med de chokoladeovertrukkede jordbær, som ungerne delte ud i skolen i går. Begge klasser tog godt imod dem, så den idé kan godt anbefales. Det er dejligt, når man kan tilbyde et sundere alternativ, og det så ryger ned som noget positivt.

Og til sidst de to dejlige 8-årige.

drømmekage

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

127 kommentarer til “LCHF-drømmekage i forbedret version”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. Undskyld alle mine spørgsmål. Jeg har fødselsdag i dag, og tænkte at jeg vil prøve at bage denne kage . Så det er første gang jeg skal bage kagen. Du skriver at kagen skal bage ca. 30 min. eller til den er gylden brun. Nu er det sådan at jeg er blind så jeg kan derfor ikke se , hvornår kagen er gylden brun, og jeg vil jo gerne være sikker på at kagen er bagt. Så kan jeg regne med at kagen er bagt, hvis jeg stikker i den med en gaffel og der ikke hænger noget fast på gaflen.

  Svar
  • Ingen grund til at undskylde :) – og ja, gaffeltricket kan fint bruges her også.

   Og tillykke med dagen!

   Svar
 2. Hej Jane. håber at du vil svare. de grader på ovnen, som du angiver i dine opskrifter, er det varmluft eller almindelig ovn.

  Svar
 3. Hej Jane. Du skriver i opskriften at du har brugt afskallede mandler for en hvid kage. Har du købt afskallede mandler, eller har du smuttet mandlerne og hakket dem bagefter.

  Svar
  • Hej Brian
   Faktisk er det mange år siden (denne opskrift er meget gammel), jeg selv har malet og afskallet mandler til kage og bagværk. I dag køber jeg altid mandelmel færdigt men det var ikke nær så tilgængeligt i ‘gamle dage’, som det er i dag.

   Svar
  • Jo det kan du godt købe i Tyskland. Mine bøger er oversat til tysk og de har fundet et produkt, der matcher det. Lige nu sidder jeg dog i Paris og har ikke de tyske bøger ved min side, så jeg kan ikke lige slå op, hvad det hedder på tysk.

   Svar
 4. Hej Janne, har bagt denne her 2 gange, første gang blev min topping desværre lidt tør, men anden gang kom jeg en halv deciliter vand i, og brugte ikke mælk men lactosefri fløde, og det fungerede så fint. Jeg vil prøve din brunsviger næste gang det er min tur til at bage til kollegerne, de tager heldigvis godt imod sukkerfri kage.

  Svar
 5. Hej Jane.
  Min far ælsker drømmekage, så den skal klart afprøves på ham ?
  Er lidt i tvivl hvilken str bradepande du har brugt? (Altså ca mål)

  Tak for fantastiske opskrifter ?

  Hilsen Sidsel

  Svar
  • Ja det kan man måske godt. Min erfaring er at kokosolien bliver lidt “tyndere” og derfor er lidt sværere at få til at slutte rundt om kokosmelet, så måske bliver toppen ikke helt så fast, men mon ikke det går alligevel :)

   Svar
 6. Nu har jeg lige prøvet og bage denne her, hoooold op hvor er den helt igennem god, vi har spist den lun, og det kan absulut anbefales, lige tilpas med kardemomme og dejlig smag af kanel… Igen en god opskrift :)
  Tak for en dejlig blog :)

  Svar
 7. hej Jane
  jeg har et stort ønske om, at du fremover i dine opskrifter anfører alle mål i gr. og ml i stedet for spsk og dl. Det er temmelig upræcist. Jeg var eksempelvis meget i tvivl om mængderne af hhv sukrin og mandelmel. en spks er 15 gr, og det svarer til ca 8 spsk. sukrin, hvis man bare måler med en ske – jeg tog derfor et gennemnit, da jeg var i tvivl om du går ud fra vægten eller blot en ske – men skeer kan jo have så mange størrelser, så derfor min lille bøn om mere præcise målenheder. Eller mange tak for en dejlig blog ;-)

  Svar
 8. Bedste kage til dato – og sikker hver gang med at lykkedes – selv de som er til “sukker-kage” kan lide denne.

  Svar
 9. Hej Jane.
  Jeg er ny bruger af din blog og glæder mig rigtig meget til at afprøve en masse af dine opskrifter.
  Mht drømmekagen – hvad kan så erstatte kokos sukker, som jeg ikke kan købe her hvor jeg bor i Spanien? På forhånd tak fra
  Anni.

  Svar
  • Jeg ved desværre ikke hvad du har mulighed for at købe i Spanien men mit gæt vil næsten være at helsekostbutikker også der har kokossukker… :-/

   Svar
 10. Hej Jane!
  Er du gal den ser lækker ud den drømmekage! Har du et mål på din bradepande? Og er den mon samme størrelse som den du bruger til din brownie i bogen “spis dig mæt og glad”?

  Svar
 11. Hej Jane,
  Jeg har lige et spørgsmål til kokossukker, har det ikke i mit lille udvalg kan jeg bruge andet? Eller er jeg nød til at vente med at bage til jeg har fundet mig et sted at få fat på det?
  Hilsen Henriette

  Svar
  • Ofte vil kokossukker kunne byttes til Sukrin Gold men lige her synes jeg, mængden er for stor til at det vil smage godt.

   Svar