Denne opskrift på lakserillette med rygeost kan både bruges som en lækker forret eller en lækker, opgraderet frokost. Den er fyldt med smag og fedme, hvilket betyder, at ganske lidt virkelig tilfredsstiller meget.
Ingredienser
- 200 g varmrøget laks brækket i mindre stykker
- 100 g røget laks skåret i små tern
- 2 spsk rygeost gerne den fra Meyers på 20%
- 2 spsk cremefraiche 38%
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk Dijonsennep
- 2 spsk dild friskhakket
- 100 g fennikel til pynt/knas ovenpå
Edamamepure
- 300 g edamamebønner
- 2 spsk cremefraiche 38%
- 2 spsk olivenolie
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- vafler/chafler/blinis eller andet at servere på
Sådan gør du
- Rør rygeost og cremefraiche godt sammen.
- Tilsæt resten af ingredienserne og smag til.
Edamamepure
- Optø edamamebønnerne og blend dem til en cremet mos med cremefraiche og olie og smag til med salt og peber og citronsaft.
- Snit fennikel helt fint på et mandolinjern og læg det i isvand.
- Anret edamamemosen på vaffel/chaffel/blinis eller direkte på tallerken og fordel lidt lakserillette og fennikel ovenpå. Drys med ekstra dild før servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lakserillette med rygeost
I denne opskrift på lakserillette har jeg brugt rygeosten fra Meyers. Den er meget federe og væsentligt mere rund og cremet end de andre på markedet, og det gør virkelig noget for smagen og konsistensen. Jeg købte den i Irma, hvis det kan hjælpe.
Men ellers kan de andre selvfølgelig også bruges.
Lækker forret med laks
Den let sødlige edamamepuré, som ligger under laksen, giver et virkelig dejligt modspil til den fede rillette.
Det ser festligt ud at anrette hele herligheden på fx et lille stykke vaffel/chaffel eller måske en lille blinis. Men jeg synes også godt, det kan undværes, så man bare anretter edamamemosen direkte på tallerkenen og lakserilletten ovenpå.
Det er lidt en smagssag.
Men lad os tage hul på denne lækre opskrift på lakserillette.
Flere lækre opskrifter på gæstemad, besøg nytårsopskrifterne her: Nytårsopskrifter
Hej Jane
Det er umuligt at opdrive rygeost efter at fabrikken på Fyn brændte i sommer. Jeg har funderet lidt – mon ikke en smule finrevet peberrod vil kunne have en god effekt i stedet?
Jo helt sikkert, peberrod er så lækkert med laks og jeg bruger det generelt alt for lidt❤️
Kan man bruge et alternativ til rygeost?
Ja helt sikkert, bare brug yoghurt, cremefraiche eller hvad du lige har👍🏼
Kan edamamemosen laves nogle timer før servering
Ja det kan den sagtens👍🏼
Hjælp…!
Slank der en hel fennikel i lakseriletyen? eller er den kun til pynt?
Hov nej kun ovenpå. Jeg kan godt se, det var nemt at misforstå, så jeg har lige opdateret det i opskriften. Tak :)