Lakseforret med avokado og spidskål


Denne lækre lakseforret med røget laks, avokado og spidskål er serveret i små serveringsglas og egner sig godt til tapas eller til et bord, hvor der er mange forskellige forretter eller appetizers. Den lille forret med laks er nemlig lavet i miniature og er derfor nem at have på en buffet.

I bunden har de en lille avokadocreme, i midten lidt helt fintstrimlet spidskål vendt i olivenolie, citron og dild og så ellers en god røget laks med fed cremefraiche, lidt rødløg og lidt ekstra dild. Så lækkert!

Lakseforret i små serveringsglas

Vi havde disse små laksetapas på bordet, da vi holdt en lille dimissionsfest for Silas og Vega. Det var ikke et siddende arrangement som sådan, så det var vigtigt, at det var noget, man kunne stå op og spise. Derfor serverede vi dem i små serveringsglas og i miniature-størrelse og ikke som en traditionel forret

Det var dem, der forsvandt først fra buffeten, og det er jo altid et godt tegn.

lakseforret med avokado og spidskål

Lakseforret med avokado og spidskål

Føj til favoritter Udskriv Pin
Miniature lakse-forret til buffeten
16 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Avokadocreme

Spidskål med citron-dild-dressing

Topping

Sådan gør du

  • Skær lakseskiverne i 16 lige store stykker. Læg til side.

Avokadocreme

  • Mos avokado med limesaft og salt. Smag til.

Spidskål med citron-dild-dressing

  • Snit spidskål så fint du kan.
  • Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, finthakket dild og salt og peber
  • Masser dressingen ind i kålen, så den bliver blød og falder lidt sammen.

Anretning

  • Start med at fordele avokadocremen i bunden af serveringsglassene.
  • Fordel spidskålen ovenpå.
  • Læg nu laksen ovenpå spidskålen og top med cremefraiche, rødløg og dild.
  • Slut af med at give dem et drys friskkværnet peber.

Noter

HUSK at portionsstørrelserne her er miniature og tænkt til buffet/tapas. Skal du bruge opskriften som en reel forret, får du færre portioner ud af opskriften. Jeg ville tælle enten dobbelt eller trippel portion til selvstændig forret.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lakseforret til dimissionsfest

Vi serverede denne lakseforret med røget laks til Silas og Vegas dimissionsfest. Det var et helt uformelt arrangement i haven, hvor vi havde lidt let mad på bordet. Udover disse lækre lakse-anretninger, havde vi også de populære tapas-spyd og tomat mozzarella på spyd.

Hvis du vil se flere opskrifter på tapas, appetizers og lækre hapsere, har jeg samlet dem alle her: TAPAS

Til dessert fik vi brownie med bær, som jeg havde skåret op og portionsanrettet i nogle små bambus-bakker.

Lakse tapas eller appetizer

Vil du gerne have laks på tapas bordet, er disse perfekte også, fordi de er serveret i de små serveringsglas og derfor nemme at have på bordet med tapas.

Har du ikke små serveringsglas, kan du også overveje at lave de små grøntsagsblinis med laks, cremefraiche og rødløg. De smager også så lækkert og dem kan du bare anrette på et fad.

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • færdige madplaner, jeg laver
  • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
  • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
  • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Lakseforret med avokado og spidskål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Det ser meget lækkert ud. Jeg går ud fra, at det er koldrøget laks?
    Med venlig hilsen
    Jens Brøcker

    Svar
    • I denne opskrift har jeg brugt røget laks. Altså den i skiver. Du kan dog fint bruge varmrøget/koldrøget også.

      Svar
    • Hej Marianne
      du kan godt snitte kålen og røre oliedressingen dagen før. Men ikke vende dressingen i kålen før du anretter. Avokadocremen ville jeg lave frisk. Mest af hensyn til farven.

      Svar