Laks med lun thai-salat er bare skøn og velsmagende hverdagsmad. Der er masser af smag i den lune thaisalat og det giver et dejligt modspil til den bagte laks.
Ingredienser
- 250 g laks
Lun thaisalat
- 400 g spidskål
- 300 g squash
- 200 g gulerødder
- 1 rød chili
- 2 spsk kokosolie
- 1 tsk rød karrypasta min er fra Thailand og meget stærk. Bruger du en fordansket version, skal du sikkert bruge mere
- 1 dusk frisk koriander
- 1 dusk thai-basilikum
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 170 grader. Læg laksefileterne i et smurt, ovnfast fad, drys dem med salt og peber og steg dem i ovnen i ca. 20-25 minutter (afhængigt af størrelse).
- Snit spidskål fint.
- Skræl og riv gulerødder. Riv også squash. Jeg brugte min julienneskærer til begge.
- Halver chili, fjern kernene og skær kødet i små tern.
- Opvarm kokosolie på en pande og rist først thai-karrypasta og 2/3 af chilien heri. Tilsæt resten af grøntsagerne og vend det hele godt rundt på panden.
- Lad grøntsagerne stege i ca. 5 minutter og hæld dem herefter over i en serveringsskål.
- Drys med hakkede, friske urter og resten af chilistykkerne.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det her var en af de salater, der bare blev bikset sammen i en fart, men som endte med at smage noget så forrygende. Jeg elsker, når den slags sker. Når det simple bliver ekstra lækkert, og det egentlig kommer som en overraskelse. Flere af mine yndlingsopskrifter opstår på den måde.
Lækker opskrift på thaisalat til laks
Laks smager dejligt i sig selv og behøver sjældent at gøres en masse ved.
En del af den gode smag i denne ret kom fra mine yndlingsurter, nemlig koriander og thai-basilikum.
Jeg ved godt, at koriander deler vandene, mens thai-basilikum måske ikke lige er den urt, man oftest finder i danske køkkener. Alligevel vil jeg opfordre til at invitere den med hjem, næste gang du ser den i supermarkedet. Den har en helt utrolig lækker smag, næsten sådan lidt lakrids-agtig. Ja, det er svært at forklare, men den er ret fantastisk i asiatisk-inspirerede retter.
Tilsæt lidt fed til din salat
I stedet for ris eller pasta tilsætter vi på Low Carb ekstra fedt til fx salater for at få kalorier nok og for at opnå mæthed og den rare ro i kroppen, der gør, at vi ikke tænker på mad i mange timer efter. At spare både kulhydraterne og fedtet væk er en dum kombi, som giver en træt, energiløs og sulten krop, og de, som vælger den model, ender tit med ret hurtigt at beslutte, at det der low carb ikke lige var noget for dem.
Hvor meget fedt, man har brug for at tilsætte til måltidet afhænger af mange ting (appetit, antal måltider man spiser, aktivitetsniveau etc.)
Spiser jeg fx mager kylling, lægger jeg mere fedt til end hvis jeg spiser laks eller kød, som har et naturligt fedtindhold.
Forleden spiste jeg en steak-salat til frokost med en rest culotte, og her var simpelthen den tykkeste fedtkant på kødet, så der valgte jeg at spise fedtkanten men udelod så at tilsætte oliebaseret dressing.
Men det kommer sig ikke så nøje. Mad med fedt mætter, og man opnår ret hurtigt en fornemmelse for, hvor meget der skal til. Og spiser man meget, er man bare mæt i længere tid.
hvis man er på keto, kan gulerødderne vel bare erstattes af anden grønsag
Ja sagtens. Eller man kan bare få det til at passe ind med sit kulhydratindtag den dag.
Tak! Jeg smutter hjem og afprøver opskriften. Det lyder så lækkert! Og vi har karrypasta direkte fra Thailand :)
Hvad er de der bagte fætre, øverst til højre på det øverste billede? Det kan jeg ikke lige gennemskue fra opskriften.
Det er bagte jordskokker :)
Det lyder lækkert – jeg er en af dem, som har spist LCHF i 4 år uden at tabe mig på trods af 20 kg overvægt. Nu er jeg ved at have overskuddet til at leve mejerifrit, men synes dælme det er svært – specielt at få fedt nok… Så meget gerne flere af den slags opskrifter. Og måske en lille kogebog på et tidspunkt? :-)
Det er en rigtig god idé og jeg sysler med at lave noget mere mejerifrit på et tidspunkt. Det kræver nemlig lige lidt overskud at gå hele vejen…