Denne LCHF brunsviger har jeg virkelig glædet mig til at dele med jer!
Ingredienser
Kage
- 6 æg
- 100 g smeltet smør
- 1,5 dl fløde
- 4 spsk Sukrin Gold
- 75 g mandelmel (almindeligt!)
- 75 g kokosfibermel
- 1,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 0,5 tsk stødt kardemomme
Fyld
- 100 g smør
- 0,5 dl yaconsirup eller SukrinSirup Gold
- 3 spsk Sukrin Gold eller kokossukker
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Pisk æg med fløde og smeltet smør og tilsæt resten af ingredienserne. Pisk dejen godt sammen og lad den hvile i 10 minutter, så fibrene får lov at gøre dejen en smule mere fast.
- Beklæd en bradepande (min måler ca. 24×34 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Glat den ud, så den fylder hele fladen. Brug evt. en våd dejskraber, hvis dejen er lidt umedgørlig.
SNASK
- Smelt smør, yaconsirup og Sukrin/kokossukker sammen i en kasserolle til en brun, ensartet masse. Brug en ske til at lave lidt “uro” i overfladen på kagen og fordel nu snasket herpå. Jeg hældte det på lidt efter lidt med en ske.
- Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Tag den ud, drys en smule kokossukker henover og bag den yderligere 5 minutter.
- Kagen må gerne serveres, imens den er lun, men den kan godt laves lidt i forvejen og så genopvarmes.
- Kagen er en lillesmule “løs” i det, der hvor der er mest snask, så brug en kagespatel til at flytte stykkerne fra fadet til tallerknerne.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Brunsviger til fødselsdag
I lørdags skulle Vega og jeg bage drømmekage til familiefødselsdagen, vi skulle holde om eftermiddagen, men midt i bagningen skiftede vi kurs og besluttede os for at prøve at lave LCHF brunsviger i stedet.
Den tanke var der nemlig flere af jer, der havde plantet, da vi samme dag diskuterede yndlingskager inde på Madbandittens Facebookside.
Og ved I hvad? Den blev simpelthen så god! Familien, som var på besøg, og som altså ikke spiser LCHF, spiste rub og stub og syntes, at den smagte fremragende.
Jeg tror, jeg kunne have lavet dobbelt op, og den var stadig blevet spist. Så ved jeg det til en anden gang. Den var blød og nærmest luftig i selve kagen og dejlig snasket med fyldet ovenpå. Stadig ikke helt som jeg husker en ægte brunsviger men et værdigt alternativ.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at stoppe med at spise sukker i fire nemme trin.
Hvor meget smør bruges til hhv bund og til fyld.?
Jeg skal helt sikkert prøve den opskrift, men kan ikke lige finde ud af det med smørret
Hej Britt
Jeg har delt det op nu, så det er lidt mere tydeligt :))
Hejsa 😀
Jeg tåler ikke kokos i nogen afskygning og vil mægtigt gerne bygge sådan en brunsviger her – hvad kan jeg gøre i stedet?
Mere mandelmel? Mere Sukrin Gold?
Mvh Ditte
Ja det tror jeg også ville være mit bud men jeg tror, du skal erstatte kokosfibermelet med det tilsvarende fiberholdige fedtreducerede mandelmel fra Funktionel mad. Ellers tror jeg ikke kagen vil hænge sammen..
Hej igen
Jeg har noget “organic coconut flour” fra en producent der hedder Vemondo. Det er økologisk, er i pulverform og ligner lidt hvedemel. Posen er mintgrøn, og jeg har købt det i LIDL i 2021. Fiberindhold er 32,5 g pr 100 g. Kan det mon bruges som kokosfibermel?
Måske sammen med lidt Fiber Husk? Mvh Rikke
Jeg vil tro, at det er kokosfibermel. Det lyder i hvert fald sådan ud fra din beskrivelse.
1000 tak for svar! Så bager jeg med det i morgen!
Kan man erstatte kokosfibermel med andet? Dobbelt op på mandelmel?
Blot fordi jeg ikke har det på lager. Vi er ikke diabetikere – prøver blot at skære ned på kulhydraterne.
Det er jeg ikke sikker på. Det kræver fibre for at dejen hænger rigtigt sammen og det får du ikke med mandelmelet…
Hej Jeg har lige bagt din brunsviger :) Den er bara godt minder mig om min barndom og smelter på tungen :) Tak for opskrift Kærlig hilsen Fra Island Lise
Hej Jane
Jeg vil gerne bage denne kage, men er der forskel på disse 2 produkter mandelmel fra Urtekram og mandelmel fra Funktionel mad?
Pft.
Ja det er der. Du kan læse om de forskellige meltyper her: https://www.madbanditten.dk/gode-lchf-produkter/
Hej Jane.
Nu er jeg måske mere sløv end de fleste, for jeg kan godt se, at du har svaret på det før – men altså: Din henvisning til fibersirup gold er markeret med *, og det samme er yaconsirup og kokossukket. Betyder det, at man skal/kan skifte yaconsirup OG kokossukker ud med fibersirup gold, eller er det primært ment som, at yaconsirupen erstattes med fibersirup gold? Beklager gentagelsen ?
Hej Jane!
Hvor meget fibersirup gold vil du bruge ift. snasket :-D??
Emma
Jeg ville bare bruge samme mængde :)
Skal jeg skifte både yaconsirup og kokossukker ud med fibersiruppen?? Og skal jeg stadig tilføje smør? Tak fordi du svarer :-D !
Det tror jeg godt du kan – og ja, stadig smør i!??
Idag serverede jeg for første gang kun lchf til eftermiddagskaffen, da vi fik gæster. Det var min bror med familie. Og så mine 2 børnebørn på to et halvt år, og 14 mdr. Jeg siger jer at brunsviger en faldt i god jord. Jeg havde udskiftet siruppen med almindelig sukrin gold, og det fungerede fint.
Jeg synes det er den bedste brunsviger jeg nogensinde har smagt.
Min bror er selv for få uger siden startet op på lchf, og trives rigtig godt, ligesom vi andre, med det.
Wow hvor vildt, Lone! Og dejligt at høre – tak!
Hej Jane,
Er det stadig denne opskrift, du bruger, når du laver brunsviger? Og hvordan vil opskriften på “snasket” se ud, hvis man bruger fibersirup gold?
Jeg er nydiagnosticeret PCO’er, og denne verden er helt ny for mig. Jeg har “desværre” fødselsdag snart, og der skal helst kage på bordet, hvis alt skal være så normalt som muligt. Så jeg er på jagt efter en nogenlunde PCO-venlig kage, som mine gæster også vil kunne lide :)
Åh det er for længe siden, jeg har lavet brunsviger. Fibersirup giver angiveligt en lille blodsukkerstigning. I hvert fald må de ikke anbefale den til diabetikere. Jeg tænker, det er minimalt, men jeg ved det ikke med sikkerhed. Generelt er jeg rigtig glad for den og synes, den fungerer fint og uden bismag…
Kære Jane
Jeg vil gerne lave kagen med fibersirup gold, skifter jeg både kokossukker og yaconsirup ud med den og hvor medfibersirup gold bruger jeg så?
Bh
Maria
Samme mængde vil jeg tro men jeg har ikke prøvet det…
Hej Jane. Jeg vil også prøve denne lækre kage og skal lige forstå det helt ret. Kokossukker og yaconsirup udskiftes med sukrin gold. Jeg har diabetes 2 og tænker at hvis det udskiftes så er det vel fint til en diabetiker…. eller hvad ☺
Bh. Lotte
Hej Lotte
Ja, det ville være fint for en type 2 diabetiker. Sukrin Gold opfører sig dog lidt specielt, når det varmes op, men jeg håber, det går alligevel :)
Kære Jane. Af hjertet tak for denne dejlige opskrift. ♥ kh
Ummmm hvor lyder bare lækkert! Det skal fynboen her virkelig prøve! Vores “hemmelige” fynbo-trick et at smøre kagen med kagecreme, inden man kommer snasken på. Det kunne måske holde lidt på snasken, hvis den er for løs. Bare et tip herfra:)
Hej Jane
Kan mandelmel tåle 170 grader uden at harskne?
Mvh Rikke
Jeg ved faktisk ikke præcis hvor grænsen går. Det er lidt forskelligt hvad jeg læser her og der. Jeg plejer at holde mig ca. derunder, når jeg bager med mandelmel.
Hej Jane
Vil du mene at denne kage vil være et godt valg for en diabetiker ? vi skal nemlig holde fødselsdag hvor en med diabetes også gerne skulle have noget lækkert til kaffen.
Tak for en super lækker Blog!!
Mvh. Ann
Nej, den tror jeg ikke jeg ville vælge. Kokossukker er ikke det bedste valg for en diabetiker. Her skal du nok primært søde med sukrin, som ikke påvirker blodsukkeret alene. Og brunvigeren her lavet med ren sukrin, tror jeg, vil smage dårligt. Hvad med fastelavnsboller? fx disse: https://www.madbanditten.dk/lchf-fastelavnsboller-med-to-slags-skum/ eller måske en god roulade https://www.madbanditten.dk/lchf-roulade-med-tre-slags-fyld/ Det tror jeg ville være bedre valg.
Tak Jane
De ser gode , dem prøver jeg :-)
Med venlig hilsen
Ann
Hej ☺️
Jeg overvejer at lave denne til min fødselsdag her snart, men synes jeg mangler en del af tingene og overvejer om jeg synes det bliver for “dyrt” og købe det hele hjem.
Når jeg trykker ind på kokosfiber, ser det ud til det bare er kokosmel? Kan alm. Kokosmel bruges til dette?
Derudover tænker jeg kokossukker – er der andre alternativer der kan bruges der, da jeg endnu ikke kender til flere opskrifter med det i ☺️ På forhånd tusind tak og god weekend!
Nej kokosfibre og kokosmel er ikke det samme og kan ikke byttes desværre. Alternativ til kokossukker kan være rørsukker og så leve med den ekstra blodsukkerpåvirkning. Måske kan Sukrin Gold bruges men jeg synes det har en trist bismag i for store mængder…