Laks med birkes og hvidkål-fennikelsalat med æble og dild


Laks med birkes lyder måske lige lidt moderne men det smager utroligt dejligt. Serveret med en frisk kålsalat med æble og dild og et par skefulde ‘kold hollandaise’ jamen, så har man et helt utroligt dejligt hverdagsmåltid.

Ovnbagt laks med birkes og hvidkål-fennikel-salat med æbler og dild --> Madbanditten.dk

Laks med birkes og hvidkål-fennikelsalat med æble og dild

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

 • 600 g laks
 • 4 spsk blå birkes

Hvidkål-fennikelsalat

Oliedressing med lime

 • 6 spsk olivenolie
 • 3 spsk æblecidereddike
 • 2 lime øko
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad og drys dem med salt og birkes.
 • Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
 • Snit hvidkål og fennikel fint og bland det godt sammen i en skål.
 • Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike, skal og saft fra den ene lime og salt og peber.
 • Vend dressingen rundt i råkosten.
 • Skær æblet i helt tynde skiver og fordel ovenpå sammen med godt med friskhakket dild.
 • Tag laksefileterne ud af ovnen og anret på tallerken sammen med råkosten. Skær den anden lime i både og server dem til at presse ud over laksen.
 • Sammen med dette fik jeg også en slags “kold hollandaise”, men som snarere var en mayo lavet på helt æg og olivenolie og tilsmagt med masser af citron.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Laks er ofte på menuen hjemme hos os, da det er mine børns favoritfisk. Efter laks er røget i unåde, er jeg mere varsom med, hvorfra jeg får min laks. I øjeblikket køber jeg enten islandsk laks hos RigtigMad.dk eller jeg køber færøsk laks hos min lokale fiskehandler.

Laks med birkes er bare en måde lige at peppe laksen lidt op. En anden variant, som mine unger elsker, er når jeg helt enkelt bager laksen med et par skiver øko-citron på. Det giver en skøn smag til laksen også.

Ovnbagt laks med birkes og hvidkål-fennikel-salat med æbler og dild --> Madbanditten.dk

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Laks med birkes og hvidkål-fennikelsalat med æble og dild”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Har endelig fundet en madplan efter mit hovedet?, men jeg kunne godt tænke mig at jeg kunne print dem ud. Er der mulighed for det?

  Svar
  • Altså opskriften her? Du finder et printikon under den grønne “knap” oppe ved siden af facebook, twitter etc.-knapperne.

   Svar
 2. Hold nu op, hvor er det bare for VILDT det der. Kæmpe stort tillykke med det Jane.
  Jeg har en lille LCHF historie fra mit eget liv. Jeg har siden dit foredrag i Silkeborg, levet på LCHF kost, hvor jeg har nydt lidt chokolade, rødvin og rodfrugter, men absolut intet almindeligt brød og andet kulhydratrigt. Det fungerer super fint.
  Sidste weekend skulle vi så fejre min Jens’ fødselsdag. Det startede fredag aften, hvor jeg spiste en hjemmelavet grovbolle sammen med ham, fordi nu ville jeg gerne smage, da jeg ikke er vild med brøderstatninger. Uhmn det smagte SÅ godt. Lørdag spiste jeg “min egen mad” hele dagen, indtil om aftenen hvor vi tog ud at spise med nogle venner. Her fik jeg lækker bøf med hjemmelavet bearnaise sauce og hjemmelavede pomfritter, og jeg spiste rup og stup og nød det. Desserten var blødende chokoladekage med med sukker fyldt vaniljeis. Jeg nød det i fulde drag, men følte mig mæt på en ikke så rar måde. Søndag morgen, på selve fødselsdagen, fik jeg igen en af mine egne gode boller, og til aften igen kartofler til maden. Pyha, det var en ordenlig omgang, og søndag aften følte jeg mig slet ikke tilfreds på nogen måde. Jeg manglede ligesom et eller andet, og min mave var kæmpe stor, og alligevel følte jeg en sær form for sult. Jeg blev nød til at lave en omgang saltede mandler, og spiste en del af dem.
  Det mest tilfredsstillende jeg fik den dag, var faktisk et par stykker af den vildt lækre Pekannødde pie, for der var da godt med smør i :-)
  Det interessante er jo hvor skidt jeg fik det på den kost, som ud fra “almindelig mad” egentlig ikke var så vild endda.
  Heldigvis blev det igen mandag morgen, hvor jeg fik mine æg, spinat og godt med smør og fed ost, og nøj hvor jeg havde det SÅ meget bedre, og kunne gå det meste af dagen uden at føle sult eller afsavn. Dette var bare en kort tur på svinkeærinder, så ravagen var ikke så stor, selvom den var til at mærke, og det gode ved historien er at jeg så tydeligt fik at mærke det gode som LCHF gør for mig, og hvorfor jeg har valgt denne kost til.
  Tusind tak for det du gør Jane.
  Kh. Pernille J

  Svar
  • Ja det er utroligt som kroppen svarer igen, ikke? Den der sære følelse af sult og den konstante utilfredsstillethed er virkelig heller ikke noget, jeg savner :)

   Svar