Lammekoteletter er et fint alternativ til lammekøllen til dem, der enten ikke har mod på at prøve kræfter med det voldsomme stykke kød eller til dem, som bare slet ikke skal være så mange i påsken, at de kan nå at spise sig igennem en hel lammekølle.
Lammekoteletter med rosmarin-hvidløgssmør
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g lamme koteletter ca. 4 stk
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Rosmarin-hvidløgssmør
- 75 g blødt smør
- 1 spsk frisk rosmarin hakket
- 2 fed hvidløg hakket
- 1 håndfuld frisk persille hakket
- 1 tsk citronskal fra økologisk citron revet
Sådan gør du
- Rør smør med rosmarin, persille, hvidløg og citronskal. Giv det evt. lidt ekstra salt.
- Er der urtesmør i overskud, kan du putte det i smørbrikker eller rulle det i bagepapir og opbevare det i køleskab.
- Opvarm fedtstof på panden og steg lammekoteletterne i ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nogle gange kan man være heldig at finde lammekoteletter i supermarkederne, men ellers må man en tur til slagteren.
Jeg rørte en virkelig lækker urtesmør til med rosmarin, persille og godt med hvidløg. Når man kan lade sådan en smør smelte ud over sit kød, behøver man ingen sovs.
Nederst i indlægget giver jeg lidt forskellige forslag til, hvad I kan spise til lammekoteletterne.
Se også: Sunde opskrifter til påskebordet
I morgen tager jeg på påskeferie. Destinationen er skønne Aarhus. Vega og jeg tager på pigedag torsdag, fredag kommer drengene, og vi skal til fødselsdag hos min mor, og lørdag står den på påskefrokost med mit gamle Aarhus-slæng og alle deres børn.
LÆKRE FORSLAG TIL TILBEHØR:
Grillet spidskål med brunet smør og hasselnødder
Bønnefritter (altid godt jo!)
Broccolifritter (også altid godt!)
0 kommentarer til “Lammekoteletter med rosmarin-hvidløgssmør”