Lammekølle med hvidløg og rosmarin


Denne opskrift på lammekølle er nem og smager fantastisk. Og ingen påske uden lammekølle, vel? Derfor får du her en lækker opskrift på en klassisk lammekølle med masser af hvidløg og rosmarin! Det smager jo så englene synger! Hvis du vil prøve med et lidt frækt twist, kan du rive noget frisk ingefær og gnide det ind i lammekødet. Også virkelig lækkert!

Lammekølle med hvidløg og rosmarin

Lammekølle med hvidløg og rosmarin

4.67 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
3 t

Ingredienser

Sådan gør du

  • Forberedelserne starter allerede om morgenen/formiddagen. Men bare rolig. Det kræver ikke meget arbejde, og lammekøllen kommer til at passe sig selv det meste af dagen.
  • Skær hvidløg i fine skiver. Prik huller ned i lammekøllen med en skarp kniv på begge sider og prop hvidløgsskiverne heri. Det giver super smag til kødet.
  • Drys med salt og rosmarin og læg lammekøllen i et stort, smurt ovnfast fad. Sæt den tilbage i køleskabet og lad den hygge sig der.
  • Opvarm ovnen til 150 grader. Lammekøllen skal have 2,5-3 timer i ovnen, så tæl baglæns fra din ønskede spisetid.
  • Sæt fadet med lammekøllen i ovnen og hæld ca. 1,5 dl kogende vand i bunden af fadet. Hold øje med at den ikke tørrer ud og hæld lidt ekstra vand i, hvis den gør.
  • Cirka en gang i timen, tager du en skefuld stegesky fra bunden af fadet og hælder over lammekøllen.
  • Steg lammekøllen i ovnen i ca. 2,5-3 timer.  Tag ud og skær skiver af det møre kød.

Noter

Jeg estimerer ca. 200 g kød pr. person.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lammekølle – nemmere end du tror

Jeg ved, at mange kan blive lidt skræmte ved tanken om at skulle håndtere dette store underlige stykke kød, og derfor hurtigt styrer udenom til fordel for nogle mere overkommelige kødstykker, men det er synd, for det er faktisk virkelig nemt. Som i virkelig, virkelig nemt.

Der skal gå virkelig meget galt for ikke at lykkes her, vil jeg sige, så kast dig bare ud i det!

Hvad spiser man som tilbehør til lam?

Vi fik en lækker syrlig blomkålssalat og en masse aioli til. Find opskriften her: Syrlig blomkålssalat – perfekt tilbehør til påskelam

Jeg har også samlet en masse gode forslag her: Påskelam og tilbehør til påskemiddagen

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - lækker opskrift på påskelam --> Madbanditten.dk

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Lammekølle med hvidløg og rosmarin”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Årh pokkers. Det er selvfølgelig en fejl. Jeg har ingen reklamer, der dækker så det vil være en stor hjælp hvis du vil sende skærmbillede til support@madbanditten.dk Så kan jeg fejlmelde annoncen til mediebureauet nemlig og få den rettet eller fjernet.

      Svar
  1. 5 stjerner
    Bedste længe – god lammekølle, blev formidabel og meget velsmagende. Serveret med bl.a. syrlig blomkålssalat. Meget vellykket

    Jeg er nød til at sige, at det gang på gang slår mig, at folk rundt bordet sidder og siger gode spise lyde og er glade. Ved mit bord sidder både helt små børn, unge mennesker og helt voksne – jeg finder det meget let at tilpasse madbandittens opskrifter til alle munde og behov. Tilføjer gerne et udvalg af ekstra fingergrønt mm.

    Svar
    • Jeg plejer at skære helt tynde skiver langs siden, hvis man kan sige det sådan. Jeg ved faktisk ikke om der er en best practise her…

      Svar
  2. 5 stjerner
    Jeg er i tvivl om, hvad der hører til en portion mængdemæssigt. Jeg skal jo ikke spise 673 kcal lammekød til middag!

    Svar
    • Ej det kan jeg godt se bliver for voldsomt. Det er altid svært at beregne hele kødstykker med ben. Jeg har prøvet at lave beregningen om. Her har jeg estimeret ca. 200 g kød pr. person. Det tror jeg er mere realistisk.

      Svar
      • Tusind tak. Jeg var mæt efter 150 gr, med din tzatziki opskrift – du havde ret i det med dild – og en oopsie til blev det et fuldt mættende måltid.

        Svar
  3. Mums hvor var den lækker og også blomkålssalaten med små tomater. Ikke sidste gang den er på menuen hos os ?

    Svar
  4. Har lige lavet dette med et lile twist: lammet blev forsynet med rosmarin og syltet citron foruden hvidløg i de små snit. Kan klar anbefales. Virkelig velsmagende og saftigt.
    Vi fik stegt polenta og en salat med masser af mynte som tilbehør samt en god sauce.

    Svar
    • Altid almindelig ovn medmindre der specifikt står ‘varmluft’. Og nu glæder jeg mig helt til lammekølle. Uhm, elsker det!

      Svar