Lammekrone er et fantastisk alternativ til lammekølle. Lammekrone er både lækkert og mørt kød og en super elegant servering. Her får du en skøn sennepsmarineret lammekrone med urtepanering og så har jeg lavet noget super simpelt tilbehør nemlig en lun salat af ovnbagt broccolini, asparges og tomat med pinjekerner.
Okay, et lækkert måltid, hva?
Hvad er lammekrone?
Lammekronen er en udskæring fra ryggen af dyret. Kødet sidder på ribbenene og typisk steger man hele stykket for så at skære det ud inden servering. Beregn ca. 2 ben pr. person.
Kødet på lammekronen er super mørt og skal helst kun steges rosa, gå efter en kernetemperatur på omkring 64-65 grader. Selvom lammekrone er lidt i den dyre ende prismæssigt, synes jeg det er alle pengene værd.

Lammekrone
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 700 g lammekrone beregn ca. 2 ben pr. person
- Olivenolie
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
Sennepsmarinade
- 2 spsk sennep
- 2 tsk sukrin gold
Urteblanding
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld rosmarin
- 1 håndfuld mynte
- 40 g pistacienødder pinjekerner, mandler eller lign.
- 2 fed hvidløg
- 1 citron skallen herfra
Lun salat
- 200 g broccolini
- 200 g grønne asparges
- 200 g cherrytomater
- 30 g pinjekerner
- citronsaft
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Snit tern med en skarp kniv i fedtet på lammekronen, undgå at skære helt igennem ned til kødet.
- Gnid lammekronen med olivenolie og drys med salt og peber.
- Læg den i et ovnfast fad med fedtsiden nedad. Steg i ca. 14 minutter.
- Rør sennep og sukrin sammen og pensl lammekronen med blandingen.
- Hak krydderurterne, pistacie og hvidløg fint i en minihakker. Riv citronskallen og kom det i blandingen sammen med salt og peber.
- Fordel urteblandingen på hele lammekronen.
- Steg videre i ca. 10 minutter, til den er rosa indeni (ca. 60 grader). Lad lammekronen hvile ca. 10 minutter inden udskæring.
Lun salat med broccolini, asparges og tomat
- Knæk enderne af aspargesene.
- Læg tomaterne i et ovnfast fad og bland med olivenolie, salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter.
- Tag fadet ud og kom broccolini og asparges ved, giv det evt. lidt ekstra olie.
- Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 8-10 minutter til asparges og broccolini er akkurat møre.
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de har fået lidt farve. Drys over grøntsagerne inden servering og pres lidt citronsaft udover.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Flere lækre opskrifter med lam
Mange spiser mest lam til påske og måske er det i virkeligheden også fordi lam har en lidt særegen smag, som ikke alle er så vilde med og måske er det også fordi udvalget af lam i supermarkederne generelt er lidt fattigt. Ofte skal man i frysedisken for at finde det. Dette tæller jo også for at man får et forhold til sin lokale slagter eller at man begynder at handle hos nogle af de små kødproducenter, der findes rundt i Danmark. Ofte får man virkelig god kvalitet på den måde og der er noget sympatisk ved at købe sit kød direkte fra landmanden.
Er du ny til lam, er lammeculotte eller lammekotelet (druknet i hvidløgssmør) et godt sted at starte. Det smager ikke så uldent. Og hvis du har mod på det, så prøv også en lækker lammeskank eller selvfølgelig den store lammekølle.
Lammekrone til hverdag og gæster
Hvis du (og dine gæster) kan lide lam, er lam en lækker og lidt mere elegant servering til gæster. Men måske fint lige at sikre sig at alle kan lide det. Lammekrone er i hvert fald lækker gæstemad og den ser endda virkelig lækker og indbydende ud på bordet også.
0 kommentarer til “Lammekrone med lun salat”