Lakserillette med cremefraiche, dild og rødløg er en skøn og nem forret at servere for gæster, som både kan serveres sommer som vinter. Jeg brugte den på en tapasbuffet, jeg lavede til gæster fornyligt men jeg har også blikket rettet mod den som årets nytårsforret.
Lakserillette med cremefraiche, rødløg og dild
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 350 g varmrøget laks
- 100 g cremefraiche 18%
- 50 g mayonnaise
- 15 g dijonsennep
- 20 g citronsaft
- 35 g rødløg finthakket
- frisk dild finthakket
- salt og friskkværnet peber vent til sidst med at salte
Til servering
- 2 hjertesalat
- rødløg
- ærteskud dild eller brøndkarse til drys
Sådan gør du
- Træk skindet af laksen og fjern eventuelle rester og gråt kød med en kniv.
- Hæld laksen i en skål og separer den med en gaffel.
- Tilsæt alle ingredienserne til skålen og rør den godt sammen.
- Smag til med salt. Hvis din laks er meget salt, kan det være, du intet skal tilsætte.
- TIP: Skal du først bruge den dagen efter, kan du opbevare den i køleskab.
- Skyl og rengør hjertesalatblade og dup dem tørre med køkkenrulle.
- Anret lakserilletten i og drys med lidt finthakket rødløg og din valgte urt til topping.
- Slut af med at kværne lidt frisk peber over og server.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er rillette?
Rillette er jo i virkeligheden en gammel konserveringsmetode, hvor kød, fx svinekød eller and, koges i fedt i mange timer og derefter konserveres deri, til det skal bruges. Jeg har tidligere både lavet svinerillette og anderillette og to meget varme anbefalinger til dem.
At kalde denne opskrift for lakserillette er derfor også en tilsnigelse for det er bare varmrøget laks rørt med cremefraiche og diverse smagsgivere. Så laksemousse eller laksesalat ville måske have været mere retvisende, men det har jeg masser af opskrifter, der hedder allerede, så derfor blev denne til lakserillette med cremefraiche, rødløg og dild. Yes, det er den slags friheder, jeg tager mig😅
Lakserillette med cremefraiche, rødløg og dild smager megadejligt og jeg kan varmt anbefale den til en let frokost, forret eller som en del af en buffet.
Rillette af varmrøget laks
Inden du giver dig i kast med at lave denne opskrift på lakserillette med cremefraiche, rødløg og dild, vil jeg gerne give en stemme til, at du prøvesmager den varmrøgede laks, du vælger at bruge. Nogle af dem er meget salte og meget røgede, synes jeg, og det bliver en lillesmule vammelt, for at være ærlig.
Hvis du har tid til at vente på det, vil jeg varmt anbefale dig at bruge de varmtrøgede laks fra Rigtig Mad. De er ikke særligt salte og ikke særligt røgede og de har kun mild smag af fisk. Det giver en utrolig lækker og næsten lidt elegant lakserillette.
Og sådan er det jo i virkeligheden tit. Maden er jo ikke bedre end de råvarer, man vælger at bruge. Vil du bruge den til gæster, så i hvert fald varm anbefaling til at prøve den fra Rigtig mad.
Prøv også lakserillette med rygeost
Vil du i stedet gerne skrue op for røgen og fedmen, så er at min anden lakserillette med rygeost en lækker måde at gøre det på. Selvom rygeosten har lidt røgsmag, giver den en virkelig lækker smag og fedme til laksen også, hvilket gør at en lille portion tilfredsstiller utroligt meget.
0 kommentarer til “Lakserillette med cremefraiche, rødløg og dild”