Dejlig mad behøver jo hverken være svær at lave eller tage lang tid. I går fik jeg f.eks. denne lækre tallerken, tilberedt på under 30 min. Laks er dejlig hverdagsspise og strimlet squash med pesto tager kortere tid at lave end at koge almindeligt pasta.

Ingredienser
- 600 g laks
- citronskal fra økologisk citron
- salt og friskkværnet peber
- 900 g squash
- 150 g Basilikumpesto fx den hjemmelavede
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Læg laksen i et smurt ovnfast fad, drys med citronskal, salt og peber.
- Bag laksen i ca. 20 minutter.
- Striml zucchini/squash med spiralizer, julienneskærer eller gulerodsskræller og vend det i pestoen.
- Server hele herligheden sammen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Ovnbagt laks med pasta-pesto
Ovnbagt laks er jo virkelig nemt at lave i en travl hverdag og hvis man endda har et glas af den hjemmelavede basilikumpesto i køleskabet, får man virkelig et skønt måltid med minimal indsats.
Foretrækker du en grøntsagspasta med mere bid, har jeg en masse andre spændende forslag her: Grøntsagsspaghetti
Grøntsagsfad inden aftensmad
Da alle var pivsultne, imens vi ventede på, at aftensmaden blev klar, blev der lavet et stort grøntsagsfad. Jeg kan kun gentage, hvor nemt det er at få sine børn til at spise grøntsager, hvis man serverer dem inden aftensmaden.
De forsvinder som dug for solen og er væk, inden vi sætter os til bords. Så betyder det ikke så meget, at ungerne bare spiser kød og kartofler/ris/pasta til aften, for man ved, at de har fået fyldt godt op på den grønne konto.


Efter maden nåede jeg lige at spille Mariokart på Wii med ungerne. Jeg er elendig til det, og det morer de sig bekosteligt over.
Herefter stod den på travetur rundt om Damhussøen, engen og tilhørende mini-eng med ex-kollega. Mundene stod ikke stille, og 10 km blev tilbagelagt, uden vi tænkte over det. Jeg elsker området omkring Damhussøen og engen. Hvis jeg nogensinde skal flytte fra Valby, vil jeg insistere på at holde mig i nærheden af dette skønne naturområde.
Jeg går dernede mindst 4-5 gange om ugen, løber der, når jeg ikke har skinnebensbetændelse, og jeg prøver at lokke ungerne med derned hver weekend. Det er smukt, fredfyldt og et ideelt sted til afstressning midt i et travlt storbyliv.
Blev lidt inspireret af dine opskrifter med laks og lavede så en rigtig lækker Thai zucchini som jeg fik lyst til at dele med dig:
2 fed hvidløg (8g), 2 chili (15g) og 12 g ingefær svitsede jeg i 1spsk kokosolie. 200 g creme fraiche 18% og saft fra 1 lime blev tilsat sammen med lidt salt og peber. Blandingen kogte lidt ind inden gulerod og squash i tynde strimler lige blev vendt i saucen. Ved godt gulerod er forbudt men det gav en smuk farve til saucen :)
Det er alt for sjældent, jeg får lavet det grønt fad, og det er sgu så dumt, for det er nemt og kan afhjælpe rigtig meget hysteri inden spisetid. Tak for reminderen.
You’re welcome :-)
Sikke en dejlig blog at finde saadan en helt almindelig Onsdag :-) Jeg saa du havde lagt en kommentar paa et af Ulla’s billeder paa instagram! Hvilke ledte mig til din blog :-)
Jeg bruger ofte grontsags finten inden aftensmaden, dels fordi ungerne aldrig kan vente med at maden er faerdig men ogsaa for at lokke nogle flere grontsager i dem! Jeg glaeder mig til at folge med her paa bloggen. Jeg er allerede blevet inspireret.
Mvh Kathrine
Sikke en dejlig kommentar. Velkommen til, Kathrine :-)
Ulla og jeg har gået i klasse sammen i folkeskolen og slog vores folder sammen i en forstad til Aarhus for efterhånden mange, mange år siden.