Denne opskrift på lammekølle er nem og smager fantastisk. Og ingen påske uden lammekølle, vel? Derfor får du her en lækker opskrift på en klassisk lammekølle med masser af hvidløg og rosmarin! Det smager jo så englene synger! Hvis du vil prøve med et lidt frækt twist, kan du rive noget frisk ingefær og gnide det ind i lammekødet. Også virkelig lækkert!
Ingredienser
- 2 kg lammekølle
- 6 fed hvidløg
- frisk rosmarin frisk eller tørret
- salt
Sådan gør du
- Forberedelserne starter allerede om morgenen/formiddagen. Men bare rolig. Det kræver ikke meget arbejde, og lammekøllen kommer til at passe sig selv det meste af dagen.
- Skær hvidløg i fine skiver. Prik huller ned i lammekøllen med en skarp kniv på begge sider og prop hvidløgsskiverne heri. Det giver super smag til kødet.
- Drys med salt og rosmarin og læg lammekøllen i et stort, smurt ovnfast fad. Sæt den tilbage i køleskabet og lad den hygge sig der.
- Opvarm ovnen til 150 grader. Lammekøllen skal have 2,5-3 timer i ovnen, så tæl baglæns fra din ønskede spisetid.
- Sæt fadet med lammekøllen i ovnen og hæld ca. 1,5 dl kogende vand i bunden af fadet. Hold øje med at den ikke tørrer ud og hæld lidt ekstra vand i, hvis den gør.
- Cirka en gang i timen, tager du en skefuld stegesky fra bunden af fadet og hælder over lammekøllen.
- Steg lammekøllen i ovnen i ca. 2,5-3 timer. Tag ud og skær skiver af det møre kød.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lammekølle – nemmere end du tror
Jeg ved, at mange kan blive lidt skræmte ved tanken om at skulle håndtere dette store underlige stykke kød, og derfor hurtigt styrer udenom til fordel for nogle mere overkommelige kødstykker, men det er synd, for det er faktisk virkelig nemt. Som i virkelig, virkelig nemt.
Der skal gå virkelig meget galt for ikke at lykkes her, vil jeg sige, så kast dig bare ud i det!
Hvad spiser man som tilbehør til lam?
Vi fik en lækker syrlig blomkålssalat og en masse aioli til. Find opskriften her: Syrlig blomkålssalat – perfekt tilbehør til påskelam
Jeg har også samlet en masse gode forslag her: Påskelam og tilbehør til påskemiddagen
Skal lave lammekølle på fredag. Min er udbenet, så vil spørge om stegetiden er den samme, som med benet i? Den vejer 2 kg.
Det ved jeg faktisk ikke. Ofte skal kød uden ben jo have kortere tid. Jeg har netop lavet en note om at jeg skal lave en opskrift med udbenet lammekølle. Jeg tror du for en sikkerheds skyld lige skal tjekke opskrifter på det❤️
Altså er jeg uforstående over 1,5 l vand i fadet. Min lammekølle så kedeligt ud. Jeg har fjernet al den vand og skruede op til 220 grader til sidst for at få en brun og sprød kød. Dårlig opskrift.
Men er det fair at bede dig læse opskriften korrekt? Der står jo 1,5 dl. Ikke 1,5 liter.
Der står 1,5 dl, ikke 1,5 liter. Har prøvet opskriften flere gange, den er rigtig god.
Hej
Tak for Go opskrift.. men undre mig når der står at man tilsætter 1.5 dl vand til fadet som kan stort og småt ja en bradepande…?Misforstår jeg noget?
Jeg forstår ikke dit spørgsmål🤷🏻♀️
Første gang jeg har lavet lam, og det blev rigtig godt. Skønt med Rosmarin og hvidløg, og en dejlig måde at spise kød på.
Selv de små smovsede masser af mørt kød.
Jeg tog 30 min af stegetiden, da min kølle var noget mindre i din opskrift, og skruede op på 180 de sidste 30 min da jeg havde kartofler og blomkål i ved siden af😊.
Det ville ellers være en stor hjælp hvis temperaturen i kødet skrives med, jeg skulle igennem flere artikler for at finde ud af hvilken temperatur kødet skal have indvendigt.
Fint men jeg kan ikke se opskriften, på grund af reklamer. 😉
Rigtig ærgerligt!
Årh pokkers. Det er selvfølgelig en fejl. Jeg har ingen reklamer, der dækker så det vil være en stor hjælp hvis du vil sende skærmbillede til support@madbanditten.dk Så kan jeg fejlmelde annoncen til mediebureauet nemlig og få den rettet eller fjernet.
Bedste længe – god lammekølle, blev formidabel og meget velsmagende. Serveret med bl.a. syrlig blomkålssalat. Meget vellykket
Jeg er nød til at sige, at det gang på gang slår mig, at folk rundt bordet sidder og siger gode spise lyde og er glade. Ved mit bord sidder både helt små børn, unge mennesker og helt voksne – jeg finder det meget let at tilpasse madbandittens opskrifter til alle munde og behov. Tilføjer gerne et udvalg af ekstra fingergrønt mm.
Tusind tak. Hvor er det sødt af dig at skrive❤️
Hej
Er der en bestemt måde kødet skal skæres på?
Jeg plejer at skære helt tynde skiver langs siden, hvis man kan sige det sådan. Jeg ved faktisk ikke om der er en best practise her…
Jeg er i tvivl om, hvad der hører til en portion mængdemæssigt. Jeg skal jo ikke spise 673 kcal lammekød til middag!
Ej det kan jeg godt se bliver for voldsomt. Det er altid svært at beregne hele kødstykker med ben. Jeg har prøvet at lave beregningen om. Her har jeg estimeret ca. 200 g kød pr. person. Det tror jeg er mere realistisk.
Tusind tak. Jeg var mæt efter 150 gr, med din tzatziki opskrift – du havde ret i det med dild – og en oopsie til blev det et fuldt mættende måltid.
150 grader, traditional eller varmluft?
Altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft
Hvad kan du anbefale af lækker dip/sovs til køllen? :-)
Vi plejer faktisk ikke at få den slags til. Vi plejer at få denne friske og syrlige blomkålssalat. Den giver superfint modspil til det lækre lammekød.
Hej CM.
Et altid sikkert “hit” her – til både lam og okse – er følgende…:
– Et par “baguete”/flüte fra supermarkedet.
– Skær skiver på ca. 1-1½ cm
– Med pensel, smøres brødet med olivenolie OG et godt lag pesto (grøn eller rød – du bestemmer selv)
– En skive gedeost (den billige “rulle” fra Netto er yderst fin – ikke noget fancy er nødvendigt)
– Slut af med en halv Cherry-tomat på toppen
Smid banditterne i ovnen ved 150-180 grader (ca. 15-20 min) – når osten begynder at smelte, kan de tages ud og serveres. De smager HIMMELSK både varme og lune.
Jeg ved at mange væmmes ved tanken om gedeost – men prøv det – du vil ikke fortryde det…!
//Lau
Mums hvor var den lækker og også blomkålssalaten med små tomater. Ikke sidste gang den er på menuen hos os ?
Har lige lavet dette med et lile twist: lammet blev forsynet med rosmarin og syltet citron foruden hvidløg i de små snit. Kan klar anbefales. Virkelig velsmagende og saftigt.
Vi fik stegt polenta og en salat med masser af mynte som tilbehør samt en god sauce.
Hvor lyder det fantastisk. Tak for tippet, Pia!
Hej Jane, sætter du ovnen på 150 graders varmluft eller almindelig ovn?
Altid almindelig ovn medmindre der specifikt står ‘varmluft’. Og nu glæder jeg mig helt til lammekølle. Uhm, elsker det!
Hej, må da helt klart prøve denne opskrift på lam
God påske
Annette