LCHF – BRØD & KAGER

Min 3. bog LCHF – BRØD & KAGER er nu udkommet og kan købes til favorable priser hos bl.a.  Saxo.com og selvfølgelig også i alle boghandlere rundt omkring i landet.

Brød og kager er lig med hygge! Men for mange er det en form for hygge, der efterfølges af mavepine, fordøjelsesbesvær og stor oppustet ballonmave. Men sådan behøver det ikke være!

I LCHF – BRØD & KAGER bager vi nemlig helt uden mel, gluten, sukker og gær og får på én gang bagværk, som smager dejligt, og som ikke giver ondt i maven.

Klik på billedet her nedenfor for at bladre lidt i bogen:

LCHF - BRØD & KAGER

Bogen er en kogebog og ikke en livsstilsbog som LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD og MÆT & SLANK MED LCHF Her er ingen lange teoriafsnit, bare masser af lækre brød og kager.

LCHF – BRØD & KAGER er en opsamlingsbog, som samler de bedste brød- og kageopskrifter fra mine to andre bøger krydret med 18 nye opskrifter. I bogen får du opskrifter på morgenbrød og på madbrød, som du kan bruge til både aftensmaden, madpakken og mellemmåltidet, og du får et væld af lækre og syndige kager. Allesammen helt uden gluten, mel, gær og sukker.

BOGEN HER ER TIL DIG, DER:

– Gerne vil spise færre kulhydrater, men som ikke vil undvære brød og kager helt.

– Ikke tåler gluten, eller som har fundet ud af, at maven er både fladere og gladere uden kornprodukter.

– Er træt af at bukseknappen er ved at sprænge, hver gang du har spist en bolle!

– Gerne vil kunne forkæle familien med bagværk og lækkerier uden sukker og hurtige kulhydrater.

Bogen kan altså bruges som inspiration til alle, der gerne vil bage uden mel, gluten, sukker og gær, uanset om de følger LCHF-livsstilen eller ej.

VIL DU LÆSE HVAD ANDRE MENER OM BOGEN? SÅ LÆS VIDERE HER:

Magasinet Liv&Stil

Frk. Sveske

Rav Food

Har du skrevet en anmeldelse af bogen, som jeg ikke har opdaget, så tip mig lige i kommentarfeltet herunder, så jeg kan få den på listen!

59 kommentarer til “LCHF – BRØD & KAGER”

Skriv en kommentar

 1. Den har jeg allerede købt og det var faktisk den der blev min motivation for, at ændrer livsstil. Jeg havde ikke set indkøbssedlen, så den takker jeg for :) Jeg startede dog ud med, at udvælge mig 4 STRICK opskrifter, som jeg ville følge den første tid, da jeg syntes, at det var for dyrt, at starte op med alt på en gang, når man kun har en su til rådighed :) Jeg brugte agavesirup i kagerne til gæsterne i dag og så bestiller jeg det andet med næste gang jeg mangler noget – det er jo en fantastisk hjemmeside du henviser til :)

  Svar
 2. Kokossirup? Hvor kan jeg så få det henne (det har de nemlig heller ikke i den lokale helsekost)? Jeg har nu købt agavesirup, da jeg står og skal bruge det i dag, men er det okay? Vil jo helst have det helt rigtige og følge dine opskrifter optimalt, når jeg nu er helt ny i det :)

  Svar
 3. Hej Jane
  Som nybegynder på LCHF har jeg nu rendt byen tynd for, at finde yaconsirup, men hvor kan det købes? (mange steder støder jeg på kommentaren: det kan du ikke få i dk). Er det korrekt? Og i så fald, har du så et alternativ?
  Mvh. Anita

  Svar
  • Hej Anita
   Det er nok desværre rigtigt. Den var kortvarigt til salg og så blev det enten stoppet eller den kom i restordre i hele Europa. Jeg får lidt forskellige svar, når jeg spørger hvorfor. Jeg bruger Sukrin Gold eller kokossirup i stedet.

   Svar
 4. Hej Jane.

  Jeg har et spørgsmål til sukrin gold (og de andre sukriner). Kan ‘sukkeret’ karamelisere ligesom alm. sukker?
  Jeg bagte din dejlige drømmekage i går (lækker!), men fyldet blev ret lyst og skiller lidt ad. Jeg turde ikke lade blandingen koge, som når man laver det almindelig drømmekagefyld af frygt for at det brændte på, men skal man i virkeligheden det? Og/eller skal fyldet have lidt mere knald i ovnen til det bliver mørkt (som på dit billede)?

  Et andet spørgsmål i forhold til LCHF kager og brød. Jeg kunne godt tænke mig generelt at reducere æggene lidt og skrue ned for ‘omeletsmagen’. Kan man umiddelbart gøre det, eller vil det give problemer med at få dejen til at hænge sammen? Mandelmelet (det almindelige) ville jeg derimod gerne have mere af :o) Jeg søger stadig et ‘lyst’ brød samt pizzabund med mandelmel uden blomkål, hvor man kan komme lidt tættere på det rigtige. Kunne man tage udgangspunkt i din fantastiske tærtebund og måske lave den med kværnede afskallede mandler og et æg mere? jeg må i gang med at eksperimentere… :o)

  Svar
 5. Mine fiberrige gulerodsboller fra MÆT & GLAD bliver flade, de falder sammen. Hvad gør jeg forkert?Jeg følger opskriften til punkt og prikke.

  Svar
  • Jeg må indrømme, at jeg ikke ved det. Mange mislykkes fordi de erstatter mandelmelet fra Funktionel Mad med andre typer mandelmel, men jeg har også hørt fra andre, som bruger det rigtige mel, og hvor de stadig falder sammen. Måske handler det om, hvor meget æggene piskes eller variationer i forskellige ovne. Det er ikke lykkes mig at få mine til at falde sammen… :-/

   Svar
 6. Hej Jane.
  Din opskrift på brødpinde bogen brød og kager kan jeg ikke helt forstå. Der står at man skal piske æg og fløde sammen, men jeg kan ikke se at der skal fløde i. Håber på et hurtigt svar.

  Lever efter LCHF og er meget glad for det.

  Hilsen
  Lisbeth.

  Svar
 7. Hej Jane.
  Din opskrift på brødrene i bogen brød og kager kan jeg ikke helt forstå. Der står at man skal piske æg og flødeskum sammen, men jeg kan ikke se at der skal føde i. Håber på et hurtigt svar.

  Lever efter LCHF og er meget glad for det.

  Hilsen
  Lisbeth.

  Svar
 8. Får gæster på fredag, og det er jo en perfekt anledning til at afprøve noget nyt fra dine smukke bøger: italiensk rullesteg (det projekt glæder jeg mig til) og sommertærten med blandede bær – det er den sidste opskrift, jeg har et spørgsmål til, har du målene på det tærtefad, du bruger?

  På forhånd tak.

  Svar
 9. Nu har vi i 14 dage forsøgt at leve på LCHF kost og har brugt dine 2 første bøger meget. Super gode.
  Men de sidste 2 dage har vi givet op på lchf-kosten. Synes det er svært når man skal udgå af sociale sammenhænge fordi man ikke kan spise hvad der bliver serveret. Det er også frygteligt dyrt når man er en familie på seks og de mindste i familien bryder sig ikke om alle grøntsagerne. Og så er jeg blevet frygteligt træt af smagen og lugten af æg. Kan næsten få opkast fornemmelse over lugten.
  Men tænker at prøve at indføre lchf efter en 70/30 fordeling så vidt muligt.
  5 dage med lchf of 2 med mere alm kost.
  Men har brug for gode råd til morgenmad som er hurtig og uden æg, men som indeholder det man har brug for.

  Jeg har prøvet at lave dine gulerodsboller fra den 1. bog. Men for det første lugter de meget af æg – og det har jeg det ikke så nemt med efter de her to uger med mange æg på madplanen. Jeg skal desuden servere dem for en kollega der har gluten og laktose allergi og derfor brugte jeg laktosefri cremefraiche 12% i stedet for alm 38% – det har resulteret i nogle meget flade boller som er for salte fordi 2 tsk salt i hvert fald til denne sammensætning er i overkanten.
  Dine boller ser sprøde og gode ud – er de det? Og kan jeg få mine til at blive det med laktosefri cremefraiche – eller er det fedtet der gør forskellen?

  På forhånd tak
  Venlig hilsen
  Maria

  Svar
  • Det lyder på mig som om du bare synes det hele er for svært og træls. Og så er mit bedste bud at lade være. Du skal ikke insistere på noget, som du synes ikke giver mening i dit liv. Og du skal i hvert fald ikke spise noget, som gør dig dårlig! Man ændrer ikke familiens/børnenes smagspræferencer over natten, så her må man have lidt tålmodighed og køre en langsom indføring.

   Jeg spiser ofte morgenmad, som ikke består af æg. En kyllingesalat eller en laksesalat med mayodressing kan laves dagen før eller kan røres sammen på 5 minutter. Lidt grøntsager ved siden af og så er jeg godt kørende.

   Mine gulerodsboller bliver ikke sprøde. Det gør LCHF-bagværk aldrig. Skru ned for saltet og husk at brug den type mandelmel, der står i opskriften. Jeg ved ikke om cremefraichetypen gør en forskel.

   Svar
 10. Mums… så er den bestilt :-)

  Glæder mig til at forkæle familie, venner og kollegaer med brød og kager i den kommende tid ;-)

  Svar
 11. Hej skønne Jane :D
  Hvor ser den fin ud !! Glæder mig helt vild til at købe den weehu. .
  Og glæder mig da endnu mere til dit foredrag på mors, er blevet spurgt om morsøfolkeblad må skrive en artikel om mig/ LCHF i forbindelse med du kommer , har lidt sommerfugle i maven ! men ja kort og godt elsker LCHF kan ikke forstå jeg har kunne leve anderledes ;)

  Svar
 12. Glæder mig vildt til din nye bog.. Ved den ligger i posten næste uge – fødselsdagsgaven fra mine kolleger :-) skrev ét ønske på seddelen. Tak for masser af opskrifter, facts, foredrag og daglige input til denne dejlige måde at leve på :-)

  Svar
 13. Hurra og stort tillykke med endnu en bog – godt gået!:-) Har et spørgsmål som jeg håber du kan svare på. Ved brug af HUSK har jeg hørt, at man skal passe på med at bruge det i forbindelse med at tage p-piller, da man kan risikere de ikke bliver optaget. Ved du om det passer??

  Svar
  • Nej det har jeg aldrig hørt om. Men vi “bruger” jo heller ikke HUSK. Vi tager det ikke dagligt som kosttilskud. Vi bruger små mængder i bagværk ind imellem. Det tror jeg ikke vi behøver være nervøse for.

   Svar
 14. Hej, jeg elsker dine opskrifter! Dog bruger du ofte æg, og jeg kan ikke tåle æg – har du et forslag til erstatning, så jeg kan bruge endnu flere af dine opskrifter? ØNSKER mig dine bøger :-)

  Svar
 15. min mand savner er godt flutes til weekenden. Når vi har gæster. Har du en god opskrift, vh, Dorte Myhre

  Svar
 16. Hej Janne
  Jeg vil gerne om du kan fortælle mig hvad jeg kan bruge i stedet for yacon sirup, da det ikke kan købes før om ca. 3 uger. Jeg bruger din bøger hver dag og vil gerne bruge de “rigtige råvarer.
  Tak for god inspiration.

  Hilsen
  Helle Hansen

  Svar