Lakseforret med avokado og spidskål


Denne lækre lakseforret med røget laks, avokado og spidskål er serveret i små serveringsglas og egner sig godt til tapas eller til et bord, hvor der er mange forskellige forretter eller appetizers. Den lille forret med laks er nemlig lavet i miniature og er derfor nem at have på en buffet.

I bunden har de en lille avokadocreme, i midten lidt helt fintstrimlet spidskål vendt i olivenolie, citron og dild og så ellers en god røget laks med fed cremefraiche, lidt rødløg og lidt ekstra dild. Så lækkert!

Lakseforret i små serveringsglas

Vi havde disse små laksetapas på bordet, da vi holdt en lille dimissionsfest for Silas og Vega. Det var ikke et siddende arrangement som sådan, så det var vigtigt, at det var noget, man kunne stå op og spise. Derfor serverede vi dem i små serveringsglas og i miniature-størrelse og ikke som en traditionel forret

Det var dem, der forsvandt først fra buffeten, og det er jo altid et godt tegn.

lakseforret med avokado og spidskål

Lakseforret med avokado og spidskål

Føj til favoritter Udskriv Pin
Miniature lakse-forret til buffeten
16 stk
|
30 min

Ingredienser

Avokadocreme

Spidskål med citron-dild-dressing

Topping

Sådan gør du

  • Skær lakseskiverne i 16 lige store stykker. Læg til side.

Avokadocreme

  • Mos avokado med limesaft og salt. Smag til.

Spidskål med citron-dild-dressing

  • Snit spidskål så fint du kan.
  • Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, finthakket dild og salt og peber
  • Masser dressingen ind i kålen, så den bliver blød og falder lidt sammen.

Anretning

  • Start med at fordele avokadocremen i bunden af serveringsglassene.
  • Fordel spidskålen ovenpå.
  • Læg nu laksen ovenpå spidskålen og top med cremefraiche, rødløg og dild.
  • Slut af med at give dem et drys friskkværnet peber.

Noter

HUSK at portionsstørrelserne her er miniature og tænkt til buffet/tapas. Skal du bruge opskriften som en reel forret, får du færre portioner ud af opskriften. Jeg ville tælle enten dobbelt eller trippel portion til selvstændig forret.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lakseforret til dimissionsfest

Vi serverede denne lakseforret med røget laks til Silas og Vegas dimissionsfest. Det var et helt uformelt arrangement i haven, hvor vi havde lidt let mad på bordet. Udover disse lækre lakse-anretninger, havde vi også de populære tapas-spyd og tomat mozzarella på spyd.

Hvis du vil se flere opskrifter på tapas, appetizers og lækre hapsere, har jeg samlet dem alle her: TAPAS

Til dessert fik vi brownie med bær, som jeg havde skåret op og portionsanrettet i nogle små bambus-bakker.

Lakse tapas eller appetizer

Vil du gerne have laks på tapas bordet, er disse perfekte også, fordi de er serveret i de små serveringsglas og derfor nemme at have på bordet med tapas.

Har du ikke små serveringsglas, kan du også overveje at lave de små grøntsagsblinis med laks, cremefraiche og rødløg. De smager også så lækkert og dem kan du bare anrette på et fad.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler
  • adgang til at lytte til min podcast (og stille dine egne spørgsmål, du ønsker jeg svarer på deri)

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Lakseforret med avokado og spidskål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hej Marianne
      du kan godt snitte kålen og røre oliedressingen dagen før. Men ikke vende dressingen i kålen før du anretter. Avokadocremen ville jeg lave frisk. Mest af hensyn til farven.

      Svar