Langtidsbagte tomater er egentlig nemme at lave, og de smager jo helt fortryllende som topping på salat. De smager af sol og sommer og får en dejlig sød smag. Og de langtidsbagte tomater, du laver selv, smager altså bedre end dem, du kan købe.
Langtidsbagte tomater med hvidløg og urter
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
1 glas / ca. 10 portioner
- 500 g cherrytomater
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk krydderurter tørrede, fx basilikum, rosmarin, timian, etc.
- evt. sødning
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Halver cherrytomaterne.
- Rør olien sammen med presset hvidløg og krydderier og vend den i tomaterne.
- Opvarm ovnen til ca. 120 grader og giv tomaterne 2½ time. Rod lidt i dem ind imellem og hold øje med dem hen mod slutningen.
- Tag dem ud, lad dem afkøle og opbevar dem i lukket glas.
- Skal du bruge dem samme dag eller dagen efter kan du opbevare dem i en lukket beholder på køkkenbordet, men skal du gemme dem længere, kan du hælde olivenolie over dem i glasset og opbevare dem i køleskab.
- Husk at tage dem ud et par timer før brug, så de får stuetemperatur. Så smager de af mest.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Langtidsbagte tomater – virkelig skøn smag
Disse ovnbagte tomater er virkelig nemme at lave, men de tager tid at lave. Ikke så meget i effektiv arbejdstid, men langtidsbagte tomater skal jo som navnet antyder være længe i ovnen. Og det kræver at du er hjemme så længe. Så det er mere et weekendprojekt end et torsdag-efter-arbejde-projekt.
Jeg prøver altid at have ting i mit køleskab, som kan peppe kedelig hverdagsmad op. Det kan være gode dressinger, dips, fx den gode bearnaisedip, mayonnaise med forskellige smagsvarianter, aioli, pesto, oliventapenade eller fx disse langtidsbagte tomater.
Jeg kan ikke bruge timevis på at lave mad hver dag, og derfor er det rart med nogle nemme løsninger.
Ovnbagte tomater som værtindegave
Da min far boede i Danmark, gav jeg ham og hans kone tit et glas langtidsbagte tomater i værtsgave, når vi skulle hjem og spise middag hos dem. Jeg synes selv, det er så dejligt, når folk har hjemmelavede ting med. Og et glas med disse lækre tomater kan alle bruge og det kan holde sig ganske længe i køleskabet også.
Måske en idé næste gang du skal i byen? Du kan jo binde en sløjfe om glasset og printe opskriften ud og vedlægge.
Jeg tænker lidt, hvad med at vaske glassene i atamon og så komme olie i glasset sammen med tomaterne, så burde de da kunne holde noget længere:)
Det lyder som en god idé!
Netto har glassene på tilbud i denne uge – fik hamstret en del i søndags. Fik også kigget på din lækre bog … nu skal jeg så bare i gang med LCHF. Er SÅ glad for at ha’ “fundet” dig.
Hej Jane,
Jeg har så tit kigget på dine lækre billeder og også tit spottet disse smukke glas som dips mv. ofte serveres i. Må jeg spørge hvor de er fra? Det ser ud til at de også kan patentlukkes, er det rigtigt, for i så fald er det jo sindsygt smart?
På forhånd tak for hjælpen! Og tak for en fin blog.
Glassene er fra WECK og de findes rigtigt nok med patentlåg. Netto har haft dem i en periode :-)
Nigella Lawson laver en udgave af dem som hun kalder månetørrede tomater. De laves som dine og sættes i en 225 gr. varm ovn om aften – ovnen slukkes og tomaterne bliver bagt ved eftervarmen. Næste morgen er er der månetørrede tomater :-)
Det var da en super måde at lave dem på. Tak for tippet!
Hvor ser de gode ud :) hvor længe har su haft dem til at stå i køleskabet?
Jeg har dem en uges tid. Sådan et glas bliver jo hurtigt spist :-)
Hvor langtid ville de kunne holde i køleskabet?
De holder vel en uges tid vil jeg tro :-)
Uhm! Det er lige mig. Jeg elsker langtidsbagte tomater og andet grønt. Det får en super smag på denne måde. Tænker om ikke man kunne tilsætte lidt ekstra olie lige inden de sættes i køleskabet :-)
Jo, det kan du helt sikkert. Så holder de sikkert også længere. :-)
Hvis det skal holde længe, skal man lige skolde glasset og/eller sjaske lidt Atamon rundt i glasset først.
Fed blog i øvrigt. Købte din første bog i Bilka forleden, og er helt vild med den. Har egentlig kørt efter Thomas Rodes palæo bøger i et stykke tid, og egentlig minder den kost meget om LCHF, dog med nogle få forskelle. Hovedformålet med dem begge er dog, at reducere i sukkeret, så man skal leve meget mere af protein og fedt.
Anyway, så synes jeg reglerne er knap så strikse i LCHF, og er nok mere tilbøjelig til, at gå den ved.
Jeg har dog allerede tabt mig 3kg på stenalderkosten, men vil nu gerne smide 5kg mere.
Tak for den fede inspiration. Glæder mig til at læse den nye bog, du lige har udgivet.