Lav grøntsagspasta med spiralizer


Jamen, jeg har længe ønsket mig en spiralizer. Alle andre har tilsyneladende en, og jeg er totalt last mover her.

Jeg har sendt lange øjne efter andres fine, spiraliserede grøntsagspasta og kigget på mit til sammenligning kedelige squashpasta revet med en gulerodskræller.

Men hver gang jeg har kigget på en spiralizer, har jeg bare ikke købt den alligevel. Jeg har ikke lige syntes, at pladsen i skabene var til det, og så er det ligesom bare blevet ved tanken.

Lille håndholdt spiralizer

Mine køkkenskabe levner ikke plads til flere store monstrummer så mit valg faldt på en smart lille håndholdt spiralizer fra GEFU (reklamelink). Den er jeg superfornøjet med.

GEFU spiralizeren er en lille håndholdt tingest, som kan lave to forskellige slags spiraler: en tynd slags og en lidt tykkere slags. Ikke så mange dikkedarer.

Det  er en spiralizer i den simple ende, må man sige. Til gengæld fylder den ikke mere end en tekop. Og for os, der har skabene fyldt med skrammel, er det en formildende omstændighed.

Sådan laver du grøntsagsspiraler

Du drejer bare dine grøntsager ned i tragten, og når du nærmer dig enden, er der et endestykke med en nål i, som du stikker i din grøntsager, og som hjælper med at få skruet grøntsagerne i bund.

Det kan være lidt klodset til at begynde med, men når den får ordentligt fat, fungerer det fint.

På minussiden er, at grøntsagerne skal være eller skæres i aflange stykker, og at der er lidt spild forbundet med det. Spild-delen har vi dog løst ved, at resterne derfra ryger i “juiceboksen” i køleskabet og ryger igennem juiceren næste morgen. Så er vi ligesom ude ovre det.

Spiralizer opskrifter

Jeg har efterhånden rigtig mange opskrifter hvor jeg bruger min spiralizer til at lave grøntsagspasta. Jeg bruger typisk squash, gulerod eller kinaradise til grøntsagspasta. Du kan helt sikkert også godt bruge andre grøntsager og rodfrugter såsom persillerod, rødbede osv.

Se fx disse opskrifter:

I går dyngede jeg mine fine grøntsagsspiraler til med en usexet kødsovs. Men det var altså et lækkert måltid!

Grøntsagsspaghetti maskine

Der findes en del forskellige køkkenmaskiner til at lave grøntsagsspaghetti. Denne her spiralizer er en af dem der fylder mindst. Der findes dog også sådan nogle som står på bordet og hvor man drejer et håndtag. Det kunne fx være denne her model fra OXO (reklamelink) eller denne her som er en elektrisk spiralizer fra WMF (reklamelink).

Derudover findes der også andre små spiralizere end denne her fra GEFU, jeg har dog ikke afprøvet dem. Men der er fx denne her fra OXO, måske er den nemmere at få spiraler ud af hele grøntsagen?

Ofte bruger jeg altså også blot mit juliennejern (reklamelink) det er også super nemt men efterlader også lidt spild. Se fx pasta lavet med juliennejern herunder.

Grøntsags-spaghetti - se de mange muligheder for at lave spaghetti af grøntsager her

Vil du se mere? Så se den lille film her:

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

49 kommentarer til “Lav grøntsagspasta med spiralizer”

Skriv en kommentar

 1. Underligt med den Gefu-spiralizer, det er den værste køkkenting jeg endnu har brugt penge på, den er efter mine mening ikke 250 kr. værd, ikke engang de 200 jeg gav. Hvis man skal lave spiraler til mere end 2 personer, så får man da ondt i armene af at dreje og dreje, og den kan som sagt også kun tage runde aflange grøntsager, gulerod, squash, kinaradiser, og de må jo heller ikke være tykkere end hullet i Gefuen. Desuden er squash’er for bløde til at medfølgende hjælpemiddel dur til at få anvendt hele grøntsagen. Jeg kunne godt have lyst til at købe en spiralizer med drejehåndtag, selv om den fylder en del…
  Som det ses, er jeg godt nok skuffet over Gefu’en, men måske har jeg misforstået brugen af den :-/ selv om den vist kun kan anvendes på een måde :-)

  Svar
  • Jeg må indrømme, at jeg ikke selv helt har det i mig til at kanalisere så meget skuffelse ud i et køkkeninstrument til 200 kr. Mit livssyn må ganske enkelt være for lyst. I stedet ser jeg det, som at man får, hvad man betaler for, og det er i mine øjne klart, at man ikke får det sammme i et billigt, lille håndholdt instrument til 200 kr som man gør i de store maskiner, der koster 800 kr og fylder et halvt køkkenskab. Men det er måske en logik, jeg er alene om at se.

   GEFU spiralizeren har fungeret rigtig fint for mig, som har skabene fyldt med andre køkkenmaskiner og ikke har plads til flere. Jeg er dog for nyligt gået over til at bruge en julienneskærer i stedet. Jeg synes ganske enkelt, den laver flottere spiraler, men der er også spild (som jeg juicer efterfølgende) så heller ikke her vokser træerne ind i himlen. Og det er ok.

   Svar
 2. Hej Lene

  Det er korrekt at du kan få Spirelli i Danmark. Den er til salg i alle de store isenkramkæder, specialbutikker, varehuse og i en række webshops.
  Du skal dog sikre dig at du køber en original, hvis du køber udenfor de almindelige salgskanaler. Der har desværre været et par piratkopier i omløb på dealsites, markeder og DBA, hvor du hverken kan være sikker på at de virker eller er fødevaregodkendte – og under alle omstændigheder er de ulovlige og strafbare at sælge.
  Men det er som regel sådan at hvis tilbuddet ser ud til at være for godt til at være sandt – ja så ER det for godt til at være sandt… Der er jo en grund til at alt der bruges til fødevarer skal være godkendt og testet – så køb dit køkkengrej hos en anerkendt forhandler – online eller i en butik – så er du sikker.

  Svar
 3. Hej
  Jeg har forsøgt at bestille via http://www.amazon.co.uk men løber ind i samme problem der er beskrevet tidligere. Jeg er dog lidt stædig og vil have det lykkedes. Jeg vil derfor høre hvordan I har indtastet jeres adresse? Jeg havde nemlig ikke held til at skifte leverandør.

  Håber at det er ok st jeg spørger her

  Svar
  • Pokkers hva? Jeg har hørt at du siden jeg skrev indlægget her er begyndt at kunne købe den i danske webshops, så det var måske en idé at undersøge det?

   Svar
 4. Jeg har længe ønsket mig en, og netop en der ikke er for stor. Jeg er dog ret usikker på at bestille fra Amazon. Kan man ikke risikere at ryge i tolden? Kom du til at betale told?

  Svar