Denne laksesalat smager virkelig skønt – særligt med et twist af peberrod. Jeg er nemlig vild med peberrod. Altså rigtig friskrevet peberrod. Ikke den der milde næsten-syltede færdigrevede en, man kan købe i små bøtter. Næh du, rigtig peberrod, der river i næsen og giver en mavepine uden sidestykke, hvis man spiser for meget af den. Don’t go there!
Ingredienser
- 300 g laks tilberedt
- 2 spsk cremefraiche 38%
- 2 spsk mayonnaise lav den selv på 1 minut!
- 2 spsk friskrevet peberrod
- salat fx spinat og rucola
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fjern skind fra laksen og riv resten fra hinanden med en gaffel. Hæld i en skål.
- Hæld cremefraiche, mayonnaise, peberrod og salt og peber i skålen også og rør laksesalaten sammen. Smag på den og juster med ekstra peberrod, salt og peber. Tilsæt lidt ekstra cremefraiche/mayo, hvis du gerne vil have den “vådere”.
- Anret salat i to store skåle og fordel laksesalaten ovenpå.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nem laksesalat med rester
Peberrod går superfint i spænd med laks, så jeg laver ofte en laksemousse, hvor jeg rører en rest tilberedt laks fra aftenen før i en dressing af fed cremefraiche og mayonnaise og så godt med revet peberrod. Hele herligheden lægger jeg på en bund af grøn salat, og så er jeg faktisk glad. Nemmeste frokost, som mætter virkelig godt.
Hvem har lige laksefileter til overs fra aftensmaden, tænker du måske? Det har jeg. Jeg laver næsten altid en halv gang mere aftensmad, end vi skal bruge. Og så tager jeg det fra inden servering. Det er man nødt til, når man deler bord med nogen, som spiser til fadene er tomme. Det lærte jeg ret tidligt…
Mange opskrifter på laksesalat
Jeg har virkelig mange opskrifter på laksemousse og laksesalat (til dels pga. ovenstående, nemlig at det er SÅ nemt at lave lækker frokost ud af rester fra dagen før).
Hvis du ikke er så meget til peberrod kan du fx prøve Laksesalat med cornichoner og kapers, Laksesalat med avokado, Laksetatar med avokado, æble, dild og cremefraiche, Lakserillette med cremefraiche, rødløg og dild eller evt. den meget populære Tunmousse – den originale med smør.
Her serveret med en toast/panini, lidt ristede kerner, agurkestave og miso-dip
Er der tale om frisk laks?? Tak.
Ja frisk laks men tilberedt. Jeg laver tit laksesalaten af en rest fra aftenen før fx.