Lakseburger eller skal vi kalde det fiskefrikadelle med storhedsvanvid? Tit når jeg laver burgere synes jeg, det er meningsløst at begynde at lave “low carb burgerboller” for helt ærligt, de er da udmærkede, men smagen sidder jo i selve burgerbøffen og i alt “snasket”, man putter på/i.
Ingredienser
- 500 g laks færøsk eller islandsk laks er at foretrække
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk dijonsennep
- 3 spsk mayonnaise
- 1 æg
- 1-2 tsk salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hak laksen til mellemfine tern og bland det med koriander, spidskommen, sennep, mayo, æg, salt og peber.
- Form farsen til fire bøffer og steg dem på panden i ca. 4 minutter på hver side. De er lidt porøse, så vær forsigtig, når du vender dem.
- Lav guacamolen efter denne opskrift.
- Lav salsa ved at hakke tomaterne og blande dem med finthakket løg, hvidløg, salt, limesaft og frisk koriander. Lad evt. salsaen trække et par timer
- Server laksebøfferne med guacamole, salsa og evt. med en bund/”bolle” i form af et spidskålsblad eller et salatblad.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Her er den traditionelle burgerbøf dog byttet med en laksebøf, og på den måde har vi at gøre med en lakseburger. Og så er den toppet med guacamole og salsa – to ting, jeg elsker så meget, at jeg kunne spise det hver dag.
Kalorier, fedt og LCHF
I “gamle dage” ville jeg have valgt guacamolen fra, fordi sådan en avokado indeholder for meget fedt. Især hvis jeg spiste en i forvejen fed fisk som laks.
Kalorier har helt sikkert en betydning, især hvis målet er vægtnedgang men på LCHF er det også vigtigt at forstå, at vi har fjernet en stor mængde kalorier, idet vi ikke spiser brød, ris, pasta, kartoffel længere.
En del af disse kalorier er vi nødt til at hente andetsteds og det er nødt til at blive i fedt.
Low Carb Low Fat?
Men kan man ikke spise både Low Carb og Low Fat?
Jo, det kan man i teorien godt, men det bliver meget kaloriefattigt og det er de færreste, der trives helt godt på det i længden.
For at opnå den gode mæthed og den gode energi, fungerer det bedre at lægge nogen fedt til. Og jeg forstår godt at fedtmængden er en af de sværeste at få på plads, men når først kroppen er fedt-adapteret (=kører på fedtforbrænding) bliver det nemmere at lege lidt med mængderne.
Vil du læse mere uddybende om kulhydrater, protein og fedt og hvilken rolle, de hver især bør spille, hvis du vil ned i vægt, er KETO-bogen din vigtigste ressource.
Bedste opskrift ever!!! Nøj, det smager himmelsk og lidt af ferie. Tak!
Jaaa den er så skøn. Og ferie, ja tak ❤️❤️
Jeg lavede dem her til aften, super lækre. Måtte dog putte ret meget raps i for at det på nogen måde hang sammen, tror det var fordi jeg brugte laks fra Frost, det er tit lidt vådt i det.
Smed en håndfuld frisk Koriander i, top lækkert.
Tak for altid dejlig inspiration.
Hej Jane.
Læser med stor glæde dine mange artikler, opskrifter mm. og er efterladt med en overbevisning om, at “du sku ved, hvad du taler om”!
Jeg har i dag set en dokumentar, der har rystet min grundholdning samt ikke mindst min tiltro til fødevareindustrien, min barnetro mm!
Det handler om de fisk vi spiser, særligt laks – de opdrættede af slagsen!!!
Har vidst i LAAAANG tid, at de ikke var “helt stuerene”, men at det står SÅ grelt til,
har FULDSTÆNDIG slået mig omkul??
Ved i sagens natur ikke, om du er vidende om dette, men du bør læse og se, de to opslag, som jeg her til morgen, har lagt op på min FB-side! D r skræmmende…..!
FYI: Er ikke “helt blank” i gastronomiens verden: Har haft, drevet og selv åbnet 8 restauranter, er uddannet kok og tjener, lever og ånder for sund, god og”helt for grunden”- lavet mad og lever efter LCHF og kender de fan-fucking-tastiske resultater, denne filosofi afstedkommer!
Skriver til dig, idet dit netværk er LANG større end mit samt fordi jeg føler, at “nogen må gøre noget drastiske” NUUUUU!
Håber at høre fra dig / at du ser dokumentaren og læser artiklen.
Med venlig hilsen
Lars Jensen