Lammeskank med blomkålsmos


Lammeskank kræver lidt tid og tålmodighed i tilberedningen, men som tak får du til gengæld det lækreste og møreste og mest velsmagende kød. Server lammeskanken med blomkålsmos for et gudommeligt måltid i vinterhalvåret.

Lammeskank med blomkålsmos

Føj til favoritter Udskriv Pin
Det lækreste og møreste kød, som absolut er ventetiden værd.
4
|
2 timer 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Brun lammeskankene godt af i olie, i en stor gryde. Gerne over to gange.
  • Læg dem til side et øjeblik.
  • Tilsæt smør til olien og sauter løg og hvidløg, til de er klare i farven.
  • Tilsæt gulerod og selleri og sauter videre i et minuts tid.
  • Kom skankene tilbage i gryden og hæld resten af ingredienserne på.
  • Læg låg på gryden.
  • Sæt gryden i ovnen i ca. 2 timer indtil kødet er mørt. Eller lad den stå og simre på komfuret.
  • Smag til med salt og peber og evt. lidt sødning og server med blomkålsmos og fx lidt grønne bønner.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lammeskank med blomkålsmos

Det er ikke fordi selve arbejdstiden er lang i denne opskrift på lammeskank, for når først den lige er klargjort, skal den have lov at simre i fred i et par timer. Det eneste, du skal huske, er at starte et par timer før forventet spisetid.

Lammeskank er så lækkert, at jeg ikke ville tøve et øjeblik med at servere det til gæster. Jeg har serveret den med blomkålsmos. Er du ok med lidt ekstra kulhydrater, er knoldsellerimos også virkelig lækkert til.

Er du lidt tilbageholdende med lam, kan du overveje en lækker svineskank i stedet. Det smager også fuldstændig fortræffeligt.

Lammeskank - opskrift på braiseret lammeskank med smørmørt kød

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Lammeskank med blomkålsmos”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Jane
    I opskriften oven for skriver du at man skal opvarme ovnen?
    Bruges der ikke kun gryde til opskriften?
    God dag:-)
    VH Agnete

    Svar