LCHF-brødblanding


I lang tid gik jeg og ventede på, at det lavkarbo/LCHF brød fra Funktionel Mad, som vores nordiske naboer skrev så varmt om skulle ramme de danske butikker.

Men så glemte jeg helt at kigge efter det, før jeg en dag ved et tilfælde faldt over det hos Helsemin. En pakke røg fluks i kurven, for det skal da prøves.

LCHF-brødblanding

Det hele er meget nemt. Bland LCHF-brødblanding med 3 dl vand og put det i ovnen ved 175 g i 70 min. Dejen er lidt mærkelig, men det der kommer ud af den, ligner brød og smager som brød. Jeg tror, man ville kunne servere det for gæster, uden at de ville vide at var et specialbrød.

Jeg savner ikke brød i mit liv. Det lyder helt tosset at sige, men det gør jeg bare ikke. Men for dig, der gerne vil leve glutenfrit eller LCHF men som synes, det er vanskeligt at skulle leve uden brød, er dette et virkelig fint alternativ. Og så indeholder LCHF-brødblanding kun 1 g kulhydrat pr. skive. Hvilket jo er væsentligt mindre end de kernebrød, jeg tidligere har lavet.

LCHF-brødblanding

Jamen hvad er der da så i det? Jamen blandingen er meget fiberrig og er lavet af:

Frø og kerner (Psyllium, solsikke, sesam, græsskar, hørfrø), fiber (fra sukkerroe og ærter, FiberFin resistent majsstivelse), helægpulver, ærteprotein, sødestof Sukrin (erythritol), hævemiddel (E450, E500), mineralsalt (natriumklorid og kaliumklorid).

Men selvom jeg forlængst har vænnet mig til at leve uden brød, synes jeg saftsuseme, det var dejligt at have noget  at komme et tykt lag af det gode smør på :-)

LCHF-brødblanding

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “LCHF-brødblanding”

Skriv en kommentar

 1. Selv om jeg ikke lever efter LCHF-principperne, kunne jeg ikke dy mig for at prøve dette brød. Men jeg må indrømme, at det ikke lige er min smag. Synes simpelthen, at smagen af tørrede ærter går for meget igennem. Det er dog ikke uspiseligt – især ikke med noget godt pålæg, og ja – gerne i form af en god pate eller Hanegals øko-spegepølse med hvidløg. Da jeg også overvejende forsøger at undgå gluten, men især hvedemelet, så vil et nøddebrød passe mig bedre. Det må blive næste eksperiment.
  God week-end.
  Mia

  Svar
  • Jeg hæftede mig slet ikke ved ærtesmagen! Nøddebrød er nok også mere mig, hvis jeg skulle vælge mellem de to.

   Svar
   • hej Jane.
    ja, der faldt også lige en pakke ned i min kurv ;-).
    jeg skal til brunch lørdag, om morgenen spiser vi morgenmad hos min bror,,,, så jeg bager lige et brød, så har jeg da noget til mig selv, spændende om jeg får lov at beholse
    det :-D

    Svar
  • Mit blodsukker bliver ikke påvirket af dette brød. Jeg spiste en skive med paté i eftermiddags og har ikke oplevet nogle mærkelige cravings eller øget sult. Du kan købe det i Helsemin og spare den dyre fragt. Hvis du bor i Kbh, ligger der en lige over for hovedbanegården :-)

   Svar
 2. Den største ulempe ved det brød er prisen! Den kan et SU-budget i hvert fald ikke klare ;) Men jeg kan heller ikke undvære brød. Til gengæld kan jeg sagtens tåle et par skiver af noget, der minder om dit kernebrød om dagen. Og lige nu har jeg faktisk et eksperiment med peanutbutter-kiks i ovnen! Jeg mangler noget der er nemt at tage med i lommen, det synes jeg er min største udfordring med LCHF.

  Svar
  • Jeg er enig i at det er dyrt, men det er bestemt heller ikke billigt at bage brød af frø og kerner. Jeg fryser alle mine brød ned i skiver, sirligt adskilt af madpakkepapir (ja ja, sådan er jeg :-)), så intet går til spilde. Nørd! ;-)

   Svar
  • Lyder da ellers spændende med peanutbutterkiks. Mellemmåltiderne synes jeg også kan være svære. Jeg bruger meget oopsies eller skinkeruller med ost i. Også i lommen :-)

   Svar
 3. Ih! Nu glæder jeg mig for alvor til at bage den pakke, jeg har liggende på ‘lageret’. Jeg tror aldrig, jeg kommer til at sige, jeg ikke savner brød. Jeg elsker godt brød med smør. Har I perioder forsøgt at leve uden, men nej nej.
  – frk. sveske

  Svar