Disse laksedeller med ingefær serveret med stegte grøntsager med hjemmerørt sur-sød-sauce er luksusagtig hverdagsmad.
Fiskefrikadeller er ellers ikke et ubetinget hit her i huset. Eller dvs. sønnen og jeg elsker fiskefrikadeller, mens faren og datteren er lidt lunkne. Derfor får vi det ganske sjældent.
Laksedeller med grøntsager og sur-sød-sauce
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Laksedeller med ingefær
- 600 g laks
- 1 spsk frisk ingefær revet
- limesaft
- lidt kartoffelmel kan udelades hvis du vil spare yderligere på kulhydraterne
- 1 æg
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Stegte grøntsager i sur-sød-sauce
- 4 små pak choy
- 2 porre
- 100 g sukkerærter
Sur-sød-sauce
- 1 lime
- 1 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 stænk chilisauce fx sriracha
- 1,5 tsk vand
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk sesamfrø
Sådan gør du
Laksedeller med ingefær
- Fjern skind fra laks og skær kødet i mindre stykker.
- Kør det til fars med de øvrige ingredienser i foodprocessoren.
- Form dem til små frikadeller og steg dem på en pande i smør eller kokosolie.
Stegte grøntsager
- Skær grøntsagerne i mundrette bidder og sauter dem på panden i smør eller kokosolie.
Sur-sød-sauce
- Rør sur-sød-saucen sammen og stænk den over grøntsagerne ved servering. Brug resten til dyppelse til laksedellerne.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Laksedeller med ingefær
Men i dag var der altså laksedeller på menuen, og det blev temmelig vellykket, hvis jeg skal sige det selv.
De blev gode og faste og med en diskret smag af ingefær. Hertil blev der serveret sauterede grøntsager (pak choi, porrer, sukkerærter og gulerødder) og en hjemmelavet sursød sesamsauce. Dejlig mad.
Hjemmelavet sursød sauce
Den sursøde sesamsauce bestod af saften fra 1 lime, 1 spsk tamari/soja, 1½ tsk. vand, et stænk chilisauce, lidt sesamolie og 2 spsk sesam.
0 kommentarer til “Laksedeller med sursød sesamsauce”