Laksesalat med peberrod og karse


I går spiste jeg lækker raw middag på Firefly overfor Torvehallerne. Jeg kan godt allerede nu løfte sløret for, at jeg er solgt til stedet, og at det ikke er mit sidste besøg. Men det skal jeg nok fortælle – og vise – mere om senere. Raw mad til aftensmad er jo proteinfattigt. I hvert fald i forhold til de mængder protein, jeg plejer at konsumere, så jeg lavede jeg stor portion laksesalat til frokost for ligesom at kompensere for det.

Jeg elsker laksesalat og har tidligere bragt utallige variationer over den. Dagens variant bestod af en rest fersk laks fra aftenen før, en pakke røget laks, masser af mayo, revet peberrod og karse. Peberrod og karse er måske nok en lidt sær kombi, men jeg elsker smagen af begge og synes faktisk, de gik fint i spænd.

Mængden af peberrod kan man også variere efter smag. Jeg brugte ca. 2 spsk. Det skal være friskrevet, ellers er det næsten lige meget. Peberrod smager jo sygt godt. Har nogle af jer nogensinde prøvet at spise for meget peberrod? Det har jeg. Nøj, en mavepine. Det var dog ikke i går, bør jeg nok lige understrege.

Lækker laksesalat med peberrod og karse --Madbanditten.dk

Laksesalat med peberrod og karse

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 minutter

Ingredienser

 • 100 g laks (fersk, røget, varmrøget eller hvad du nu har)
 • 2 spsk mayonnaise evt. med crème fraîche eller hytteost, hvis maven tåler mælkeprodukter
 • 2 spsk peberrod friskrevet, efter smag
 • Karse

Sådan gør du

 • Laks hakkes og blandes med mayonnaise, peberod og karse eller hvad du lige har inden for rækkevidde.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det bliver ikke meget nemmere. Og der er garanteret mæthed i mange timer. Forudsat at du ikke rører din laksesalat op med et 0,00001 % fedtprodukt. I så fald indfinder sulten sig nok lidt tidligere.Mayo for the people! Har du prøvet at lave det selv? Hvis ikke, kan du følge denne nemme opskrift.

Vil du have flere laksesalater? Så kommer der et par andre varianter her:

Rigtig god fredag!

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Laksesalat med peberrod og karse”

 1. Hej Jane.
  Jeg har virkelig brugt for et godt råd. Min skønne bonus datter kommer her i påsken. Hun har morbus Crohn – virkelig slemt og kan næsten ikke tåle nogen former for mad. Hun tåler grøntsager og kød, så der er jeg ok dækket ind, men hvad med desserten..? Hun skal holde sig fra ALT hvad der hedder frugt, chokolade/slik/sukker, kulhydrater, men må godt spise RIGTIG piskefløde.
  Hvad kan jeg gøre for at lave lidt lækker dessert til hende også??

  Mvh
  Else S. Heesch

  Svar
 2. Jeg elsker peberrod og lavede den lækkreste peberodsdressing som jeg har spist på alt muligt :)
  Et bæger creme fraise 38 rørt med masser af PR, citronsaft og et lille nip honning.
  Datteren syntes dog at jeg var for sær den morgen jeg spiste det på mine røget laks/salat ruller :) Men hej jeg havde kvalme og orkede ikke at lave æg:)

  Svar
  • Åh den laver jeg også og det smager sygt godt! Ligesom dig kan jeg spise den til alt. Også morgenmad. Faktisk har jeg tit lyst til spicy mad om morgenen. Gad vide, hvad den er af…

   I øjeblikket spiser jeg ikke mælkeprodukter og peberrod rørt op i mayo er ikke helt det samme. Siger det bare ;-)

   Svar