Lakseforret med avokado og spidskål


Denne lækre lakseforret med avokado og spidskål er serveret i små serveringsglas og egner sig godt til tapas eller til et bord, hvor der er mange forskellige forretter eller appetizers. Den lille forret med laks er nemlig lavet i miniature og er derfor nem at have på en buffet.

I bunden har de en lille avokadocreme, i midten lidt helt fintstrimlet spidskål vendt i olivenolie, citron og dild og så ellers en god røget laks med fed cremefraiche, lidt rødløg og lidt ekstra dild. Så lækkert!

Lakseforret i små serveringsglas

Vi havde disse små laksetapas på bordet, da vi holdt en lille dimissionsfest for Silas og Vega. Det var ikke et siddende arrangement som sådan, så det var vigtigt, at det var noget, man kunne stå op og spise. Derfor serverede vi dem i små serveringsglas og i miniature-størrelse og ikke som en traditionel forret

Det var dem, der forsvandt først fra buffeten, og det er jo altid et godt tegn.

lakseforret med avokado og spidskål

Lakseforret med avokado og spidskål

Føj til favoritter Udskriv Pin
Miniature lakse-forret til buffeten
16 stk
|
30 min

Ingredienser

  • 200 g røget laks

Avokadocreme

  • 3 avokado
  • 1 lime saften derfra
  • salt

Spidskål med citron-dild-dressing

  • 300 g spidskål
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 1 spsk friskhakket dild
  • salt

Topping

  • 120 g cremefraiche 38%
  • 0,5 rødløg finthakket
  • friskhakket dild
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær lakseskiverne i 16 lige store stykker. Læg til side.

Avokadocreme

  • Mos avokado med limesaft og salt. Smag til.

Spidskål med citron-dild-dressing

  • Snit spidskål så fint du kan.
  • Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, finthakket dild og salt og peber
  • Masser dressingen ind i kålen, så den bliver blød og falder lidt sammen.

Anretning

  • Start med at fordele avokadocremen i bunden af serveringsglassene.
  • Fordel spidskålen ovenpå.
  • Læg nu laksen ovenpå spidskålen og top med cremefraiche, rødløg og dild.
  • Slut af med at give dem et drys friskkværnet peber.

Noter

HUSK at portionsstørrelserne her er miniature og tænkt til buffet/tapas. Skal du bruge opskriften som en reel forret, får du færre portioner ud af opskriften. Jeg ville tælle enten dobbelt eller trippel portion til selvstændig forret.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lakseforret til dimissionsfest

Vi serverede denne lakseforret til Silas og Vegas dimissionsfest. Det var et helt uformelt arrangement i haven, hvor vi havde lidt let mad på bordet. Udover disse lækre lakse-anretninger, havde vi også de populære tapas-spyd og tomat mozzarella på spyd.

Hvis du vil se flere opskrifter på tapas, appetizers og lækre hapsere, har jeg samlet dem alle her: TAPAS

Til dessert fik vi brownie med bær, som jeg havde skåret op og portionsanrettet i nogle små bambus-bakker.

Lakse tapas eller appetizer

Vil du gerne have laks på tapas bordet, er disse perfekte også, fordi de er serveret i de små serveringsglas og derfor nemme at have på bordet med tapas.

Har du ikke små serveringsglas, kan du også overveje at lave de små grøntsagsblinis med laks, cremefraiche og rødløg. De smager også så lækkert og dem kan du bare anrette på et fad.

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

0 kommentarer til “Lakseforret med avokado og spidskål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?