Laksesalat med koriander og lime


De fleste, jeg kender, har sådan et had-kærlighedsforhold til koriander. Enten synes man, den smager af sæbe eller også elsker man den højere end livet selv. Jeg tilhørte engang sæbegruppen og kunne slet ikke have den urt, der ifølge mine smagsløg kunne ødelægge enhver ret. Men nu elsker jeg den. Det er den mest aromatiske krydderurt og en af dem, jeg næsten altid har frisk herhjemme.

Her har jeg puttet den i en laksesalat og det kom der en rigtig dejlig frokost ud af.

laksesalat med koriander - LCHF

Laksesalat med koriander og lime

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 person
|
10 minutter

Ingredienser

 • 120-130 g Laks tilberedt fra aftenen
 • 2 spsk mayonnaise
 • ½ lime saften
 • 1 frisk koriander
 • salt peber

Sådan gør du

 • Riv laksen lidt med en gaffel og rør hele balladen sammen i en skål.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg serverede laksesalaten med en hurtig omgang rød peber (med mere koriander), lidt ærtespirer og lidt af den gode chili-olie.  Det ville have klædt laksesalaten at være blandet med lidt tern af røget laks, men jeg havde ikke noget.

Hurtig og mættende frokost, som tilmed er mejerifri og striks LCHF for dem, der har det for øje.

Laksesalat - LCHF

Du kan også servere den på et stort salatblad med grønt drys:

Lækker laksesalat - LCHF

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Laksesalat med koriander og lime”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.

  Nu har jeg et lidt mærkeligt forhold til laks, og bryder mig generelt ikke om det, medmindre det er røget eller gravad – kan man godt bruge røget laks til opskriften?

  Svar
 2. Jeg takker for alle de dejlige indslag, som du udsender

  Det er en super lækker salat, selvom jeg ændrede lidt på den.
  Jeg lavede en blanding af kvark-yoghurt og flødeost naturel. Tilsatte lidt finthakket rød peber og karse. Havde ikke koriander. Benytter mange af dine opskrifter.

  Svar
 3. Om man kan lide koriander, er åbenbart genetisk betinget! Personligt kan det ødelægge enhver ret for mig, så jeg er begavet med de ærgerlige gener ;)

  Svar
 4. Hvor ser det lækkert ud :)
  Jeg er så glad for dine kogebøger, selvom jeg ikke har fået lavet så meget derfra endnu. Har synes det har været så besværligt at fx rive blomkål på et normalt rivejern. Så nu har jeg investeret i en foodprocessor, takket være dig :D
  Nu glæder jeg mig så meget til at få den hjem og der er allerede skrevet en lang indkøbsliste så jeg kan få lavet en masse lækker mad.
  Et spørgsmål kan man fryse blomkålsris?
  Btw det er mig som arbejder i Magasin og hilste på en dag :)

  Svar
 5. Jeg hører til dem der elsker koriander, men bruger det næsten kun frisk i den periode, hvor jeg har det i haven. Det man køber i supermarkedet dør jo næsten inden man er kommet hjem med det.

  Svar
 6. Ser lækkert ud, men jeg er desværre blevet totalt skræmt i forhold til laks og generelt fisk, efter at have set et seriøs TV program – myten om hvor sund fisk er. Den dokumenterede via skjult kamera (en nødvendighed) samt videnskabelige undersøgelser at specielt laks (bla. fra Norge, det vi køber i Bilka, Føtes osv.) er PUMPET med pesticider, i en sådan en grad at det er total sundhedsfarligt, og forbudt i Frankrig. Derforuden er torsk (f.eks fanget i Østersøen) vanskabte – frasorteres eller skæres væk – og DYBT forurenede.
  Fisk var sundt ENGANG men desværre ikke længere, og det anbefales af rigtige fiskehandlere KUN at spise fisk EN gang om ugen, netop pga. de ekstremt høje koncentrationer af pesticider.
  ALT dette er dokumenteret og jeg er NU på “Herrens mark” da fisk har været en stor bestanddel af min kost tidligere…….
  Kunne godt tænke mig at vide hvordan du forholder dig til den problematik, og hvor du køber dine fisk

  Svar
  • Ja, det er surt at vi kan vælge mellem vilde fisk fyldt med pesticider eller opdrættede fisk, der er fodret på hvede og soja. Verden er fannerme et mærkeligt sted. Jeg spiser stadig fisk et par gange om ugen. Jeg køber fisk hos min fiskehandler eller hos Skagen Food.

   Svar
 7. Kære Jane.
  Tak for dine bøger! Har i godt halvandet år forsøgt at leve mere low carb/paleo og hovedesageligt på kød, frugt og grøntsager. Det viste sig at jeg fuldstændig havde misforstået princippet(ret træls eller så lang tid;)), der sneg sig mange frugter ind, tit lidt havregryn, noget rugbrød i ny og næ, ihvertfald blev jeg ved med at tage på, led rigtig meget af træthed, dårlig hukommelse, dårlig, rigtig dårlig fordøjelse, tunge ben osv. Jeg var afhængig af mad fordi jeg følte sult hver 2-3 time, det var skrækkeligt! Det var indtil jeg skar mine kulhydrater ned til mellem 50-100 g om dagen op godt op for fedtet og siden har jeg haft det fantastisk! Jeg har tabt mig, men pludselig er det ikke det der betyder noget længere! Bare den følelse af at have energi igen, ikke være afhængig af mad længere og min fordøjelse virker igen! Og det lyder til på din blog at du ved hvor fantastisk en følelse det er! Taknemmeligheden omkring det er endnu større end noget vægttab! Pludselig har jeg velvære igen og det følels SÅ vidunderligt! Jeg er ikke afhængig af mad længere, jeg kan tænke på andre ting netop fordi jeg er mæt. Nu kan jeg gå en 5-6 timer efter en solid morgenmad uden at føle voldsom sult. Mit humør har forandret sig fra kæmpe frustration til meget større livsglæde og så begynder jeg så småt at vokse ind i min gamle gaderobe igen! Det føles næsten som en åbenbaring ;)
  Tak for dine vidunderlige opskrifter Jane! Ikke én har fejlet endnu! Har netop lige spist mig mæt i dine luftige amerikanske pandekager med flødeskum blandet med græsk youghurt, kanel, vanilja og lidt sød, og jeg er glad ;)
  Dejlig dag til dig.

  Kh Mia.

  Svar
 8. Jeg elsker varmrøget laks som man snart kan købe i alle dagligvarer butikker ville det være ok at bruge den istedet for.

  Elsker din opskrifter har siden 9 januar tabt 14 kg.

  Svar
 9. Kære Jane. Først tusinde tak for en fantastisk blog. Den er helt fantastisk. Jeg skriver en kommentar her, da jeg ikke ellers kan finde noget sted at stille spørgsmål til dig? Det drejer sig om lchf eller low carb og graviditet. Jeg er gravid i 18 uge. Og inden min graviditet spiste jeg lchf for at tabe mig, men stoppede da jeg blev gravid pga. kvalme og slet ikke kunne holde lugten ud af en agurk. Så det blev til en del toastbrød med rejeost. Mig spørgsmål er nu, må jeg spise lchf igen nu hvor kvalmen er væk? Selvfølgelig en mere liberal udgave, med rodfrugter, lidt karfofler og frugt. Og på ingen måde for at tabe mig. Men min krop havde det bare bedre på lchf end nu hvor jeg som gravid har fået anbefalet at følge de 8 kostrad med store mængder stivelse på tallerknen. Får nemt kvalme efter jeg har spist alle de kulhydrater og kan mærke mit blodsukker falder drastisk og kroppen skriger på marcipanbrød for at holde energien oppe. På forhånd tak. Hilsen Christina. :)

  Svar
  • Jeg synes sagtens du kan spise liberal LCHF under graviditet, men hvis du komer fra rejeost og toast kan det være du skal gå lidt langsomt fre i starten ;-)

   Svar
 10. Næh hvor lækkert :-) Og du har fået nyt profilbillede også – du ER altså en god eksponent for LCHF og almindelig sund fornuft :-)

  Svar
 11. Hos mig er der et had forhold og selv om jeg forsøger, smager det stadig af sæbe.
  MEN den mad ser godt nok lækker ud og så er den lige til at putte i en bøtte og tage med på arbejde.
  Glæder mig til at prøve den, tror bare det bliver med dild i stedet for.

  Svar
 12. Koriander – ja, det er had/kærlighed.
  Jeg er i hvert fald gået fra had til kærlighed, nu kan jeg næsten bruge koriander i alt og har både stødt og frisk, altid. Det er en smag, der udvikler sig og måske er de første rigtige smagsoplevelser vigtige.
  Til alle der hader, forsøg forsøg og forsøg, pludselig vil I oplive noget helt fantastisk !!

  Svar