I aften var der kanin på menuen, og det var jeg altså noget spændt på. Jeg havde voldlæst franske madblogs (og ps: dem er der altså også mange af) for inspiration. Et sammenkog af alle disse, gav mig denne ret, som smagte fremragende. God mør kanin og god cremet sauce med tydelig smag af sennep.
Lapin à la moutarde au four (ovnstegt kanin i sennep)
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 kg kanin jeg brugte nogle udskårne stykker, i alt 1 kilo
- 50 g skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 300 g gulerødder
- 250 g markchampignon
- 2 glas hvidvin
- 2 dl fløde
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk dijonsennep
- lidt glutenfrit havremel men andre typer kan også bruges
Sådan gør du
- Brun kaninstykkerne i smør/ kokosolie sammen med hvidløg og skalotteløg. Jeg måtte tage dem af flere omgange og lægge dem over i et stort ovnfast fad lidt efter lidt. Kaninerne fik lidt maldonsalt og timian.
- Gulerødder i tern og champignon i halve blev fordelt i det ovnfaste fad sammen med kaninerne.
- Til sidst rørte jeg hvidvin, fløde, bouillon og sennep sammen og gav det et hurtigt opkog i sauterpanden sammen med havremelet.
- Herefter hældte jeg det over kaninen og grøntsagerne og lod hele herligheden få 30-40 min. i ovn ved 180 grader.
- De sidste 5 min kastede jeg en håndfuld bælgede ærter ind over retten, og da den kom ud fik den et drys persille.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kanin i lækker sennepssauce
Kanin er en sjælden gæst på middagsbordet. Her serveret i en lækker, cremet sennepssauce med grøntsager til blev det et virkelig dejligt måltid. Ikke helt så dejligt, som hvis vi havde spist det i Frankrig, men du ved, man jo tage hvad man kan få ;-)
Aaah smagen af Frankrig. La France. Mit andet hjemland. Godt der kun er få uger til vi vender snuden derned.
Hvad servere du til kanin ?
Åh denne opskrift er fra 2011 så det kan jeg ærligt talt ikke huske. Men formentlig en grøntsagsret. Du kan finde alverdens lækkert grønt tilbehør her: https://www.madbanditten.dk/opskrifter/tilbehor/
Hej Jane. Jeg holder kaniner og er meget interesseret i alt hvad du ved om lækre kanin retter. Hvordan er kanin i forhold til fjerkræ relateret til LCHF?
Mvh John
Ikke andet end at kanin er en lige så fin proteinkilde som fjerkræ og de andre. Men dog noget sværere at anskaffe sig for os almindelige mennesker ;-)
uhh, det ser skønt ud. Jeg skal snuse mere rundt på din blog, kan jeg se:-)
Kh Marianne