Denne lækre lakseforret med røget laks, avokado og spidskål er serveret i små serveringsglas og egner sig godt til tapas eller til et bord, hvor der er mange forskellige forretter eller appetizers. Den lille forret med laks er nemlig lavet i miniature og er derfor nem at have på en buffet.
Lakseforret med avokado og spidskål
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g røget laks
Spidskål med citron-dild-dressing
- 300 g spidskål
- 1,5 spsk olivenolie
- 1,5 spsk citronsaft
- 1 spsk dild friskhakket
- salt
Topping
- 120 g cremefraiche 38%
- 0,5 rødløg finthakket
- dild friskhakket
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær lakseskiverne i 16 lige store stykker. Læg til side.
Avokadocreme
- Mos avokado med limesaft og salt. Smag til.
Spidskål med citron-dild-dressing
- Snit spidskål så fint du kan.
- Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, finthakket dild og salt og peber
- Masser dressingen ind i kålen, så den bliver blød og falder lidt sammen.
Anretning
- Start med at fordele avokadocremen i bunden af serveringsglassene.
- Fordel spidskålen ovenpå.
- Læg nu laksen ovenpå spidskålen og top med cremefraiche, rødløg og dild.
- Slut af med at give dem et drys friskkværnet peber.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
I bunden har de en lille avokadocreme, i midten lidt helt fintstrimlet spidskål vendt i olivenolie, citron og dild og så ellers en god røget laks med fed cremefraiche, lidt rødløg og lidt ekstra dild. Så lækkert!
Lakseforret i små serveringsglas
Vi havde disse små laksetapas på bordet, da vi holdt en lille dimissionsfest for Silas og Vega. Det var ikke et siddende arrangement som sådan, så det var vigtigt, at det var noget, man kunne stå op og spise. Derfor serverede vi dem i små serveringsglas og i miniature-størrelse og ikke som en traditionel forret
Det var dem, der forsvandt først fra buffeten, og det er jo altid et godt tegn.
Lakseforret til dimissionsfest
Vi serverede denne lakseforret med røget laks til Silas og Vegas dimissionsfest. Det var et helt uformelt arrangement i haven, hvor vi havde lidt let mad på bordet. Udover disse lækre lakse-anretninger, havde vi også de populære tapas-spyd og tomat mozzarella på spyd.
Hvis du vil se flere opskrifter på tapas, appetizers og lækre hapsere, har jeg samlet dem alle her: TAPAS
Til dessert fik vi brownie med bær, som jeg havde skåret op og portionsanrettet i nogle små bambus-bakker.
Lakse tapas eller appetizer
Vil du gerne have laks på tapas bordet, er disse perfekte også, fordi de er serveret i de små serveringsglas og derfor nemme at have på bordet med tapas.
Har du ikke små serveringsglas, kan du også overveje at lave de små grøntsagsblinis med laks, cremefraiche og rødløg. De smager også så lækkert og dem kan du bare anrette på et fad.
Det ser meget lækkert ud. Jeg går ud fra, at det er koldrøget laks?
Med venlig hilsen
Jens Brøcker
I denne opskrift har jeg brugt røget laks. Altså den i skiver. Du kan dog fint bruge varmrøget/koldrøget også.
Kan man lave delene, samt kålen dagen i forvejen?
Hej Marianne
du kan godt snitte kålen og røre oliedressingen dagen før. Men ikke vende dressingen i kålen før du anretter. Avokadocremen ville jeg lave frisk. Mest af hensyn til farven.