Laksedip er en skøn dip, som passer skønt som en forret eller på en buffet med mad til gæster. Selve dippen består af ricotta og flødeost, som er toppet med røget laks, rødløg, dild og kapers. Der er simpelthen et eller andet i den kombi af fedt, salt, sødligt og frisk, som rammer fuldstændig plet hos mig.
Jeg ville servere laksedip som anrettet på billederne, for det ser både fint og festligt ud, men man kunne måske også godt være fræk og røre den helt sammen og putte den i som fyld på en Low Carb bagel.
Ingredienser
- 250 g ricotta
- 100 g flødeost naturel
- 1 spsk citronsaft
- ¼ tsk havsalt
Topping
- 100 g røget laks
- 50 g rødløg
- 20 g kapers
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Put ricotta, flødeost, citronsaft og salt i en skål og pisk det godt sammen med elpiskeren.
- Spred det ud på en tallerken eller et serveringsfad med en dejskraber.
- Skær laksen i små tern, hak rødløg og snit dild fint.
- Pynt dippen med laks, rødløg, dild og kapers og slut af med lidt friskrevet peber.
- Server med grøntsagsstænger.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad spiser man til laksedip?
Jeg serverede stængler af bladselleri og agurk til min, men det kunne være alle slags grøntsager. Du kan også servere brød til, det kunne fx være de gode fiberflutes eller almindelige brød, hvis du eller dine gæster spiser dette.
Den kan som sagt være en lille hyggelig forret til deling men den vil også være superfin at have på bordet som en del af en lækker buffet. Vi laver tit buffet-mad, når vi har gæster, fordi det er en hyggelig og uforpligtende måde at spise sammen på og alle kan tage de ting, de bedst kan lide.
Se mine mange forslag til festmenuer her.
0 kommentarer til “Laksedip”