Langtidssimret ragu


Langtidssimret ragu er en virkelig dejlig simreret serveret med squashspaghetti og parmesan på toppen. Jeg har valgt at lave retten i ovnen, men du kan også sagtens lade den stå og simre på komfuret, hvis din gryde ikke kan gå i ovnen.

Langtidssimret ragu

Langtidssimret ragu

Føj til favoritter Udskriv Pin
Klassisk italiensk gryderet
4
|
2 timer

Ingredienser

Tilbehør

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 180 grader.
 • Skær kødet i (meget) store tern.
 • Kom olie i en gryde og varm det godt op.
 • Brun kødet af, evt.over et par omgange så det bliver ordentligt brunet. Læg kødet til side et øjeblik.
 • Tilsæt evt. lidt mere olie og sauter løg og hvidløg til løget er blevet klart i farven, tilsæt selleri og gulerod og lad det stege med i et minuts tid.
 • Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt resten af ingredienserne.
 • Lad det koge op, kom låg på og sæt gryden i ovnen i ca. 2 timer til kødet er mørt og nemt kan trækkes fra hinanden.
 • Smag til med salt og peber og evt. lidt sødning.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Ragu eller ragout?

Jeg blev helt i tvivl, da jeg skulle finde et navn til denne opskrift på langtidssimret ragù, om hvad forskellen er på ragu og ragout?

Men Google er min ven og fortalte mig, at ragù og ragout faktisk er det samme. Det betyder gryderet. Det første er det italienske navn og det andet det franske.

Den bedst kendte italienske ragu er naturligvis bolognesen. Ragu alla bolognese. Og denne her simreret er åbenbart den rigtige måde at lave italiensk klassisk bolognese på? Ret mig lige, hvis jeg tager helt fejl. I stedet for hakket oksekød, som vi ellers normalt bruger i Danmark, har jeg brugt bov, men du kan også bruge tykkam eller spidsbryst. En glimrende måde at få brugt nogle af de lidt sværere udskæringer også.

Høkasse metoden til simremad

I stedet for ovnen kan du også vælge at tage høkasse metoden i brug ved simreretterne. Metoden er nok bedst kendt fra risengrød. Men det handler om at udnytte eftervarmen til at tilberede retten færdig. Når alle ingredienserne er tilsat og kogt op, skal gryden i en “høkasse”. Og her kan den så simre færdig. Jeg har dog ikke prøvet det med denne her ret, så du skal nok prøve dig lidt frem i forhold til tilberedningstid.

Samtidig vil jeg lige for god ordens skyld nævne, at det altså er på eget ansvar, hvis du vælger at bruge høkassemetoden. Der er nemlig en risiko for at udvikle bakterier, hvis retten ikke køles hurtigt nok ned. Så det er vigtigt at den er godt pakket ind og holder varmen, indtil retten er færdig.

Således opløftet, ikke? Er det tid til at prøve en lækker ragu? Rigtig god fornøjelse med opskriften.

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Langtidssimret ragu”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Ja det tror jeg faktisk godt men det vil være lidt synd, synes jeg. Lav hellere din culotte efter denne her opskrift: Culotte Så får du det lækreste stykke kød :)

   Svar
 1. Hej Jane
  Mere lækker mad til opskriftssamlingen. Den skal helt sikkert serveres herhjemme. Den må kunne laves i en Crock Pot og ved, at du har enkelte opskrifter lavet i den. Har du et bud på, hvor længe den skal stå i den?

  Kh. Christina

  Svar