LCHF drømmekage


Drømmekage lavet på Low Carb maner, er det virkelig muligt? I høj grad ja. Faktisk synes jeg, at den sukkerfri drømmekage er en af mine allermest vellykkede Low Carb-kager.

LCHF drømmekage - uden gluten og uden sukker

LCHF drømmekage

5 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
40 minutter

Ingredienser

Fyld

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Pisk æg med mælk og smeltet smør.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og pisk dejen godt sammen. Lad den hvile et øjeblik.
  • Beklæd en lille bradepande med bagepapir og hæld dejen heri og glat den med en dejskraber.
  • Bag i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil den er gennembagt og let gylden.

Imens kagen bager, laver du fyldet.

  • Smelt alle ingredienserne sammen i en gryde.
  • Når kagen har bagt i de ca. 30 minutter, tager du den ud og fordeler fyldet ovenpå den.
  • Sæt den tilbage i ovnen og bag den i yderligere 5 minutter med fyldet på.
  • Principielt kan du servere den lun, men den smager altså bedst efter en time eller to i køleskab, så kokossnasket ovenpå har fået lov til at sætte sig og er blevet helt fast i det. Ja, det synes jeg i hvert fald.
  • Den blev faktisk virkelig god! Testet af to 8-årige og en håndfuld voksne gæster. Desuden mætter den mega-meget. Ungerne var glade og har allerede bestilt den igen til weekenden, hvor anden del af familien kommer.

Noter

*Kokossukker har lavere GI end sukker men er ikke low carb. Byt til Sukrin Gold for en kage med færre kulhydrater. Jeg bruger det for at minimere bismagen fra sødemidlerne.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Drømmekage – ren nostalgi

Det føles så nostalgisk at spise drømmekage. Synes du ikke? Hvor mange af jer kan ikke huske at have spist den i barndommen? De fleste vil jeg næsten gætte på.

De af jer, der har læst med længe, ved, at jeg er indehaver af et styk kagehadende barn. Silas. Han er bare ikke vild med kage, og imens vi andre sukker efter chokoladekage, kan han gå helt i baglås ved tanken om at få serveret sådan et stykke. Jamen, jeg ved ikke, hvor han kommer fra? Sidste år lavede jeg en drømmekage fra Brovst til ham, og den faldt faktisk i god jord. Og hvorfor ændre noget, der fungerer?

Jeg justerede en lille smule i opskriften  fra sidste år for at give den en bedre konsistens, og det blev virkelig vellykket. Du får derfor den nye opskrift her.

Drømmekage uden mel og sukker

At bage en glutenfri og sukkerfri drømmekage, der smager dejligt selvom der ikke er brugt hverken mel eller sukker, kan føles som at vinde i lotteriet. Jeg har dog brugt en smule kokossukker, som jo teknisk set er sukker. Jeg bruger det for at bismagen fra Sukrin ikke skal blive for kraftig.

Men som du kan se på energiberegningen er den stadig ret lav i kulhydrat.

Det er samtidig en tung satan og et enkelt stykke mætter ret godt.

Virkelig vellykket drømmekage

Den blev faktisk virkelig god! Testet af to 8-årige og en håndfuld voksne gæster. Desuden mætter den mega-meget. Ungerne var glade og har allerede bestilt den igen til weekenden, hvor anden del af familien kommer.

I øvrigt gik det bare rigtig fint med de chokoladeovertrukkede jordbær, som ungerne delte ud i skolen i går. Begge klasser tog godt imod dem, så den idé kan godt anbefales. Det er dejligt, når man kan tilbyde et sundere alternativ, og det så ryger ned som noget positivt.

Og til sidst de to dejlige 8-årige.

LCHF-drømmekage - glutenfri og sukkerfri
Foto: Columbus Leth
Drømmekage LCHF
drømmekage

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

135 kommentarer til “LCHF drømmekage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Jeg lavede en snickerskage med bunden fra drømmekagen, undlod bare kardemomme. Da kagen var kommet i formen, dryssede jeg ca. 200 g peanuts over, og så kom den i ovnen, som opskriften siger. Mens den bagte lavede jeg snask til at komme oven på af 1 dl fløde, 1 dl sukrinsirup,1 spsk kakao, ½ stang vanille og 50 g sukrin. Det kogte jeg op, og lod hvile, til kagen var bagt. Da den kom ud af ovnen, hældte jeg snasket over med det samme, og så skal den køle helt af, inden du overtrækker den med ca. 200 g chokolade (jeg brugte 86%). Kagen er allerbedst, hvis den er køleskabskold :-)

    Svar
  2. 5 stars
    Til kagedejen valgte jeg dog at bytte Sukrin Gold ud med det hvide Sukrin i stedet for. Tror jeg vil prøve at lave samme “stunt” med din nutella og vender tilbage med en kommentar om dette. Dog på din nutella side 😉

    Svar
  3. 5 stars
    Endelig en succes….jow, jow bevares 3 spsk kokos sukker…..men godt delt ud over Helle kagen, så er det jo ikke så meget 🙈🙂
    Den smager skisme godt 😋

    Svar
  4. 5 stars
    Jeg har det også stramt med de “falske” sødemidler. Der er intet, der kommer i nærheden af sukker. Both it is så 🙂
    Har nu prøvet at bage chokoladekage med avokado og chokolade muffins. Sukkerfri er det som at stikke tungen ud af vinduet…kedeligt.
    Tak for svar
    God søndag

    Svar
    • En dag opdager du at alle Low Carrb brød og kager ikke smager særligt godt og så stopper du helt med at lave dem ;-)

      Det er virkelig de færreste, der rigtigt er det værd. Jeg spiser dem stort set aldrig, 1-2 gange om året, måske..

      Svar