Lakselasagne med spinat og ost


Lakselasagne eller måske rettere lasagnefad med laks og spinat er dejlig aftensmad, som er virkelig nemt at lave. Måske er det endda en tilsnigelse at kalde det lasagne, for jeg har ingen plader i.

Lakselasagne - Keto opskrift på lasagnefad med laks og spinat

Lakselasagne med spinat og ost

4,80 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær laksen i tern.
  • Smelt smørret i en lille gryde og sauter løg og hvidløg, til de bliver klare i farven.
  • Tilsæt fløde og flødeost og kog op.
  • Smag til med salt, peber, muskatnød og evt. lidt citronsaft.
  • Tilsæt spinaten og lad den akkurat falde sammen.
  • Fordel laksen i et ovnfast fad og fordel artiskok ovenpå laksen.
  • Hæld saucen over og drys med revet ost.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 15 min til laksen er gennemstegt og osten er gylden.
  • Server fx med grønne bønner for ekstra grønt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det kunne man godt putte i, enten ved at lave de fyldige og mættende Low Carb lasagneplader eller ved at bruge skiver af squash, aubergine eller knoldselleri, hvis man er ok med lidt rodfrugt. Jeg har fx brugt aubergine i denne her: Low carb lasagne. Dampede blade af hvidkål eller spidskål fungerer også super godt. Men her er den altså uden.

Lakselasagne eller laksefad

Jeg har fyldt godt med spinat i min opskrift på lakselasagne, for det går så fint i tråd med både laksen og den lækre flødesovs. Og det er som om at selv familiens yngste glemmer, at spinat ikke ligefrem topper hitlisten. Utroligt hvad en god sovs kan gøre, ikke?

Som vi har talt om flere gange, undgår jeg norsk laks fra opdræt og køber i stedet islandsk eller færøsk laks fra min lokale fiskehandler eller fra min yndlingsmadklub.

Lakselasagne - Keto opskrift på lasagnefad med laks og spinat og fløde

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Lakselasagne med spinat og ost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Jeg lavede denne i aftes – og stemmer i med koret; det smager fantastisk! Jeg havde tilfældigvis 400 gram laks, men er kun en person, så i skrivende stund spiser jeg den kold til morgenmad. Det er bestemt heller ikke dumt. Den ryger på yndlingslisten!

    Svar
  2. Vi ELSKER simpelthent lakselasagne med spinat og ost❤️ Det smager fuldstændig forrygende, tak for den😊

    Svar
  3. 5 stars
    Kære Jane,
    Jeg elsker dine opskrifter, men lakselasagne er blevet en af mine yndlingsopskrifter. Jeg har lavet lidt om på opskriften og fundet frem til de bedste råvarer. Det er altid inspirerende at læse dine opskrifter. Jeg har lavet mad i snart 60 år og elsker stadigt at eksperimentere. Jeg snyder derfor ofte og laver om på din opskrifterm men du har lært mig at bruge langt flere krydderier, løg og hvidløg end tidligere.
    Jeg synes, at du er fantastisk. Tak.

    Svar
    • Det er et godt spørgsmål. Både for smag og konsistens. Jeg synes, det kræver en ret fast fisk ikke at ‘smuldre’ helt.

      Vil du ikke melde tilbage hvis du tester det? Det ville være fedt at høre om :)

      Svar
        • I aftes forsøgte jeg med hellefisk. En pakke frossen, som jeg selvfølgelig havde tøet op først, og skåret i mindre stykker. Krydrede kun med salt og peber og citronsaft. Spinaten jeg havde så ikke spor pæn ud, så jeg smed en omgang frosne grønne bønner på panden i olivenolie, og kom dem i, i stedet. Det smagte dejligt, og fisken smuldrede ikke spor. Næste gang vil jeg nok krydre lidt mere.

          Svar
  4. 5 stars
    Nøøøj, hvor var den god. Den skulle lige smages til, men da den første bid var kommet ned, var jeg hooked. Den skal klart laves igen, også fordi, den er super nem at lave.

    Svar
  5. Kære Jane.
    Jeg tænkte bare, at jeg lige ville smide endnu en ros til dine opskrifts-udviklings-skills ! Fordi der er simpelthen ikke én eneste af dine opskrifter der ikke har været en favorit hos os. Og dét, både små og store, kulhydratspisende og ikke kulhydratspisende..
    Sådan en opskrift er denne også og den bliver meget ofte smidt på madplanen ‘fiske-dag’ på dage det skal være nemt og lækkert. Jeg laver gerne dobbelt op på sauce (fordi: Sauce, hihi) også bruger jeg en god vintage cheddar som topping og endelig serverer jeg en gang frisk tagliatelle (den hurtige købe variant) til de som er på den vogn samt lidt sprødt ruccolasalat. Sund og rar hverdagsmad på lige knap 30 minutter og endda et flueben ved én af ugens fiskerationer.

    Svar