Længe har jeg ville lavet laks med Teriyaki men jeg har simpelthen manglet en sukkerfri version af den lækre japanske marinade. Det har jeg heldigvis nu og jeg har brugt den til både kylling og laks med stor succes. I opskriften her har jeg lavet Teriyaki-laks og det var en superlækker afvigelse fra den standard laks-med-citronskiver, som jeg altid laver.
Ingredienser
- 300 g laks
- 1 dl teriyakisauce
- sesamfrø til drys (reklamelink)
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Læg laksen i et ovnfast fad.
- Fordel ca. 1/3 af saucen ovenpå.
- Bag laksen i 7 minutter og fordel endnu 1/3 sauce ovenpå.
- Gentag efter yderligere 7 minutter og drys med sesamfrø
- Bag laksen færdig i ca. 6 minutter så den har fået 20 minutter i alt.
- Server fx med en sprød kålsalat.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Teriyaki laks – fuld fart frem på smagen
Måske har du også tendens til at køre rundt i de samme smage, når du laver mad. Jeg har helt sikkert. At have en teriyaki-sauce i køleskabet gør det meganemt at peppe et måltid op, som ellers ikke ville være gået over i historien som et af de mest interessante.
Og det er faktisk sådan, jeg holder mest af at lave mad. Stor smag – lille indsats.
Find opskriften på Teriyaki her: Teriyaki uden sukker
Mine unger elsker teriyaki laks og faktisk elsker de laks, uanset hvordan jeg serverer det.
Og da der er opstået sådan en tendens på internettet om at man bliver vred, når nogen laver opskrifter med laks, vil jeg høfligt nævne, at i mit liv gælder mine regler. Jeg spiser ikke norsk laks fra opdræt men får min laks fra Rigtig Mad. Og jo, jeg ville også hellere have vildlaks men det er ikke nemt at få fingrene i og lad os heller ikke stikke os selv blår i øjnene og bilde os ind, at noget, der kommer fra vores forurenede verdenshave er helt uproblematisk.
Laksen, jeg køber, er islandsk men stadig opdræt. Til gengæld svømmer laksen rundt i det iskolde vand, hvilket betyder, at de ikke har de samme problemer med lakselus og tilhørende medicinbehandling og -rester, som den norske opdræt lider under.
Jeg dømmer ingen og dette er mit valg. Hvor du vælger at lægge linjen i dit liv, er helt og holdet din egen sag.
Og med det sagt kan vi jo passende gå til opskriften.
Endelig fik jeg lavet denne ret. Smagte rigtigt skønt. Tak. 😊