Laksespyd med broccoli-tabouleh, fyldt med friske krydderurter og smag, er perfekt sommermad.
Jeg har vist sagt det før; kom det på et spyd og ungerne spiser det. Det gælder også med disse krydrede laksespyd. Sammen med den overdådige, grønne broccoli-tabouleh har vi her et fint og farverigt måltid.

Udstyr
- Grillspyd (træspyd skal gerne ligge i vand i 1 time)
Ingredienser
- 800 g laks
- 2 øko-citron
Marinade
- 2 spsk frisk oregano hakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,5 tsk chili
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 spsk sesamolie
Broccoli-tabouleh
- 600 g broccoli
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 øko-citron skal og saft herfra
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Drys
- 2 spsk sesamfrø
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Skær laks i store grove tern.
- Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål.
- Skær citronerne i helt tynde skiver.
- Fold citronskiverne og sæt dem på spyd skiftevis med lakseternenen.
- Pensl med marinaden og læg spyddene i et smurt, ovnfast fad.
- Steg laksespyddene i ovnen i ca. 12-15 minutter.
Broccoli-tabouleh
- Skær broccoli (inkl. stok) i mindre stykker og kom det i foodprocessoren sammen med krydderurterne.
- Kør blandingen sammen med den store knus.
- Brug puls-funktionen, til broccolien er hakket, men stadig har struktur.
- Kom det hele i en skål.
- Rør en dressing af citronsaft og -skal, olivenolie, salt og peber og vend den rundt i broccoli-blandingen.
- Drys med sesam inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Laks på spyd
Jeg elsker virkelig grillet fisk men fisk er så svært at grille. Og det gør det ikke nemmere, at de er spyd. Disse grillspyd har jeg derfor lavet i ovnen. Synes du, det er unødvendigt med spydene, så bare drop dem og bag laksen i ovnen med marinaden. Det er nøjagtigt lige så lækkert.
Hvis du gerne vil grille fisk, kan det hjælpe at have et fiskenet til grillen. Så kan du grille fisken, fx pakket ind i urter, som jeg gør med denne grillede fisk i mynte. Det er simpelthen noget af det lækreste.
0 kommentarer til “Laksespyd med broccoli-tabouleh”