LCHF-brunsviger


Denne LCHF brunsviger har jeg virkelig glædet mig til at dele med jer!

LCHF brunsviger - Madbanditten.dk

LCHF-brunsviger

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 personer
|
35 minutter

Ingredienser

Kage

Fyld

 • 100 g smør
 • 0,5 dl yaconsirup eller SukrinSirup Gold
 • 3 spsk Sukrin Gold eller kokossukker

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Pisk æg med fløde og smeltet smør og tilsæt resten af ingredienserne. Pisk dejen godt sammen og lad den hvile i 10 minutter, så fibrene får lov at gøre dejen en smule mere fast.
 • Beklæd en bradepande (min måler ca. 24×34 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Glat den ud, så den fylder hele fladen. Brug evt. en våd dejskraber, hvis dejen er lidt umedgørlig.

SNASK

 • Smelt smør, yaconsirup og Sukrin/kokossukker sammen i en kasserolle til en brun, ensartet masse. Brug en ske til at lave lidt “uro” i overfladen på kagen og fordel nu snasket herpå. Jeg hældte det på lidt efter lidt med en ske.
 • Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Tag den ud, drys en smule kokossukker henover og bag den yderligere 5 minutter.
 • Kagen må gerne serveres, imens den er lun, men den kan godt laves lidt i forvejen og så genopvarmes.
 • Kagen er en lillesmule “løs” i det, der hvor der er mest snask, så brug en kagespatel til at flytte stykkerne fra fadet til tallerknerne.

Noter

Læs mere om yaconsirup her: Hvor køber jeg yaconsirup
*siden jeg lavede kagen her er der kommet det gode SukrinSirup Gold på markedet. Den er et ENDNU bedre valg her. Bedre smag og mere LCHF-venlig.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Brunsviger til fødselsdag

I lørdags skulle Vega og jeg bage drømmekage til familiefødselsdagen, vi skulle holde om eftermiddagen, men midt i bagningen skiftede vi kurs og besluttede os for at prøve at lave LCHF brunsviger i stedet.

Den tanke var der nemlig flere af jer, der havde plantet, da vi samme dag diskuterede yndlingskager inde på Madbandittens Facebookside.

Og ved I hvad? Den blev simpelthen så god! Familien, som var på besøg, og som altså ikke spiser LCHF, spiste rub og stub og syntes, at den smagte fremragende.

Jeg tror, jeg kunne have lavet dobbelt op, og den var stadig blevet spist. Så ved jeg det til en anden gang. Den var blød og nærmest luftig i selve kagen og dejlig snasket med fyldet ovenpå. Stadig ikke helt som jeg husker en ægte brunsviger men et værdigt alternativ.

LCHF brunsviger - Madbanditten.dk
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

linje.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at stoppe med at spise sukker i fire nemme trin.

JA TAK – TILMELD MIG NU!

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

71 kommentarer til “LCHF-brunsviger”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Den skal bages lørdag til min datters 1-års fødselsdag! Går det an med Fedtreduceret mandelmel (Funktionel Mad), da det er det mel, jeg har i skuffen?
  Venter i spænding på en honningkageopskrift ;-)

  Svar
  • Du kan bruge det fedtreducerede mandelmel i stedet for kokosfibrene men ikke i stedet for det almindelige mandelmel.
   Åh honningkage… :-/ Love it!!

   Svar
 2. Fantastisk! Har lige lavet den i dag til min fødselsdag, og selv svigerfar spiste den! Skønt med brunsviger! Den bedste kage jeg har lavet indtil videre – altså LCFH!

  Svar
 3. Har netop imponeret mine forældre og LCHF-hadende søn med denne kage! den er jo seriøst god, og faktisk bedre end den “ægte” brunsviger, synes jeg!!!

  Svar
  • Samme som til kokossukker. Det har lavt GI pga. relativt højt indhold af fruktose (ca. 30 %, tror jeg). Til gengæld er det naturligt. Jeg bruger begge i mindre mængder og ikke dagligt.

   Svar
 4. Jeg har en mand herhjemme, som ææælsker brunsviger, så den må prøves! Tror du, at man kan bruge agavesirup i stedet for yaconsirup?

  Svar
  • Det tror jeg godt. Men agavesirup er jo næsten ren fruktose, så jeg ville kun spise ganske, ganske lidt af den. Fruktose metaboliseres i leveren og har nemmere ved at blive omdannet til fedt.

   Svar
 5. Hej Jane.
  Tak for en helt igennem fantastisk blog!!! Jeg faar inspiration HVER dag herinde:-)
  Da jeg pt bor i udlandet, kan jeg ikke skaffe alle ingredienser. Har lidt svaert ved at finde noget kokossukker (som jo bliver brugt i mange af opskrifterne). Er der et alternativ hertil? Jeg har de fleste soedemidler.
  Venlige hilsner og en stor tak for dit store arbejde:-)

  Svar
  • Jeg havde ogsaa lidt problemer til at starte med, men jeg har efterhaaden fundet det meste (LCHF siden sommer 13 / udlandet siden 1993). Nu ved jeg ikke hvor du bor, men helse eller bio forretninger synes jeg at ha’ heldet med mig.

   Svar
 6. Lyder godt!
  Nu hvor vi er i kage-afdelingen så har jeg i den sidste tid tænkt mere og mere på honningkage…nok fordi december nærmer sig osv. Er der nogen der har et godt alternativ? Uhhhm, tanken om en dejlig krydret honningkage med chokolade på toppen er bare fristende…Nogen ideer?

  Svar
 7. Så bliver det ikke mere fynsk!
  Jeg har stadig LCHF-brunsvigeren til gode. Selv om jeg flere gange om året sukker over min mors brunsviger, der er fast inventar ved fødselsdag i familien. Alene duften i hele huset er fantastisk.
  Tror, denne ryger i gemmerne til kommende fødselsdage :)
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Det er mange, mange år siden jeg har smagt en rigtig brunsviger og dengang syntes jeg, den var lidt for kedelig. Men det har jo med garanti ikke været den ægte fynske ;-)

   Svar
 8. Hej Jane. Jeg skal holde fødselsdag på lørdag og tænker at brunsviger vil falde i god jord hos gæsterne :-) Men da jeg har pco skal jeg holde mig væk fra siruppen i fyldet siger min diætist, men har du nogen ide om hvad jeg måske kunne bruge i stedet for? Endnu en gang tusinde tak for en fantastisk blog – den redder mig gang på gang når jeg er ved at gå død i lchf ☺ TAK

  Svar
  • Jeg tror, det er fordi din diætist ikke kender yaconsirup. Det har et GI på 3 og du finder ikke et bedre valg ift. blodsukkerudsving.

   Svar
 9. Mums ser lækker ud, den skal prøves. Men da du skrev at den ikke var helt som du husker så tænkte jeg at det måske var lidt kanel i snasket dine smagsløg manglede

  Svar
  • Jeg troede faktisk også der skulle kanel i men jeg tjekkede flere opskrifter og kunne se, at det var der ikke. Men det er nok mest konsistensen, der afviger. Kagen bliver jo ikke helt som en hvedemelskage men smagen er derhen ad :)

   Svar
 10. Hej Jane

  ser lækkert ud, men vil lige høre… når du skriver bradepande, hvor stor er den så? er det en af dem der følger med ovnen? eller?

  Svar