Denne laksetatar med avokado, æble, dild og cremefraiche er en af mine yndlingsretter, når det er varmt. Den er kølig og svalende men stadig super velsmagende og mættende. Jeg veksler mellem at lave den med rå laks og en enkelt gang har jeg lavet den med varmrøget (islandsk) laks, og begge dele har været nemt og dejligt.
Laksetatar med avokado, æble, dild og cremefraiche
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 150 g laks der har været frosset i mindst 24 timer*
- 25 g rødløg
- 50 g grønt æble de syrlige
- 50 g avokado
- frisk dild rigeligt af det
- 25 g cremefraiche 38%
- 1 tsk sennep
- 0,5 lime saften herfra (eller en smule citronsaft)
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær den stadigt semi-frosne laks i små tern og lad dem tø helt op i køleskab.
- Hak løg, skær æble og avokado i tern og bland det hele i en skål. Hak dild og bland det i også.
- Bland laksestykkerne i.
- Bland en dressing af cremefraiche, sennep, salt og peber og lime og smag den til, inden du rører den ud i resten.
- Server som den er eller læg lidt grønt salat under.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Laksetatar med avokado
Laksetatar med avokado er jo en superluksus frokost. Ja, det er det i hvert fald for mig. Men faktisk er den lavet på ganske kort tid. Fra min “madklub” køber jeg islandsk laks pakket i portioner på frost, og det gør det faktisk drønnemt at tage et enkelt stykke op og gøre klar til en lækker laksetatar til frokost.
Jeg har brugt lidt æbletern i og det er bare superfrisk og lækkert. Hvis du helst ikke vil bruge æble, kan du bytte det til 1-2 stængler bladselleri. Det giver dig det samme knas men færre kulhydrater.
Kan man bruge frossen vildlaks til laksetataren? :)
Ja selvfølgelig, hvorfor skulle det ikke kunne bruges?
Jeg blev bare i tvivl fordi der står de fleste steder, at frossen laks ikke er af bedste kvalitet, hvis man skal bruge det til laksetatar. Fremfor det man køber friskt og fryser ned inden. Dejligt man kan bruge det, for det er det vi har købt. Tak :)
Nå står der det? Jeg ville tro, det var det samme og vildlaks er jo normalt virkelig lækkert – og supersvært at skaffe fersk. Jeg ville godt turde :)
MUMS MUMS MUMS
Jeg elsker denne ret – jeg har tilføjet lidt sesamolie – det kan altså noget…. i hvertfald for mine smagsløg :-)
Jaa hvor godt. Også kæmpe favorit her!
Hej Jane
Jeg fik lige lyst til at kommentere på denne fantastiske opskrift, som jeg har lavet et par gange, og mine store teenagere elsker den. Så meget, at min 19-årige søn (som ellers næsten aldrig kaster sig ud i madlavning – og hvis han gør, er det oftest fordi, han er blevet bedt om det :D), i forgårs kom og sagde, at han godt ville lave mad i aften. Så han handlede ind og lavede mad, og vi nød endnu engang denne skønne opskrift. Den kan altså noget helt specielt, den ret her :D
De bedste hilsner,
Hanne
Ej hvor er det dejligt at høre. Jeg elsker den virkelig også :)
Hej Jane.
Håber du nyder foråret i Paris :-)
Din laksetatar lyder lækker. Kan man bruge røget laks i stedet for rå laks?
Ha’ et forsat godt ophold i Paris.
Hilsen Helle
Ja, det kan du godt. Jeg synes, det fungerer bedst med rå eller varmrøget men det er måske bare en smagssag. Vær opmærksom på at røget laks tit er meget salt og spar så evt. på saltet i dressingen.
Og jeg nyder Paris helt vildt :)