Laksesashimi er en af de lækreste måder at spise laks på og samtidig er det jo den nemme vej for Low Carberen til at spise fra sushirestaurantens menukort. Men sashimi kan også sagtens laves hjemme. Laksesashimi består helt enkelt af rå, tyndtskårne skiver af frisk laks, som ofte bare serveres med lidt avokado, lime og soja og evt. lidt wasabi eller syltet ingefær. På sushirestauranter finder du tit også sashimi med lækre smagsvarianter som ponzu, sesamolie, forårsløg, chiliflager. Også virkelig lækkert, men desværre ikke ingredienser i mit hverdagskøkken.
Men rå fisk kræver respekt, så det er vigtigt at vælge ingredienser med omhu og følge nogle simple retningslinjer for at sikre både smag og fødevaresikkerhed. Først får du opskriften på laksesashimi og under opskriften får du lidt tips til fødevaresikkerheden.

Ingredienser
- 170 g laks af sashimikvalitet læs under opskriften også
- 1 lime
- 50 g avokado
- 50 ml sojasauce eller glutenfri tamari
Evt.
- syltet ingefær
- wasabi
Sådan gør du
- Skær laksen i tynde skiver og anret dem på et serveringsfad.
- Halver lime og skær den ene halvdel i både. Riv skallen fra den anden halvdel og drys limeskallen over laksen.
- Skær avokado ud i skiver.
- Server hele herligheden med limebåde til at presse limesaft over og sojasauce/tamari til dyppelse ved siden af.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Lav laksesashimi derhjemme
Det vigtigste, når du skal lave sashimi af laks derhjemme er at laksen skal have været frosset ned på et bestemt tidspunkt for at eventuelle parasitter er blevet slået ihjel. Når du køber det i supermarkedet eller hos fiskehandleren skal du derfor kigge efter at der står ‘sushi egnet’ eller ‘sashimi kvalitet’ på.
Og jeg skriver dette med en lidt sær fornemmelse i kroppen, for jeg gør faktisk ikke altid dette. Jeg køber tit bare laks af god kvalitet og så fryser jeg den selv, så den har været frosset i mindst 24 timer inden brug. Men jeg er også nogle gange lidt skødesløs, det ved jeg godt. Jeg spiser også bær fra frost uden at varme dem op og jeg spiser min almindelige hakkebøf stegt nærmest ‘rare’ osv. Så vil du være på den sikre side, så lyt hellere til mine fornuftige råd🥹
God hygiejne
God hygiejne er selvfølgelig også vigtigt, når du skal lave laksesashmi, så sørg for at bræt, kniv og hænder er grundigt rengjort. Og så skal laksesashimien opbevares på køl, indtil du spiser den. Følger du disse råd, har du gjort det godt.
Er du nervøs for at spise rå laks, kan en ret som denne også godt laves med en god røget laks, fx en filet royal, som er skåret af rygstykket. Så kan du anrette den som laksesashimi men uden at behøve bekymre dig om noget.

0 kommentarer til “Laksesashimi med avokado og lime”