Laks og feta er skønne sammen, hvor den salte feta gør det så godt op mod den fede laks. Her har jeg lavet en fetamos og smurt ovenpå laksen, inden den er bagt i ovnen og så har jeg serveret hele herligheden med en lækker græsk salat.
Det giver et super lækkert måltid med masser af gode, sunde fedtstoffer, som vil holde dig mæt og glad længe. Nå ja, og opskriften er såmænd også inspireret fra min bog LCHF Spis dig mæt og glad.
Ingredienser
- 500 g laks
- 100 g feta
- 100 g cremefraiche 38%
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld mynte
- salt og friskkværnet peber
Græsk salat
- 200 g iceberg eller anden grøn salat
- 150 g agurk
- 75 g fennikel
- 4 tomater
- 1 rødløg
- 1 dusk dild
- 100 g feta
- 1 håndfuld oliven
- lidt tørret oregano
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Mos fetaen i en skål, kom cremefraichen og presset hvidløg i og rør det godt sammen.
- Hak myntebladene fint og rør dem i fetamosen. Gem lidt af mynten til at drysse over laksen inden servering. Smag til med salt og peber.
- Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad og krydr med salt og peber. Smør fetamosen oven på hver laksefilet.
- Bag i ca. 25 minutter alt efter størrelse midt i ovnen. Drys med mynteblade inden servering.
Græsk salat
- Snit salaten fint. Halver agurken og skær den i grove skiver.
- Skær tomaterne i både og snit fennikelen i tynde skiver.
- Skær rødløget i tynde skiver.
- Blad det hel sammen i en skål sammen med oliven. Vend det hele med olivenolie og citronsaft.
- Smuldr feta hen over salaten og drys til sidst oregano over med rund hånd.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sund aftensmad med laks
Laks smager dejligt i sig selv og behøver ikke noget fetalåg, men her synes jeg alligevel, den skulle peppes lidt op.
Laks er jo samtidig blevet kontroversielt og jeg kan nærmest ikke bringe en opskrift med laks længere, uden at kommentarfeltet svømmer over af kommentarer om at ‘JEG SPISER I HVERT FALD IKKE LAKS LÆNGERE‘. Og det er helt cool. You do you. Hvis du trods dette alligevel har klikket dig ind på en opskrift med laks, kan du sagtens bruge fetalåget på fx kylling. Det vil være dejligt også.
Fantastisk godt. Nydelige smaker og et stort pluss at det også er raskt å lage