Bagt laks med broccoli og blomkålscouscous


Denne opskrift med bagt laks med broccoli og blomkålscouscous er sådan et fint eksempel på sund, lækker og enkel hverdagsmad. Det er en ret, du laver midt i en almindelig hverdag og som smager skønt, let og lækkert.

Bagt laks med broccoli og blomkålscouscous

Bagt laks med broccoli og blomkålscouscous

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Sund, lækker og enkel hverdagsmad, som stadig smager pragtfuldt.
2
|
20 minutter

Ingredienser

  • 300 g laks
  • salt og friskkværnet peber

Blomkål- og broccoli 'couscous'

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Del broccolien i mindre buketter og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bland broccolien med mandler, olie, chiliflager, salt og peber.
  • Læg laksen ved siden af og drys med salt og peber og evt. lidt chiliflager eller piment d’espalette.
  • Lad det bage i ca. 15 minutter til laksen er gennemstegt, og broccolien har fået lidt farve i kanterne.
  • Bland broccoli og mandler med tomattapanade og blomkålsris.
  • Riv citronskal udover og dryp med citronsaft.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bagt laks med broccoli og blomkålscouscous

Sammen med den bagte laks serverer jeg en blanding af to skønne slags tilbehør, nemlig de bagte broccoli (à la broccolifritter) blandet med tilsmagte blomkålsris aka blomkålscouscous.

De fine blomkål sammen med de grove broccoli giver en omgang dejlig lunt tilbehør med masser af bid.

Lune salater som denne kan spises året rundt men særligt på kolde dage, kan jeg bedst lide at spise lune salater fremfor de rå kålsalater.

Nem, sund og lækker aftensmad lige her. Enjoy!

Laks med grøntsagscouscous - lækker og sund Keto opskrift med laks
Laks med grøntsagscouscous - lækker og sund Keto opskrift med laks - tilbehør til laks

Invitation til dig🫵🏼

Prøv MadbandittenPLUS gratis i 7 dage!

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Bagt laks med broccoli og blomkålscouscous”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Namme-namme-nam

    Et par dage på KETO nu. Laksen bager lige nu i ovnen.

    Går det nogen forskel på kalorier, protein og fedt, hvis man bager blomkålen i stedet for at lave blomkålsris af den?
    Jeg har købt en rådden broccoli, så den smed jeg ud. I stedet har jeg bare brugt den hele blomkål (500 gram i alt til 2 portioner).
    Men den har jeg skråret i mindre dele og puttet i ovnen sammen med mandler, chiliflager og laks ved siden af.

    Nu mangler Broccoli, men det bliver lavet korrekt næste gang. Men har det indflydelse, hvordan du tilbereder blomkålen? Mere eller mindre mættende?

    Mvh

    Alexander

    Svar
    • Altså jeg synes, vi kommer lidt langt ud i detalljen og måske også derud, hvor det giver bedre mening at trække lidt i land og i stedet sikre at have styr på de store linjer og lade resten være. Sund livsstil skal være nem og ukompliceret.

      Ift. tilberedning kan man sige at al tilberedning gør kulhydraterne mere tilgængelig. Dvs. at du hurtigere optager kulhydrater fra fx kogt og most blomkål (blomkålsmos) end fra rå blomkål. Men det vil være det forkerte ting at fokusere på. Grøntsager er sunde og gode, uanset tilberedning.

      Mæthed er nok mere individuelt men her vil jeg igen gå med: Alle grøntsager er gode. Spis dem. Lad være med at tænke mere over det.

      Svar