Laksesashimi med avokado og lime


Laksesashimi er en af de lækreste måder at spise laks på og samtidig er det jo den nemme vej for Low Carberen til at spise fra sushirestaurantens menukort. Men sashimi kan også sagtens laves hjemme. Laksesashimi består helt enkelt af rå, tyndtskårne skiver af frisk laks, som ofte bare serveres med lidt avokado, lime og soja og evt. lidt wasabi eller syltet ingefær. På sushirestauranter finder du tit også sashimi med lækre smagsvarianter som ponzu, sesamolie, forårsløg, chiliflager. Også virkelig lækkert, men desværre ikke ingredienser i mit hverdagskøkken.

Men rå fisk kræver respekt, så det er vigtigt at vælge ingredienser med omhu og følge nogle simple retningslinjer for at sikre både smag og fødevaresikkerhed. Først får du opskriften på laksesashimi og under opskriften får du lidt tips til fødevaresikkerheden.

Laksesashimi med avokado og lime

Laksesashimi med avokado og lime

Føj til favoritter Print Pin
1
|

Ingredienser

Evt.

  • syltet ingefær
  • wasabi

Sådan gør du

  • Skær laksen i tynde skiver og anret dem på et serveringsfad.
  • Halver lime og skær den ene halvdel i både. Riv skallen fra den anden halvdel og drys limeskallen over laksen.
  • Skær avokado ud i skiver.
  • Server hele herligheden med limebåde til at presse limesaft over og sojasauce/tamari til dyppelse ved siden af.

Noter

Min opskrift på laksesashimi rækker til 1 person som selvstændigt måltid eller to personer til forret.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lav laksesashimi derhjemme

Det vigtigste, når du skal lave sashimi af laks derhjemme er at laksen skal have været frosset ned på et bestemt tidspunkt for at eventuelle parasitter er blevet slået ihjel. Når du køber det i supermarkedet eller hos fiskehandleren skal du derfor kigge efter at der står ‘sushi egnet’ eller ‘sashimi kvalitet’ på.

Og jeg skriver dette med en lidt sær fornemmelse i kroppen, for jeg gør faktisk ikke altid dette. Jeg køber tit bare laks af god kvalitet og så fryser jeg den selv, så den har været frosset i mindst 24 timer inden brug. Men jeg er også nogle gange lidt skødesløs, det ved jeg godt. Jeg spiser også bær fra frost uden at varme dem op og jeg spiser min almindelige hakkebøf stegt nærmest ‘rare’ osv. Så vil du være på den sikre side, så lyt hellere til mine fornuftige råd🥹

God hygiejne

God hygiejne er selvfølgelig også vigtigt, når du skal lave laksesashmi, så sørg for at bræt, kniv og hænder er grundigt rengjort. Og så skal laksesashimien opbevares på køl, indtil du spiser den. Følger du disse råd, har du gjort det godt.

Er du nervøs for at spise rå laks, kan en ret som denne også godt laves med en god røget laks, fx en filet royal, som er skåret af rygstykket. Så kan du anrette den som laksesashimi men uden at behøve bekymre dig om noget.

Laksesashimi med avokado og lime

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Laksesashimi med avokado og lime”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?