Denne opskrift med bagt laks med broccoli og blomkålscouscous er sådan et fint eksempel på sund, lækker og enkel hverdagsmad. Det er en ret, du laver midt i en almindelig hverdag og som smager skønt, let og lækkert.

Bagt laks med broccoli og blomkålscouscous
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g laks
- salt og friskkværnet peber
Blomkål- og broccoli 'couscous'
- 200 g broccoli
- 300 g blomkål hakket til blomkålsris
- 1 tsk chiliflager
- 2 spsk olivenolie
- 20 g mandler grofthakkede
- 0,5 øko-citron saft og skal efter smag
- 2 spsk tomattapanade eller rød pesto
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Del broccolien i mindre buketter og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bland broccolien med mandler, olie, chiliflager, salt og peber.
- Læg laksen ved siden af og drys med salt og peber og evt. lidt chiliflager eller piment d’espalette.
- Lad det bage i ca. 15 minutter til laksen er gennemstegt, og broccolien har fået lidt farve i kanterne.
- Bland broccoli og mandler med tomattapanade og blomkålsris.
- Riv citronskal udover og dryp med citronsaft.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bagt laks med broccoli og blomkålscouscous
Sammen med den bagte laks serverer jeg en blanding af to skønne slags tilbehør, nemlig de bagte broccoli (à la broccolifritter) blandet med tilsmagte blomkålsris aka blomkålscouscous.
De fine blomkål sammen med de grove broccoli giver en omgang dejlig lunt tilbehør med masser af bid.
Lune salater som denne kan spises året rundt men særligt på kolde dage, kan jeg bedst lide at spise lune salater fremfor de rå kålsalater.
Nem, sund og lækker aftensmad lige her. Enjoy!
Namme-namme-nam
Et par dage på KETO nu. Laksen bager lige nu i ovnen.
Går det nogen forskel på kalorier, protein og fedt, hvis man bager blomkålen i stedet for at lave blomkålsris af den?
Jeg har købt en rådden broccoli, så den smed jeg ud. I stedet har jeg bare brugt den hele blomkål (500 gram i alt til 2 portioner).
Men den har jeg skråret i mindre dele og puttet i ovnen sammen med mandler, chiliflager og laks ved siden af.
Nu mangler Broccoli, men det bliver lavet korrekt næste gang. Men har det indflydelse, hvordan du tilbereder blomkålen? Mere eller mindre mættende?
Mvh
Alexander
Altså jeg synes, vi kommer lidt langt ud i detalljen og måske også derud, hvor det giver bedre mening at trække lidt i land og i stedet sikre at have styr på de store linjer og lade resten være. Sund livsstil skal være nem og ukompliceret.
Ift. tilberedning kan man sige at al tilberedning gør kulhydraterne mere tilgængelig. Dvs. at du hurtigere optager kulhydrater fra fx kogt og most blomkål (blomkålsmos) end fra rå blomkål. Men det vil være det forkerte ting at fokusere på. Grøntsager er sunde og gode, uanset tilberedning.
Mæthed er nok mere individuelt men her vil jeg igen gå med: Alle grøntsager er gode. Spis dem. Lad være med at tænke mere over det.
Smurte tomatassto på lakken og serverede med citron hollandaise😋😁