Larb er en lun asiatisk salat med masser af smag og lidt bid fra chili. Det er en populær egnsret særligt i Laos, Thailand og Vietnam og fremgangsmåden varierer fra land til land. Jeg har tit spist den i Thailand, hvor den har været en af mine favoritter, fordi den er så nem at forene med at spise Low Carb. Den består nemlig mest af kød.
Low Carb Larb
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g hakket svinekød
- 1-2 tsk chiliflager
- 2 lime
- 2 forårsløg
- 1 skalotteløg
- 1 tsk sødning fx Sukrin Gold
- 2 spsk fiskesovs
- 1/4 tsk hvid peber eller sort
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk koriander
- smagsneutral kokosolie til stegning
Tilbehør
- 300 g blomkålsris
- 100 g agurk
Sådan gør du
- Snit skalotteløget fint.
- Snit forårsløgene helt fint.
- Varm en pande med lidt kokosolie op, til den er brandvarm.
- Tilsæt kødet, findel det og steg det, til det er gennemstegt.
- Tilsæt chiliflager, sødning, fiskesauce, begge slags løg og peber og bland det godt sammen.
- Smag til og juster evt. med mere fiskesauce og lime.
- Pil mynte og koriander af stilkene og drys over ved servering.
- Skær agurken i tynde skiver og server den til salaten sammen med blomkålsris.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Larb – lækker Low Carb salat
Larb er supernem at lave Low Carb/Keto. Jeg har lavet den med svinekød her, men den kan også laves med hakket oksekød eller finthakket kylling, eller endda svampe eller fisk som er blandet med chili og mynte. Vigtigt for smagen er også fiskesovs og masser af lime.
Jeg har lavet den med blomkålsris så den på den måde får lidt grønt til og kommer tættere et helt måltid. Det bliver dog en anelse magert. Er du supertjekket, kan du servere den med Keto ‘sticky rice’. Det vil gøre den lidt mere mættende.
Thailand – savner ferierne og maden
Det føles så afsindigt forkælet at savne at holde ferie, imens andre mennesker er på flugt fra deres land under angreb. Men måske er det bare vilkårene i en verden som vores.
Vi har været i Thailand mange gange og følte os egentlig færdige med Thailand som destination. Men nu hvor vi ikke har rejst (langt) i 2 år, er der alligevel noget, der trækker. Jeg har svært ved at holde fri sådan som mit job er, men der er noget med at være i en anden tidszone, der hjælper lidt på det. Samtidig er der noget med varmen, der slår mig fuldstændig ud og tvinger mig ned i gear.
Well.. desværre er der ingen planer om oversøiske rejser lige foreløbigt, så for nu bliver det ved drømmene.
Og så må jeg jo bare blive bedre til at lave thai-mad herhjemme. Denne Low Carb Larb kan give et lille plaster på såret.
Lige et par klatter mayonnaise med shirachichilli klæder retten rigtigt godt – og så får man lidt fedt også :)
Helt sikkert ikke sidste gang, den kommer på menuen 😋
Det lyder lækkert og skal da helt klart prøves. ( Måske) Jeg har ledt lidt , men har ikke fundet. Er der gluten i fiskesovs. Det er der i østerssovs, og jeg må bare være sikker?
Nej ingen gluten i fiskesauce👍🏼
Mums det var godt og passede stort set til det der var i køleskabet 👍 og pludselig blev kedeligt oksekød til lækker mad på en regnfuld torsdag👍Tak
Nøjagtigt det samme her. Har spist det tre dage i træk nu😅
Uhmmmm lækkert, nem dagens aftensmad.
Lidt vinter rejse har du da haft for ikke så længe siden. Dejlige Malaga og husjagt. Det lignede en skøn ferie med mine læser øjne 😉
Åh ja, det var det såmænd også. Det billederne ikke viser er at størstedelen af tiden på de ture er tilbragt i en bil og at afslapning i solen er noget, man lige snyder sig til i pauserne. Ikke ligefrem sådan at man kommer hjem sprængfyldt med ny energi.