Hver gang vi spiser laks til aftensmad, sørger jeg for, at der er en filet til overs. Ikke fordi en kold laksefilet er specielt indbydende dagen derpå, men fordi man så kan lave en superlækker laksesalat.
Jeg har bragt opskriften før, og dybest set er det jo bare laks i mayo, men det, som giver den gode smag, er blandingen af den ferske og den røgede laks.
Ingredienser
- 50-100 g laks tilberedt fx en rest fra gårsdagens aftensmad
- 100 g røget laks
- 3-4 spsk mayonnaise jeg kan bedst lide Hellmann’s i øjeblikket
- 3 forårsløg snittet i små stykker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- De to slags laks skæres i små stykker eller tern og blandes med resten. Nam nam!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvis du/I har en Irma i nærheden kan jeg varmt anbefale Irma’s egen ægte mayonaise. Den ikke økologiske model indeholder bl.a. rapsolie og øko-æg og intet sukker. Økovarianten er med at i øko og også uden sukker. Smager fortrinligt ;-).
Dejligt, den skal jeg da kigge efter næste gang!
hejsa har lige et spørgsmål har du ide til nogen andet ind mayo for kan bare ikke lide det men laksesalat ser god ud
Hej Rikke – det ignorerer jeg ;-)
Jeg skiftede fra Rømers gode økomayo til Hellmann’s fordi jeg fik nok af smagen fra solsikkeolien. Alle mayoer tror jeg indeholder enten lidt sukker, honning eller hvedesirup. Medmindre man laver den selv. Hellmann’s indholder 1,5g sukker pr. 100 g, og det lever jeg så med,.
:) Jane
Hej Jane.
Jeg har et spørgsmål ang Hellmann’s Mayo..
Hvad med det tilsatte sukker og tilsætningstof der er i produktet?
Hilsen Rikke