Lapin à la moutarde au four (ovnstegt kanin i sennep)


I aften var der kanin på menuen, og det var jeg altså noget spændt på. Jeg havde voldlæst franske madblogs (og ps: dem er der altså også mange af) for inspiration. Et sammenkog af alle disse, gav mig denne ret, som smagte fremragende. God mør kanin og god cremet sauce med tydelig smag af sennep.

Kanin i lækker sennepssauce

Kanin er en sjælden gæst på middagsbordet. Her serveret i en lækker, cremet sennepssauce med grøntsager til blev det et virkelig dejligt måltid. Ikke helt så dejligt, som hvis vi havde spist det i Frankrig, men du ved, man jo tage hvad man kan få ;-)

Lapin à la moutarde au four (ovnstegt kanin i sennep)

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
45 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Brun kaninstykkerne i smør/ kokosolie sammen med hvidløg og skalotteløg. Jeg måtte tage dem af flere omgange og lægge dem over i et stort ovnfast fad lidt efter lidt. Kaninerne fik lidt maldonsalt og timian.
 • Gulerødder i tern og champignon i halve blev fordelt i det ovnfaste fad sammen med kaninerne. 
 • Til sidst rørte jeg hvidvin, fløde, bouillon og sennep sammen og gav det et hurtigt opkog i sauterpanden sammen med havremelet.
 • Herefter hældte jeg det over kaninen og grøntsagerne og lod  hele herligheden få 30-40 min. i ovn ved 180 grader.
 • De sidste 5 min kastede jeg en håndfuld bælgede ærter ind over retten, og da den kom ud fik den et drys persille.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Aaah smagen af Frankrig. La France. Mit andet hjemland. Godt der kun er få uger til vi vender snuden derned.

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Lapin à la moutarde au four (ovnstegt kanin i sennep)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. Jeg holder kaniner og er meget interesseret i alt hvad du ved om lækre kanin retter. Hvordan er kanin i forhold til fjerkræ relateret til LCHF?
  Mvh John

  Svar
  • Ikke andet end at kanin er en lige så fin proteinkilde som fjerkræ og de andre. Men dog noget sværere at anskaffe sig for os almindelige mennesker ;-)

   Svar