Lammeskank kræver lidt tid og tålmodighed i tilberedningen, men som tak får du til gengæld det lækreste og møreste og mest velsmagende kød. Server lammeskanken med blomkålsmos for et gudommeligt måltid i vinterhalvåret.
Lammeskank med blomkålsmos
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 kg lammeskank beregn 1 stk (ca. 450 g) pr. person afhængigt af størrelse
- 50 g løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 120 g bladselleri finthakket
- 200 g gulerødder finthakket
- 0,5 liter oksebouillon fx din hjemmelavede
- 400 ml tomatpassata / mosede tomater eller hakkede tomater
- 2,5 dl rødvin
- sødning kan udelades
- smør til stegning
- frisk timian
- frisk rosmarin
- salt og friskkværnet peber
- 800 g blomkål til blomkålsmos, find din favorit her
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 175 grader.
- Brun lammeskankene godt af i olie, i en stor gryde. Gerne over to gange.
- Læg dem til side et øjeblik.
- Tilsæt smør til olien og sauter løg og hvidløg, til de er klare i farven.
- Tilsæt gulerod og selleri og sauter videre i et minuts tid.
- Kom skankene tilbage i gryden og hæld resten af ingredienserne på.
- Læg låg på gryden.
- Sæt gryden i ovnen i ca. 2 timer indtil kødet er mørt. Eller lad den stå og simre på komfuret.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt sødning og server med blomkålsmos og fx lidt grønne bønner.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lammeskank med blomkålsmos
Det er ikke fordi selve arbejdstiden er lang i denne opskrift på lammeskank, for når først den lige er klargjort, skal den have lov at simre i fred i et par timer. Det eneste, du skal huske, er at starte et par timer før forventet spisetid.
Lammeskank er så lækkert, at jeg ikke ville tøve et øjeblik med at servere det til gæster. Jeg har serveret den med blomkålsmos. Er du ok med lidt ekstra kulhydrater, er knoldsellerimos også virkelig lækkert til.
Er du lidt tilbageholdende med lam, kan du overveje en lækker svineskank i stedet. Det smager også fuldstændig fortræffeligt.
Kære Jane
I opskriften oven for skriver du at man skal opvarme ovnen?
Bruges der ikke kun gryde til opskriften?
God dag:-)
VH Agnete
Hej Agnete
Jo, men som du kan læse i vejledningsteksten sætter jeg gryden i ovnen.